29 / 04 / 2024

İBB'den yeni evlenen çiftler için evlilik desteğine zam!

İBB'den yeni evlenen çiftler için evlilik desteğine zam!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tarafından yeni evlenen çiftlere verdiği “Evlilik Desteği”ni yüzde 115 yükselterek 7 bin Türk Lirası’ndan 15 bin Türk Lirası'na çıkardığını duyurdu. Buna göre, İBB “Evlilik Desteği”ne başvuru nasıl yapılır?



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, artan enflasyon ve yoksulluk nedeniyle yeni evlenen çiftlere verdiği maddi desteğini de artırdı. 7 bin Türk Lirası olan “Evlilik Desteği” 15 bin TL’ye yükseltildi. 14 Nisan 2023 tarihinden itibaren uyulamaya konulan “Evlilik Desteği” ile bugüne kadar 8 bin 682 çifte ulaşıldığı da belirtildi.

İBB'NİN EVLİLİK DESTEĞİNE NASIL BAŞVURU YAPILIR?

ekonomim.com'da yer alan habere göre; “Evlilik Desteği” için başvurular;  Alo 153 Çözüm Merkezi, İstanbul Senin Uygulaması ya da Sosyal ve Ekonomik Destek Online Başvuru (sosyalyardim.ibb.gov.tr) kanalları üzerinden de gerçekleştirilebiliyor. 

İBB den yeni evlenen çiftler için evlilik desteğine zam!

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

* Evlilik Desteği”  için gerekli şartlar ise şöyle;

* TC vatandaşı olması

* İstanbul’da ikamet etmesi

* Çiftlerin her birinin 18 yaş üstü olması

* Medeni durumunun “evli” ibaresi haricinde olması

* Birden fazla evlilik yardımı başvurusunun bulunmaması

* Nikâh tarihinin başvuru tarihinden itibaren en fazla 90 gün sonra olması

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Müracaat sahiplerinin gelir durumu dikkate alınarak başvurusu değerlendiriliyor. Başvuru sahibinin kadın ya da erkek olduğuna bakılmaksızın nakit destek verilmektedir.  Başvuru sırasında eş adaylarından yalnızca birinin ikametinin İstanbul’da olması yeterli. İstanbul’da yaşayan kişi başvuru sahibi oluyor.

Başvuruda bulunan vatandaşların sosyal destek ihtiyacı ile evrak kontrolü de sağlanıyor. Nakit Destek, kadının banka hesabına evlilik resmi olarak gerçekleştirildikten sonra yatırılmaktadır. Daha sonra evlilik gerçekleştikten sonrasında her iki kişinin de ikametinin İstanbul’da olması şartı isteniyor. Evlilik yardımı almak için neler yapılması gerektiği hakkında da yapılan açıklama doğrultusunda, evlilik tarihinden en az bir ay önce ilgili SYDV'ye başvuru yapılması gerekmektedir. Ayrıca, evlilik belgesi, nüfus cüzdanı ve ikametgah belgesi gibi bazı belgeleri sunulması lazımdır.  Yapılan başvuru sonrası, SYDV tarafından yapılan değerlendirme sonucunda başvuru onaylanırsa, evlilik yardımı almaya hak kazanılmaktadır. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz açıkladı! İlk evini alacaklara kredi desteği verilecek...

Evlilik kredisi başvuruları başladı mı? Faizsiz krediden yararlanmak isteyenler acele etsin! Ayrıntılar netleşti...

4.5 milyar liraya mal olması beklenen 'evlilik kredisi' başlıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan evlilik kredisi uyarısı


Geri Dön