03 / 05 / 2024

Kemerköy Santrali onay

Kemerköy Santrali onay

Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yer alan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (OİB) tebliğine göre, santral ve liman sahası 2.671 milyar dolar bedelle İçtaş Enerji Üretim AŞ'ye satışına ve işletme hakkının devrine onay verildi...

Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki yerleşke büyütülüyor: 1.683 yeni konut ve 75 odalı otel yapılacak!

Mersin’deki Akkuyu Nükleer Santrali'nde çalışmalar devam ederken, Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi, personel yerleşkesini büyütüyor. Söz konusu projeyle 1.683 yeni konutun yanı sıra 75 odalı otel de inşa edilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 11 ilçedeki taşınmazına satış onayı çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, mülkiyeti belediyeye ait olan 11 ilçede yer alan bazı parsel ve hisselerin satışına onay verdiğini açıkladı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 8 ilçede yer alan bazı parsel ve hisselerin satışına onay çıktı...

İBB Meclis'inde, Eyüpsultan, Maltepe, Kağıthane, Üsküdar, Kadıköy, Pendik, Beykoz ve Kağıthane'de mülkiyeti İBB'ye ait parsel ve hisselerin satışına onay verildiği açıklandı. İşte haberin detayları...

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31769 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Halk GYO'nun çıkarılmış sermayesini 1.5 milyar TL'ye yükseltmesine SPK'dan onay!

Halk GYO'nun 1 milyar 20 milyon TL'lik çıkarılmış sermayesinin yüzde 50 oranında artırılarak 1 milyar 530 milyon TL'ye çıkarılmasına SPK tarafından onay verildi. 

İdealist GYO'nun sermaye artırımına SPK'dan onay!

İdealist Gayrimenkul'ün kayıtlı sermaye tavanının 2022-2026 yılları için geçerli olmak üzere 250 milyon TL'ye yükseltilmesi onay çıkarıldı.

İstanbullulardan Sefaköy-Beylikdüzü Metrosu'na onay verilmemesine tepki!

İstanbullulardan Sefaköy-Beylikdüzü Metrosu'na onay verilmemesine tepki geldi. Vatandaşlar, Sefaköy-Beylikdüzü metro hattının yatırım programına alınmamasını halk için iyi olurdu diyerek yorumladı. 

Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu'na onay çıkmadı!

İBB tarafından proje ve finansı hazırlanan, şehrin batı yakasındaki 3,5 milyon kişiye hizmet sunacak olan 18,4 kilometre uzunluğundaki Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu'nun Cumhurbaşkanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan onay çıkmadı.

Nurol GYO'nun fon kullanım raporuna yönetimden onay!

Nurol GYO'nun sermaye artırımından elde edilecek fonun hangi amaçlarla kullanılacağına ilişkin olarak Yönetim Kurulu tarafından hazırlan ekli rapor Yönetim Kurulu'nun kararı ile kabul edildi.

Deniz GYO sermayesini 50 milyon TL'ye yükseltti!

Deniz GYO'nun 50 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin yüzde 200 oranında tamamı nakit karşılığı olmak üzere 100 milyon TL artırılarak 150 milyon TL'ye yükseltilmesine onay verildi.

Apartman yöneticisi onay olmadan harcama yapabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun ''Yargıtay kararlarında ibra oylamasının ‘yöneticinin usulsüz harcamaları için dava açılmasına engel olmadığına’ dair ifadeler var. Bu terim geçerli kat malikleri kurulu onayının olmadığı harcamaları da kapsar mı?' sorusunu yanıtladı.

Boztepe Yürüyüş Platformu ve Seyir Terasları Projesi onay aşamasına geldi!

Ortahisar Belediyesinin, Trabzon'un en çok gezilen yerlerinden Boztepe için hayata geçirdiği "Boztepe Yürüyüş Platformu ve Seyir Terasları Projesi"nin onay aşamasında olduğu belirtildi. 

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31070 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kemerköy Santrali onay Haberi

Kemerköy Santrali onay

ÖZELLEŞTİRME Yüksek Kurulu (ÖYK) Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahasının İç İçtaş'a devrine onay verdi. 


Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yer alan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (OİB) tebliğine göre, santral ve liman sahası 2.671 milyar dolar bedelle IC İçtaş Enerji Üretim AŞ'ye satışına ve işletme hakkının devrine onay verildi. 


Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri, Yeniköy Linyitleri İşletmesi, ilgili maden ruhsatları ve Kemerköy Liman Sahasının 18 Nisan'da yapılan özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi IC İçtaş vermişti. 


ÖİB tebliğine göre, İçtaş'ın sözleşme imzalamaktan imtina etmesi halinde işletmeler bütünü 2.67 milyar dolar bedelle en yüksek ikinci teklif sahibi Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi-Kalyon inşaat Ortak Girişim Grubu'na satılacak ve işletme hakkı devredilecek. 


Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi-Kalyon inşaat Ortak Girişim Grubu'nun da sözleşmeyi imzalamaktan imtina...