25 / 08 / 2024

kent art

kent art

Geçtiğimiz günlerde satışa çıkardıkları Terra Ataşehir projesiyle sektördeki rolünü genişletmeye hazırlanan Kent Art İnşaat, her yıl 5 bin konut üretmeyi hedefliyor...

Ne Londra ne Paris ne de Berlin! Ankara konut fiyat artışında dünya lideri oldu!

Dünyada konut fiyatlarının değişimlerini masaya yatıran çalışmaya göre 2023 yılının 3. çeyreğinde en hızlı artış yüzde 20 ile başkent Ankara'da görüldü. Ankara'da yıllık bazda fiyatlar yüzde 102 artış gösterdi.

Kent planlamacısı Buğra Gökce, ev kiralarındaki artış beklentisini madde madde açıkladı!

Geçtiğimiz zamanlarda, İBB Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan kent planlamacısı Buğra Gökce, sosyal medya hesabı üzerinden konut satışları ve fiyatlarına yönelik bir paylaşımda bulundu. Buna göre, Gökce, “Konut fiyatları neden düşmüyor” sorusunu madde madde yanıtladı.

Konut satışlarına da ekspertiz raporu şart!

Konut fiyatları ile kira fiyatlarında yaşanan artışlara çözüm önerileri gelmeye devam ediyor. CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş da konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kent Yapı'dan Mersin'e 62 milyon 170 bin 734 TL'lik konut yatırımı!

Kent Yapı, Mersin Silifke'de "Konut Kapasite Artışı Projesi" için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yaparak ÇED sürecini resmen başlattı.

Kiralık dairelerde açık artırma dönemi başladı! Ev sahipleri, konutlarını  ‘açık artırma’ usulüyle kiraya çıkarıyor!

Antalya’ya yerli ve yabancı göçü tüm hızıyla sürerken, fahiş kira yükselişlerinin önü kesilemiyor. Kent merkezindeki pek çok semtte kiralık konut sıkıntısı yaşanırken, bazı mülk sahipleri de konutlarını ‘açık artırma’ usulüyle kiraya çıkartmaya başladı.

Rakamlar açıklandı! Kira artış oranı yüzde 807 oldu! O ilçelere resmen hücum ediliyor!

Mega kent olan İstanbul'da kira sorunu gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. İBB, sığınmacıların bulunduğu 15 ilçedeki kira artışlarını rakamlar ile duyurdu. İşte rakamlar!

Ankara'da kiralık konut fiyatlarında büyük artış!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam yaptığı açıklamada Başkent Ankara’da emlak piyasasında ciddi hareketlilik olduğunu dile getirerek, Ankara'da emlak fiyatlarında 2 haftadır çok ciddi bir artış olduğunu söyledi.

Konut fiyatı artışında herkesi şaşırtan gelişme! Artık o kent birinci değil!

BETAM'a göre, satılık konut fiyatlarının artış hızındaki gerileme kasım ayından sonra aralık ayında da devam etti. Ülke genelindeki satılık konut fiyatları kasım ayında yıllık bazda yüzde 174,1 artarken, aralıkta yüzde 134,9 arttı. İşte detaylar...

İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor!

Mega kent İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor. Evsizler yetkililere şöyle sesleniyor: "Bize sahip çıkın. Bizim de bir hayatımız vardı. İnsanca yaşamak istiyoruz."

Antalya'da yabancıya konut satışı giderek artıyor!

Antalya'da yabancıya konut satışları giderek artıyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, kent genelinde yabancıya yapılan konut satışlarını değerlendirdi.

En çok kira artışı hangi şehirde?

Yüz yüze eğitimin başlayacak olması ile beraber öğrencileri kiralık ev arama telaşı sardı. Bu durum da ülke genelindeki kiralık evlerin fiyatında artışa neden oldu. İşte kent kent kiralık evlerin fiyatları...

Mavera Cadde Dükkanları açık artırmayla satışa çıkıyor!

Türkiye'nin en büyük uydu kent, Kayaşehir'de hayata geçen Mavera Comfort'ta yer alan dükkanlar açık artırmayla satışa çıkılıyor. Dükkanlar için metrekare başına 10 bin TL muhammen bedel belirlendi.

Kanal İstanbul ile gelecek nüfus artışı kenti yaşanılamaz kılacak!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Ali İpek, “Deprem riskine karşı önlem alınması gereken bu ortamda Kanal İstanbul gibi bir projenin konuşulmaması gerekiyor. Nüfus artıracak yeni bir kent projesinin İstanbul’u yaşanılmaz bir kent haline getireceği aşikar” dedi.

kent art Haberi

kent art

İnşaat sektöründe 20 yılı aşkın süredir yüklenici firma olarak  faaliyet gösteren Kent Art İnşaat, sektördeki rölünü genişletmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Finans Merkezi Ataşehir'de hayata geçirdikleri Terra Ataşehir projesini satışa çıkaran firma, yoluna kentsel dönüşüm projeleriyle devam edecek. İstanbul'un estetik bir görünüme kavuşması için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Kent Art İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Aydemir, "Bize İstanbul'u verin, 2 yıl içinde kenti yıkıp tamamen yeniden inşa edelim" diyecek kadar iddialı altyapıları olduğunu söylüyor. 


PROJENİN SON DURUM BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ



Hedef yılda 5 bin konut 

Hedeflerinin her yıl 5 bin konut üretmek olduğunu vurgulayan Aydemir, "Terra Ataşehir projemizin yanı sıra Erenköy'de Ala Erenköy, Suadiye'de butik bir projemiz ve Göktürk'te de yine kentsel dönüşüm kapsamında aldığımız projeler var. Yine Ankara'da Türk turizmine...