06 / 05 / 2024

Turizmdeki yeni trend yeşil oteller!

Turizmdeki yeni trend yeşil oteller!

Bodrum’daki Sea Garden da, kullanıllan, yıllık 115 bin metreküp su, denizden arıtılıyor, kendi serası bulunan otelde, pek çok bitki bu seralarda üretiliyor, Hapimag Sea Garden Resort, Türkiye’deki yeşil otel konseptinin en önemli temsilcilerinden...




Bodrum Yalıçiftlik’te, 191 dönümlük yeşil arazi üzerine kurulu Hapimag Sea Garden Resort, Türkiye’deki yeşil otel konseptinin en önemli temsilcilerinden...  Dünyada 57 tesisi bulunan ünlü İsviçre merkezli Hapimag grubunun en büyük tesisi olan ve Bodrum’da bulunan Hapimag Sea Garden Resort’un tatil köyü bölümünde 351, otel bölümünde ise 288 odasıyla büyük bir alanda kurulu olan tesiste, yıllık 115 bin metreküp olan su tüketimi, deniz suyundan sağlanıyor. 


ALAN: 200 DÖNÜM


Günlük 850 ton üretim kapasiteli 3 adet Reverse Osmosis Plant ile tesisin tüm odalarında, restoranlarında ve mutfaklarındaki su ihtiyacı, deniz suyu arıtılarak karşılanıyor. Tesiste yüksek sezonda günlük 750 ton kullanım suyu tüketiliyor. 200 dönüme yakın yeşil alana sahip tesiste, sulama da atık sular arıtılarak yapılıyor. Kullanım suları arıtılarak elde edilen su ile de bahçe ve çevre için günde 550 ton sulama yapılıyor.


YILDA 80 BİN FİDAN DİKİLİYOR


- Yılda 80 bin civarı fide üretimi yapılıyor. Kendi serası bulunan otelde, pek çok bitki bu seralarda üretiliyor.  ¥ Bahçede budanan yaklaşık 78 değişik bitki ise, budandıktan sonra makinelerde parçalanıp bekletilerek gübre ve organik malzeme olarak yine bahçede kullanılıyor. 


- Otele ait restoranlar da kullanılan baharat, yeşillik ve sebzelerin bir kısmı da yine otelin kendine ait bahçelerinde yetişiyor.  


VERİMLİ ÜRETİM DAHA AZ ENERJİ


- Musluk ve duşlarda kullanılan su tasarruf üniteleri ile yılda 32 bin metreküpe varan su tasarrufu sağlanıyor.  

- Tesis aydınlatmasında enerji tasarruflu ampullerin kullanımı, yüksek verimli elektrik motorlarının kullanımı ve yıllar içinde alınan diğer önlemlerle yılda 1 milyon 450 bin kilo walt daha az elektrik tüketiliyor.  


ATIK TOPLAMAYA ÖZEL ÖNLEM


- Çevre ve insan sağlığına tehlike oluşturan madeni yağlar, piller, zirai kimyasallar gibi atıklar toplanıyor.

- Etrafın ormanlık olmasından dolayı, tesis bünyesindeki yangın ekibi sürekli eğitime tabi tutularak, otelin yangın güvenliğini sağlıyor. 


Akşam


Geri Dön