24 / 05 / 2024

kendi lehine ipotek

kendi lehine ipotek

www.emlakkulisi.com'un hukuk yazarı Avukat Mehmet Parlak, konut kredisi kullanmış ve kullanacak tüketicileri 7 önemli noktada uyarıyor! Parlak'ın yazısını okumak için tıklayın!

Pera GYO, Skycity'deki 6 bağımsız bölümü Ziraat Katılım Bankası'na 44.3 milyon TL'ye ipotek etti!

Pera GYO, Skycity projesinde yer alan 2-4-5-6-8-24 numaralı altı adet bağımsız bölüm üzerine Ziraat Katılım Bankası lehine ipotek tesis edildiğini açıkladı. İşte detaylar...

Torunlar GYO'nun Paşabahçe arazisindeki ipotek kaldırıldı!

Torunlar GYO portföyünde yer alan Paşabahçe arazisinde Akbank T. A.Ş. lehine 5 Temmuz 2013 tarihinde 375 milyon USD tutarında ipotek tesis edildi. Bahse konu ipotek 5 Kasım 2021 tarihinde fek edildi.

Yeni düzenleme! TOKİ konutlarına ipotek yapılabilecek!

TOKİ'nin satışını gerçekleştireceği taşınmazlara banka veya TOKİ lehine ipotek konulabilecek. Karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

İş Kuleleri Kule 3'ün üzerine 444 milyon TL'lik ipotek konuldu!

İş GYO, Kuleleri Kule 3'ün üzerine ilgili İş Bankası'nın lehine 444 milyon TL tutarında ipotek tesis edilmesine karar verdi.

Gayrimenkulünü başkası için ipotek ettiren kişinin sorumluluğu nedir?

Kendi taşınmazını başkasının borcu için ipotek eden kişinin sorumluluğu, sınırlı sorumluluk kapsamına girer. Bu sorumluluk ayni sorumluluk olarak da adlandırılır.

Akfen GYO'nun gayrimenkullerine 1. derece ipotek!

Akfen GYO portföyünde bulunan Esenyurt, Kayseri, Trabzon, Gaziantep, Bursa, Adana, Zeytinburnu, Ankara Esenboğa ve Tuzla'da yer alan taşınmazların üzerine Banka lehine 173.052.185 Avro bedelinde müşterek 1. derece ipotek tesis edildi.

Bankalar konuttan ipotek kaldırmak için ücret alıyor!

Bankalar, kendi yararı için yaptığı ipoteği kaldırmak için de müşteriden para istiyor. Yılda 500 bin kişi ipotek fekki için bankalara haksız yere 150 milyon ödüyor..

Akiş GYO kredi karşılığında Kadıköy'deki taşınmazlarını ipotek gösterdi!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, gayrimenkul alımlarının finansmanı için Yapı Kredi' den kullandığı kredisine karşılık İstanbul Kadıköy' de bulunan bazı taşınmazları ipotek gösterdi...

Haliçe Nazır projesi kendi enerjisini kendi üretecek!

Türkiye'de ilk yatırımını Hilton Garden Inn İstanbul Golden Horn Oteli'ni yaparak gerçekleştiren Amplio Emlak, ikinci yatırım kararı aldı. Haliç'te yaptıkları otelin yanında 30 dönümlük alanda Haliçenazır adıyla yapılacak proje kendi enerjisini üretecek..

Nazmi Ziya’nın kendi evini anlatan resmi satışa sunulacak!

Türk resminin en önemli isimlerinden Nazmi Ziya’nın 60 yıldır müzayedelerde yer almayan ve kendi evini konu ettiği tablosu Antik A.Ş. Müzayede Evi’nin müzayedesinde satışa sunulacak..

Deva Holding'in Çerkezköy'deki taşınmazı kredisine karşılık ipotek edildi!

Deva Holding A.Ş'nin Türkiye İş Bankası'ndan 20 milyon TL kredi kullanmasına karşılık, Tekirdağ Çerkezköy'de bulunan taşınmazına ipotek tesis edildi. Bu bağlamda önceden kullandığı 28,5 milyon TL kredisinin ipoteği de fek edildi...

Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencileri kendi yollarını yaptı!

AFYON Kocatepe Üniversitesi İnşaat Teknolojisi Bölümü öğrencileri, mesleki uygulamalar dersinde kendi okullarının yolunu yaptı. Öğrencilerin, teorik bilginin yanında pratik uygulamayı istemeleri üzerine okulun bozuk yolunu yenilemeye karar verildi...

Ahmet Dervişoğlu kendi evine güneş enerjisi santrali kurdurdu!

Prof. Dr. Ahmet Dervişoğlu, bir bilim adamı olarak güneş enerjisinin kullanımında topluma daha duyarlı hale gelerek örnek olmam lazım diyerek kendi evine güneş enerjisi santrali kurdurdu...

kendi lehine ipotek Haberi

kendi lehine ipotek

5582 Sayılı "Konut Finansmanı Sistemine İlişkin Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" un, konut üretimi ve tüketimi çerçevesinde hukuk sistemimize getirdiği yenilikler ile konut alıcısı tüketicileri doğrudan ilgilendiren kritik noktaları neler? Mortgage sistemimizde tüketici aleyhine hangi kurallar bulunuyor.

06.03.2007 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 5582 sayılı "Konut Finansmanı Sistemine İlişkin Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" ile ülkemizde hukuksal bir çerçeve kazanan "mortgage" sistemi, nihai konut tüketicilerini ilgilendiren bir kısım yeni düzenlemeler içermektedir. Bu düzenlemelerin büyük bir bölümü tüketici lehine iken, özellikle borcun ödenmemesi neticesinde ortaya çıkan konut satış işlemleri aşamasında tüketici aleyhine hükümler bulunduğu görülmektedir.

"Sözleşme Öncesi Bilgi Formu" Düzenleme ve Sunma Yükümlülüğü Getirilmiştir.

5582 sayılı Kanun ile, mortgage sisteminin...