09 / 05 / 2024

Kent bölgesi nedir

Kent bölgesi nedir

Kent bölgesi nedir? yerleşim alanlarının; çalışma alanlarının; Sosyal ve kültürel altyapı alanlarının bir arada bulunduğu alanlar olan kent bölgesi tanımları ve kullanma şartları nelerdir? İşte kent bölgesi yönetmelik esasları...

Bursa'nın Hanlar Bölgesi'nde Cumhurbaşkanı kararıyla çalışmalar hızlandı!

Osmanlı'nın ilk başkent Bursa'da 14. yüzyılda oluşmaya başlayan, 16. yüzyılda han, bedesten ve çarşıların oluşumuna ilişkin gelişimini bitiren Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ne eski ihtişamını kazandıracak tarihi projede kat edilen mesafe arttı.

Taşkent'te kurulacak turizm bölgesi Demir Grup'a emanet!

Özbekistan' Taşkent'te bulunan Çarsu Oteli ile çevresindeki araziyi kapsayan turizm bölgesi Demir Grup tarafından değerlendirilecek.

Bursa Nilüfer Batı Gelişme Bölgesi İmar Planı kabul edildi!

Nilüfer Eko-Kent Planı, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 3 defa ret edilince aynı bölge için Nilüfer Batı Gelişme Bölgesi Uygulama İmar Planı hazırlandı. Plan Nilüfer Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

Yıldız Yaya Bölgesi'nin yüzde 90'ı tamamlandı!

Çankaya Belediyesi tarafından yenilenen Yıldız Yaya Bölgesi’nde çalışmaların yüzde doksanı tamamlandı. 4 bin 338 metrekaresi yeşil alan olarak hazırlanan Yaya Bölgesi, bölge halkına kent içinde soluk aldıracak özel bir mekan halini aldı.

Organize sanayi bölgesi nasıl kurulur?

Organize sanayi bölgelerinin kuruluşu, yapımı ve işletilmesine ilişkin usul ve esasları, 2009 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Peki, organize sanayi bölgesi nedir? Organize sanayi bölgesi nasıl kurulur?

Murat Akça: Çankaya'daki Karataş Mühye bölgesi olacak!

Büyümesini sürdüren Başkent Ankara farklı bölgelerin gelişimine de olanak tanırken, gayrimenkul uzmanları yatırımcılara yeni gelişim noktasının sinyalini verdi. Akça ' Çankaya'daki Karataş Mühye bölgesi olacak' dedi.

Boğaz öngörünüm bölgesi nedir?

Boğaziçi Kanunu gereğince öngörünüm bölgesine bitşik olan ve 2/7/1983 tarihli 1/500 ölçekli nazım planında gösterilen coğrafi bölge ise geri görünüm olarak ifade ediliyor. Peki, boğaz öngörünüm bölgesi nedir?

Boğaziçi etkilenme bölgesi nedir?

Boğaziçi Kanunu; İstanbul Boğaziçi Alanının kültürel ve tarihi değerlerini ve doğal güzeliklerini kamu yararı gözetilerek korumak ve geliştirmek için uygulanacak imar mevzuatını düzenliyor. Peki, boğaziçi etkilenme bölgesi nedir?

Sıcaksu Tabakhaneler bölgesi termal turizm ile ayağa kalkacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, çöküntü bölgesi konumundaki ‘Sıcaksu Tabakhaneler, bölgesini kentin vitrini haline getirecek. Bölgeye kent turizmine katkı sağlayacak Alman modeli açık ve kapalı termal tesis ile içmeler yapılacak

Endüstri bölgesi nedir?

Endüstri bölgesi ile ilgili esaslar, 4737 sayılı Endüstri bölgeleri kanunu ve Endüstri bölgeleri yönetmeliğinde açıklanıyor. Peki yasal mevzuata göre endüstri bölgesi nedir? Endüstri bölgesi nasıl kurulur?

Teknoloji geliştirme bölgesi nedir?

Ülke sanayiinin uluslararası rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulması maksadıyla teknolojik bilgi üretmek için kurulan teknoloji geliştirme bölgesi nedir? Teknoloji geliştirme bölgesi nasıl kurulur?

Öngörünüm bölgesi nedir?

Boğaziçi Kanunu gereğince; Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesinde turizm ve rekreasyon amacı ile ayrılan alanlara toplumun yararlanmasına ayrılan yapı yapılır ve bu husus tapu sicillerine işlenir. Peki, öngörünüm bölgesi nedir?

İmar planında ağır sanayi bölgesi nedir?

İmar planlarında belirtilen sanayinin yoğun olarak yer aldığı bölgeler, sanayi bölgesi olarak nitelendiriliyor. Peki, imar planında ağır sanayi bölgesi nedir? İşte imarda ağır sanayi bölgeleri..

Kent bölgesi nedir Haberi

Kent bölgesi nedir

Kent bölgesi nedir?

Kent bölgesi, yerleşim alanlarının; çalışma alanlarının; Sosyal ve kültürel altyapı alanlarının bir arada bulunduğu alanlar olarak tanımlanıyor. Kent bölgeleri ve kullanım şartları Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde şu şekilde açıklanıyor.


Kent bölgeleri tanımları ve alan kullanış şartları:


1. Çalışma Alanları:

a) Merkezi iş alanı: Nazım imar planlarında yönetim, turizm, sosyal kültürel ve ticari amaçlı yapılar için ayrılmış kentin merkezinde kalan bölgedir. Bu bölgede yönetimle ilgili idari tesis alanları, iş hanı, çarşı, çok katlı mağaza, banka gibi ticaret ve finans tesis alanları, turizm tesis alanları, sosyal kültürel tesis alanları, ibadet yerleri, park ve benzeri yeşil alanlar, spor alanları kamuya ve özel sektöre ait eğitim ve sağlık tesisleri alanları, kamuya ve özel sektöre ait teknik altyapı tesis alanları ile bu alanlara hizmet...