28 / 04 / 2024

1980 yılında Kazlıçeşme'de sahil yağmalanıyormuş!

1980 yılında Kazlıçeşme'de sahil yağmalanıyormuş!

1980 yılında bazı açıkgözler sahilleri doldurmaya başlamışlar. İstanbul Belediyesi ve Valiliğin yaptığı tüm çalışmalara rağmen yerlerinden çıkartılamayan Kazlıçeşme'deki kumcular, yer kazanmak amacıyla denizi doldurmaya başlamışlar.



1980 yılında Kazlıçeşme de sahil yağmalanıyormuş!


Kazlıçeşme'de sahil yağması sürüyor


Kum kamyonları denizi dolduruyor.


BELEDİYE Başkanı Aytekin Kotil, ''Tüm sahilleri halka açacağım'' derken bazı açıkgözler sahilleri doldurmaya devam ediyor. Yıllardır, gerek Belediye'nin gerek vilayetin yaptıkları tüm çalışmalara rağmen yerlerinden çıkartılamayan Kazlıçeşme'deki kumcular, bu kez de yer kazanmak amacıyla denizi doldurmaya başladılar. 

  Aytekin Kotil'in talimatıyla sürekli olarak sahilin bu kesiminde nöbet tutan zabıta ekipleri denizin doldurulmasına engel olamıyorlar. Zeytinburnu Belediye Şube Müdürlüğü yetkilileri özellikle toprak döken kamyonların plaka numaralarını alıp ceza yazmaktan başka bir uygulama yapamıyorlar. Yetkililer, ''Elimizdeki imkanlarla ancak ceza yazabiliyoruz. Ama yine de toprak ve çöp dökülmesine devam ediliyor. Durumu Başkanlığa bildirdik. Önlem bulunmadığı takdirde kısa bir süre sonra Kazlıçeşme kesimi tamamen doldurulmuş olacaktır.'' dediler.


Hürriyet Gazetesi 6 Ağustos 1980 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön