07 / 07 / 2024

kent hafızası

kent hafızası

Yeniden yapılanma ya da planlama "kent kimliği" korunarak mı yapılacak yoksa, her şey sil baştan mı olacak? Yoksa "silik bir imar" uygulaması ile, geçmişten gelen, az da kalsa, yok mu edilecek?

2024 yılında DASK’ın yerine ZAS geliyor!

Başkent Sigorta Acenteleri Derneği (BASİAD) Başkanı Hacı Ali Yücel, zorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletilerek adının Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) olarak değiştirileceğini, uygulamanın 2024'ün başında devreye alınacağını söyledi.

İphone 14 Plus 512 GB en ucuz kaç TL? Özellikleri neler? 11 Ocak 2023 fiyat listesi...

6.7 inç ekran boyutu, 512 GB dahili hafızası, hızlı şarj özelliği ve suya dayanıklılık gibi birçok özelliğiyle kullanıcılarının hayatını kolaylaştıran İphone 14 Plus 512 GB sadece İphone kullanıcılarının değil aynı zamanda diğer telefon kullanıcılarının da ilgisini çekiyor.

Akıllı telefonun hafızası nasıl temizlenir? İşte ipuçları…

Telefonda yavaşlama ve donma sorunlarına yol açan hafıza doluluğu sorunu en fazla iphone telefonlarda yaşanıyor. Peki telefonunuzun hafızasını nasıl temizlersiniz? İşte püf noktaları…

Antalya İpekçilik Mektebi, Kent Araştırmaları Merkezi oluyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin hafızasına sahip çıkıyor. Karaalioğlu Parkı'nda yıllarca Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı olarak kullanılan "İpekçilik Mektebi", Kent Araştırmaları Merkezi olarak yeniden tasarlanıyor.

Sivas'taki AVM'li camii inşaatı hakkında suç duyurusu yapıldı! 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Sivas Tarihi Kent Merkezi’nin dokusunda tahribata yol açacağı ve kent hafızasını onarılamaz şekilde değiştireceğini ileri sürerek Sivas Merkez Cami Alışveriş Merkezi inşaatı için suç duyurusu yaptı...

Kayseri'de kentsel dönüşüm halkın rızasına uygun yapılıyor!

Kent genelinde gerçekleştiren kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceleyen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kentsel dönüşüm çalışamalarını vatandaşların rızasına uygun bir şekilde yaptıklarını ifade etti...

Mina Başaran'ın öldüğü jet kazasında FDR hafızası bulundu!

İran'da geçen ay düşen Türk jeti ile ilgili önemli bir gelişme daha yaşandı. Mina Başaran ve arkadaşlarının öldüğü jet kazasında FDR hafızası bulundu.

Somfy görüntülü diyafonlar fotoğraf çekebiliyor!

Somfy görüntülü diyafonlar kapıyı çalan kişilerin 400 fotoğrafa kadar hafızasına kaydetme özellikleriyle de öne çıkıyor.

Dursun Özbek'in verdiği sözler unutuldu!

İnsan hafızası unutkandır ama bu kadar da olmaz! Kulüpler Yasası çıkacak ve denk bütçe aşılırsa bedeli yönetici ödeyecekti. G.Saray Başkanının da Riva ve Florya arazilerinin satış yetkisini alırken verdiği sözler, hepsi unutuldu!

Kocaeli SEKA Kağıt Müzesi açıldı!

SEKA Kağıt Fabrikası, ilk kurulduğu günden tam 80 yıl sonra bu kez Türkiye’nin hafızası niteliğinde SEKA Kağıt Müzesi olarak kapılarını yeniden açtı

Konya Cemel Ali Dede Türbesi ve Mescidi açıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Cemel Ali Dede Türbesi ve Mescidi, Cuma namazı ile birlikte açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehrin hafızası olan eserleri ziyaret ederek, ibadet ederek yaşatmak gerektiğini vurguladı.

Uşak kentsel dönüşüm projesinde geri sayım başladı!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Kentsel Dönüşüm Projesi'nde geri sayıma başladıklarını belirterek, "Kentin hafızasında tabakhane bölgesiyken yer alan kötü imaj artık tarih oluyor.Dönüşümle beraber kentimiz daha da gelişecek" dedi.

Edirne Hafızağa Konağı’nda onarım çalışmaları sürüyor!

Edirne Belediyesi’nin Trakya Kalkınma Ajansı’ndan aldığı proje desteği kapsamında Edirne Kent Belleği Müzesi’ne dönüştürülecek Hafızağa Konağı’ndaki onarım çalışmaları devam ediyor.

kent hafızası Haberi

kent hafızası

İsterseniz işe, tarihi eserlerden başlayalım... Zaten bir avuç olan tarihi eserleri ya yok ettik ya da imar ile boğduk attık. Mesela mı? İşte size birkaç misal... Birkaç kez yazım, tekrarında yarar görüyorum... Ticaret Odası'nın bulunduğu Tennuri Sokak'm orta bir yerinde durun, yönünüzü Eı ciyes'e dönün, neler görüyorsunuz bir bir yazın? 


Aslında, bir şey göremeyeceksiniz. Olmadığından mı? 

Hayır ama söylemek istediğim o silik imar, hepsini örtmüş. Oysa, bir tarih ve coğrafya var önümüzde... 

İsterseniz soldan başlayalım: Sivas Kapısı, sur, Yoğunburç, Güpgüpoğlu Konağı, Atatürk Evi, Cıncıklı Camii, Şeyh Camii, ibrahim Tennuri Türbesi, yine surlar, Emir Sultan Türbesi ve Mescidi, kilise... Karşıda Se1 ah ad ilin Hamamı (Selatin diyenler de var), konaklar. 

Kayseri Lisesi ve çınarları. 

Tabi, muhteşem Erciyes... 


Ben, Başkan Mustafa Çelik "in yerinde olsam, anılan adada,...