27 / 04 / 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 11 ilçedeki taşınmazına satış onayı çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 11 ilçedeki taşınmazına satış onayı çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, mülkiyeti belediyeye ait olan 11 ilçede yer alan bazı parsel ve hisselerin satışına onay verdiğini açıkladı. 



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi şubat ayı ikinci oturumu, Meclis 2. Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında yapıldı. 

Mecliste, mülkiyeti (İstanbul Büyükşehir Belediye) İBB'ye ait olan taşınmazların satışı gündeme geldi ve meclis, komisyon raporları kapsamında  Ataşehir, Zeytinburnu, Kağıthane, Şişli, Pendik, Kartal, Beylikdüzü, Beyoğlu, Eyüpsultan, Bağcılar ve Bayrampaşa ilçelerinde yer alan çeşitli büyüklükteki taşınmazların satışına onay verdiğini duyurdu.  Mecliste, Sarıyer Ayazağa Mahallesi'ndeki tapu sorunu da görüşüldü.

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Yapılan görüşmede, Ayazağa'daki 43 bin metrekarelik taşınmazın İBB'ye ait imar planlarında konut olarak gözüken 7 bin 500 metrekarelik kısmının, üzerinde binası bulunan hak sahiplerine Yapı Kayıt Belgesine istinaden satışında kabul edildiği kaydedildi. 

TAŞINMAZ TAPU NE DEMEKTİR?

“Taşınmaz (Gayrimenkul)”, TDK Güncel Türkçe Sözlük'te; “Ev, tarla vb. taşınamayan varlık”, Kentbilim Terimleri Sözlüğü'nde; “Toplum yararı amacı ile getirilmiş sınırlamalar dışında, sahiplerine, bunları diledikleri gibi kullanma hakkı veren toprak ve üzerindeki yapı ya da yapılar” olarak açıklanmaktadır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi nin 11 ilçedeki taşınmazına satış onayı çıktı!

TAŞINMAZ MALLAR NELERDİR?

Taşınmaz mal demek, arz üzerinde sabit bir şekilde yer alan tarla, bağ, bahçe, arsa, orman, ağıl, apartman, dükkan, fabrika, otel gibi bütün arazi, bina ve madenlerden oluşmaktadır.  Taşınmaz bir mala sahip olan o malın altına ve üstüne de sahip anlamına gelir. 

TAŞINMAZ TİCARETİ YETKİ BELGESİ NEDİR?

Taşınmaz ticareti yetki belgesi, taşınmaz ticareti yapmak isteyenlerin alması gereken bir belgedir. Bir kişinin taşınmaz ticareti yapma yetkisini ve onun bu işi yasal olarak yapabileceği anlamına gelir. Taşınmaz ticareti yapmayı isteyenlerin bu belge ile yeterli bilgi ve deneyime sahip olduğunu da göstermesi gerekir. Bu belge, çeşitli yönetmelikler çerçevesinde sürekli eğitimler alınarak yenilenmesi gereken bir belgedir.

Son dakika! İBB bursu 2. taksit ödemeleri hesaplara yatırılıyor!

Sancaktepe Sarıgazi'de askeri arazi ticaret alanına çevrildi! İBB dava açtı!

İBB, üç ilçede arsa satıyor! Arsa alacaklar dikkat! 

İBB'den yeni evlenen çiftler için evlilik desteğine zam!


Geri Dön