19 / 05 / 2024

kendi sebzesini üreten otel

kendi sebzesini üreten otel

Bodrum’daki Sea Garden da, kullanıllan, yıllık 115 bin metreküp su, denizden arıtılıyor, kendi serası bulunan otelde, pek çok bitki bu seralarda üretiliyor, Hapimag Sea Garden Resort, Türkiye’deki yeşil otel konseptinin en önemli temsilcilerinden...

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yeşil mutabakat açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeşil Mutabakat'a ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Kendi enerjisini üreten evler ve mahalleleri yaratacağız" dedi.

Mersin Yenişehir'de kendi enerjisini üreten konut inşa edilecek!

Mersin’de Türkiye’nin kendi enerjisini üreten ilk konut projesi hayata geçiriliyor.

Koronavirüs sonrası binaların mimarileri değişecek!

Kovid-19 salgını sonrasında mimaride, konut tipinde ve konut tercihlerinde değişiklikler meydana geleceği ön görülüyor. Artık çevreci projelerin hayata geçirileceği, kendi enerjisini üreten binaların ön plana çıkacağı belirtiliyor...

İstanbul Yeni Havalimanı hem çevreci hem tasarruflu!

Kendi enerjisini üreten, çevreci, engelsiz ve yeşil olarak hayata geçirilen, yılda 19 bin hanenin tükettiği elektrik ve 5 bin 500 hanenin tükettiği kadar su tasarrufu ile 33.2 milyon TL cepte kalacak.

Kendi enerjisini üreten mahalleler yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Akıllı şehir ve mahalle konseptimiz var. Bu projede kendi enerjisini üreten mahalleler olacak. Çatı sularının kullanılmasını planlıyoruz” dedi. Özhaseki çatı sularının değerlendirilmesi amacıyla yönetmelik hazırlığında olduklarını söyledi.

Kaplan İnşaat'tan Bodrum'a Yeşil Ev Projesi!

Kaplan İnşaat güvencesiyle, Bodrum’da ilk kez uygulanan “Yeşil Ev Projesi” bölgede ilk olma özelliğini taşıyor. Bina kendi enerjisini üreten, çevreci teknolojisiyle bölgede model olacak.

Ankara OSTİM OSB'deki eski binalar yenilenecek!

OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, “Şu anda yeni binalar, temiz üretim yapan, kendi enerjisini üreten bir tarzda inşa ediliyor. Eski binalar da uzun vadede bu konseptle yenilenecek. " dedi.

Antalya Arena Stadı'nda son durum!

Güneş enerjisi panelleriyle kendi enerjisini üreten ve yapımı tamamlanan Antalya Arena, Antalyaspor-Beşiktaş maçı ile kapılarını sporseverlere açacak.

Antalya Arena'nın çatısına güneş enerjisi panelleri yerleştirildi!

Güneş enerjisi panelleriyle kendi enerjisini üreten ve yapımı tamamlanan Antalya Arena, Antalyaspor-Beşiktaş maçı ile kapılarını sporseverlere açacak.

Antalya Arena Stadı'nın inşaatı tamamlandı!

Çatısına yerleştirilen 13 bin metrekarelik güneş enerjisi paneli ile Türkiye'nin kendi enerjisini üreten tek stadı olacak Antalya Arena'nın açılışı için geri sayım başladı.

Antalya Arena Stadı açılışa gün sayıyor!

Güneş enerjisi panelleriyle, Türkiye 'nin kendi enerjisini üreten tek stadı olacak Antalya Arena'nın, eylül ayı sonuna yetiştirilmesinin planlandığı bildirildi.

Antalya Arena kendi enerjisini üreten ilk stat olacak!

Antalya'da çatısına yerleştirilen 13 bin metrekarelik güneş enerjisi paneli ile Türkiye'nin kendi enerjisini üreten tek stadı olma özelliğini taşıyan Antalya Arena'nın açılışı için geri sayım başladı.

Güneş enerjili Antalya Arena Stadı açılıyor!

Çatısına yerleştirilen 13 bin metrekarelik güneş enerjisi paneli ile Türkiye'nin kendi enerjisini üreten tek stadı olacak Antalya Arena'nın açılışı için geri sayım başladı. İşte ayrıntılar...

kendi sebzesini üreten otel Haberi

kendi sebzesini üreten otel


Bodrum Yalıçiftlik’te, 191 dönümlük yeşil arazi üzerine kurulu Hapimag Sea Garden Resort, Türkiye’deki yeşil otel konseptinin en önemli temsilcilerinden...  Dünyada 57 tesisi bulunan ünlü İsviçre merkezli Hapimag grubunun en büyük tesisi olan ve Bodrum’da bulunan Hapimag Sea Garden Resort’un tatil köyü bölümünde 351, otel bölümünde ise 288 odasıyla büyük bir alanda kurulu olan tesiste, yıllık 115 bin metreküp olan su tüketimi, deniz suyundan sağlanıyor. 


ALAN: 200 DÖNÜM


Günlük 850 ton üretim kapasiteli 3 adet Reverse Osmosis Plant ile tesisin tüm odalarında, restoranlarında ve mutfaklarındaki su ihtiyacı, deniz suyu arıtılarak karşılanıyor. Tesiste yüksek sezonda günlük 750 ton kullanım suyu tüketiliyor. 200 dönüme yakın yeşil alana sahip tesiste, sulama da atık sular arıtılarak yapılıyor. Kullanım suları arıtılarak elde edilen su ile de bahçe...