13 / 05 / 2024

Kendi konutunda oturanlar

Kendi konutunda oturanlar

Kendi konutunda oturanların oranı yüzde 60,6. Bunların yüzde 40,6’sı konutunda ‘sızdıran çatı, nemli duvarlar, çürümüş pencere çerçevesi vb.’ sorunlar olduğunu beyan etti.

Türkiye'de bir kişinin kaç evi var?

Türkiye'de konuta erişimde sıkıntılar devam ediyor. Konut satışlarında düşüş yaşanırken konut ve kira fiyatları artıyor. Kiracıların oranındaki artış, aynı zamanda kendi evinde oturanların sahip olduğu konut sayısının arttığını da gösteriyor.

Türkiye'de ev sahipliği oranı düşüyor!

Türkiye'de inşa edilen konut sayısında yaşanan artışlara rağmen kendi evlerinde oturanların oranları düşüyor. İşte Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan'ın konu ile ilgili açıklamaları...

Her 100 kişiden 4’ü artık kendi evinde oturmuyor! Konut sahibi oranı 8 yıldır geriliyor, kiracı oranı 10 yıldır artıyor!

İnşa edilen konut sayısındaki yükselişe rağmen kendi konutunda ortuanların oranı her geçen gün düşüyor. İşte ev sahipliği ve kiracılık oranları ile ilgili o rakamlar...

Konut sahipliği oranı azaldı: 2022'de kirada oturanlar arttı, kendi konutunda yaşayanların oranı 0,8 puan düştü!

TÜİK'e göre, 2022 yılında kendi konutunda yaşayanların oranı 0,8 puan geriledi ve yüzde 56,7'ye düştü.

Türkiye'de kaç kişi kendi evinde yaşıyor? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 yılına ilişkin Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; Türkiye'de yaşayan vatandaşların yüzde 57.8'i kendi konutunda yaşıyor.

Türkiye'de kendi konutunda yaşayanların oranı yüzde 58!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, TÜİK Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarına göre kendilerine ait bir konutta oturanların oranının sadece yüzde 58,8 olduğunu belirtti. Özelmacıklı, “Kirada oturanlar yüzde 25,6 oldu" dedi.

Her üç kamu çalışanından biri kiracı!

Bin 577 kamu emekçisiyle yapılan araştırmaya göre, her üç kamu çalışanından birisinin kiracı olduğu tespit edildi. Kendi evlerinde oturanların oranı ise yüzde 57,2 olarak açıklandı. 

Her üç kamu çalışanından biri kiracı!

Bin 577 kamu emekçisiyle yapılan araştırma kapsamında, her üç kamu çalışanından birinin kiracı olduğu anlaşıldı. Kendi evlerinde oturanların oranı ise yüzde 57,2 olarak açıklandı.

Isparta'nın konut haritası açıklandı!

Isparta'nın konut araştırması gayrimenkul zengini tezini doğruladı. Bölgede hane halkının büyük bölümü kendi konutunda oturuyor. Her hanede ortalama 4,3 kişi barınıyor. Nüfusun büyük bölümü kendine ait evlerde ve binalarda yaşıyor.

TOKİ, kendi binalarını yönetmek istiyor!

TOPLU Konut İdaresi'nin (TOKİ) 31 ilde yaptığı sitelerde oturanlar, kendi sitelerini yönetmek istiyor. TOKİ'nin düşük gelirli ailelerin konut sahibi olabilmesi için inşa ettiği 31 ildeki 234 toplu konut sitesinde 'yöneticilik' tartışması yaşanıyor.

Çankaya Belediyesi kendi enerjisini üretmeye başladı!

Atölyede yaptıkları rüzgâr türbini ve güneş enerjisi panelini Ahlatlıbel Spor ve Sosyal Tesisleri’ne yerleştiren Çankaya İşçileri, kendi yaptıkları aydınlatma direğine enerji vererek parkı aydınlatmaya başladılar...

Akkuş Grubu inşaat sektöründe kendi markasını yaratmayı hedefliyor!

10 şirketi arasında yer alan Akkuş Grubu, iki yıl önce girdiği inşaat sektöründe de hızlı büyüyor. Avrupa'nın önemli markalarına satan Akkuş Grubu, inşaat sektöründe ise kendi markasını yaratma hedefinde.

Hilti bu yıl ilk kez kendi fuarını düzenledi!

İnovatif jenerik markası Hilti bu yıl ilk kez kendi fuarını düzenleyerek, 2015 yılında Türkiye pazarına sunduğu yeni ve mevcut ürünlerini sergiledi. Fuarda müşteriler yetkililerden bilgi edindiler.

Kendi konutunda oturanlar Haberi

Kendi konutunda oturanlar


TÜİK’in verilerine göre kendi konutunda oturanların oranı yüzde 60,6. Bunların yüzde 40,6’sı konutunda ‘sızdıran çatı, nemli duvarlar, çürümüş pencere çerçevesi vb.’ sorunlar olduğunu beyan etti. Yüzde 46,6’sı oturduğu konutta izolasyondan dolayı ısınma sorunu yaşadı. Yüzde 61,3’ü hanesinin taksit ödemeleri ve borçları olduğunu beyan etti. Yüzde 85,9’u ‘evden uzakta bir haftalık tatili’, yüzde 61,8’i ‘beklenmedik harcamalarını’ ve yüzde 78,8’i ‘yıpranmış ve eskimiş mobilyalarını yenileme ihtiyacını’ ekonomik nedenlerle karşılayamadığını beyan etti.


Yeni...