17 / 05 / 2024

kendinden enerjisini üreten evler

kendinden enerjisini üreten evler

HAS Mimarlık Kurucu Ortağı Ayşe Hasol Erktin kendi enerjisini kendi üreten aktif binalara ilginin giderek artığını açıkladı.Erktin, "Gelecekte aktif evler hem enerji üretecek hem de bunu tasarruflu bir şekilde kullanabilecek" dedi.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Sabit taksitle sosyal konut üreten tek kurum olduk!

Hayata geçirdikleri yatırımlarla ilgili olarak resmi sosyal medya hesabı üzerinden sık sık paylaşım yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt yaptığı açıklamada sabit taksitle konut üreten tek kurum olduklarını söyledi.

Kentsel dönüşümde konut üreten firmalara destek: 12 ay ödemesiz, 48 ay vadeli, 250 milyon TL kredi imkanı sunuluyor!

Kentsel dönüşüm kredisi için milyonlarca vatandaş tarafından beklenen detaylı açıklama geldi. Kentsel dönüşümde konut üreten firmalara destek! Yeni paketle 12 ay ödemesiz, 48 ay vadeli, 250 milyon TL kredi imkanı sunuluyor!

Hollanda'ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'de yıkım neden fazla? 

Uzun süredir doğalgaz aramaları sebebiyle ülkenin kuzeyinde sürekli deprem meydana gelen Hollanda, dayanıklı yapı sorununu Türkiye’den çağrılan uzmanlar sayesinde çözüme kavuşturmuş. Peki Hollanda’ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'nin bu kadar fazla yıkım yaşamasının sebebi ne?

İran, en fazla kripto para üreten ülkelerden oldu!

İran, indirimli elektrik tarifeleri sebebiyle Çin, Rusya, ABD, Kazakistan, Kanada ve İzlanda'yla beraber en çok kripto para üreten 7 ülke arasında oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yeşil mutabakat açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeşil Mutabakat'a ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Kendi enerjisini üreten evler ve mahalleleri yaratacağız" dedi.

Ekinci İnşaat'tan Türkiye'nin ilk kendi enerjisini üretebilen projesi!

Ekinci İnşaat, su kıtlığına karşı da projelerinde farkındalık oluşturuyor. Firma, Akdeniz'de, Türkiye'nin ilk kendi enerjisini üretebilen sitesini inşa etti.

Tayfun Küçükoğlu: Enerji üreten evler yapabiliriz!

‘Enerji Verimliliği Haftası’ dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, ''Avrupa’da öne çıkan ‘sıfır enerjili evler’in ötesinde, değil enerji tüketen, üreten evler yapabiliriz'' diye konuştu.

Ekinci İnşaat’tan Mersin'e kendi enerjisini üretecek proje!

Ekinci İnşaat’ın, kendi enerjisini üretecek konut projesinin temeli Mersin'de atıldı. 27 dönüm alana kurulacak iki bloktan oluşacacak Ekinci Solaris'in yüzde 91'i yeşil alan olacak.

Mersin Yenişehir'de kendi enerjisini üreten konut inşa edilecek!

Mersin’de Türkiye’nin kendi enerjisini üreten ilk konut projesi hayata geçiriliyor.

RE/MAX Türkiye ofisi kendi enerjisini üretecek!

Dünyanın önemli gayrimenkul firmalarından olan RE/MAX’ın Türkiye ofisi, sürdürülebilir bir gelecek için güneş enerjisi panelleri ile kendi enerjisini üretecek.

Türk Kızılay, Malatya'daki atıl fabrikayı barınma sistemleri üreten tesise dönüştürecek!

 Malatya'da, 1989'da tamamlanan ancak hiç kullanılmayan atıl vaziyetteki Vagon Onarım Fabrikası barınma sistemleri üreten tesise dönüşecek.

Koronavirüs sonrası binaların mimarileri değişecek!

Kovid-19 salgını sonrasında mimaride, konut tipinde ve konut tercihlerinde değişiklikler meydana geleceği ön görülüyor. Artık çevreci projelerin hayata geçirileceği, kendi enerjisini üreten binaların ön plana çıkacağı belirtiliyor...

Bahaş Holding’e Türkiye’nin en fazla konut üreten şirketi ödülü!

Bahaş Holding, Ekonomist-Capital dergileri tarafından düzenlenen Real Estate Stars/ Gayrimenkul Liderleri Zirvesi’nde; 2019 yılında “Türkiye’nin en fazla konut üreten şirketi” kategorisinde 1’incilik ödülünün sahibi oldu...

kendinden enerjisini üreten evler Haberi

kendinden enerjisini üreten evler

Dışarıdan herhangi bir enerji kaynağına ihtiyaç duymadan yan HAS Mimarlık Kurucu Ortağı Ayşe Hasol Erktin, "Gelecekte aktif evler hem enerji üretecek hem de bunu tasarruflu bir şekilde kullanabilecek" dedi.

Rüzgar, soğuk gibi doğanın olumsuz etkilerine kendini kapatabilen, enerjiyi tasarruflu harcayan, çok kalın duvarları olan, doğaya uygun yönlendirilerek tasarlanan pasif binalar su, elektrik ve yakıtı daha tasarruflu kullanarak doğaya en az zarar verirken, aktif binalar ise dışarıdan herhangi bir enerji kaynağına ihtiyaç duymadan kendi enerjisini üretmesiyle öne çıkıyor.


Yeni...