03 / 05 / 2024

kent içinde kalan son araziler

kent içinde kalan son araziler

İstanbul son 10 yıldır büyük bir şantiyeyi andırıyor. Kentin dört bir tarafında yeni inşaat projeleri ardı ardına yükseliyor. Ancak inşaatçılar kent merkezinde arazi bulmakta giderek zorlanıyor.

Kent içinde sanayi, konut, ticaret gibi kentsel işlevlerin planlanması yeniden gözden geçirilmeli!

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin yaptığı açıklamada, "Kent içinde sanayi, konut, ticaret gibi kentsel işlevlerin planlanması yeniden gözden geçirilmeli" dedi.

Biva Kent Çiğli satış ofisi!

188 daireden meydana gelen Biva Kent Evleri Çiğli'de 1.400 TL taksitle daire sahibi olunabiliyor. Biva Kent Çiğli satış ofisi bilgileri haberimizin içinde yer alıyor.

Sanayi alanları yeşil alan olsun!

Hükümet, kent içinde kalan organize sanayi bölgelerini taşıyacak. CHP’li Faik Öztrak, taşınanan bölgelerin yeşil alan olmasını istediklerini dile getirdi.

Bendevi Palandöken: Taşınan sanayi bölgelerinin yerine esnaf gelmeli!

Kent içinde kalan sanayi sitelerinin kent dışına taşınmasıyla boşalan yerlere AVM yapılmaması gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken" AVM yapılması yerine esnaf getirilmeli. Çünkü, ihtiyaçtan fazla AVM yapılması esnafa zarar veriyor" dedi.

Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi projesi 2 ay içinde tamam!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi” kapsamında yürütülen “Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi” çalışmalarının, hava koşulları elverişli olduğu takdirde, 2 ay içinde tamamlanacağı bildirildi.

Sit alanı içinde kalan evini restore ettirene hibe!

Kültür Bakanlığı sit alanı içinde kalan konak, ev gibi yapılarını restore ettirenlere hibe verdi. Bu kapsamda 2016 yılında verilen destek tutarı 16.2 milyon TL oldu.

Lara Kent Parkı turizm tesisine tahsis edilecek mi?

Lara Kent Parkı'nın yeniden turizm tesisine tahsis edilmesine yönelik bakanlığın talebini görüşen ATVKBK, 3 bin 600 dönüm ormanlık alan içinde kalan 'Etkileme Geçiş Alanı'nın değerlendirmesini bir başka bahara bıraktı.

Isparta'daki sanayi sitesinin taşınması Türkiye'ye örnek olacak!

Hükümetin kent içinde kalan sanayi sitelerinin dışarıya taşınmasına yönelik destek paketinin Isparta için bir fırsat olması bekleniyor.Gül İki Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi, kamulaştırılma ve üst yapı projesi için hükümetten destek bekliyor.

İzmir Basmane Çukuru, Cennet Çukuru oluyor!

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seçkin Kutucu, “Kent içinde kalan arsaların değerlerindeki artışlar nedeniyle, kentler dikey yönde yükselmek zorunda kalıyor.

Allora Beytepe: Bu evin içinde bir de stüdyo daire var!

Başkent Ankara’nın gözde yerleşim yerlerinden Çayyolu’nun Beytepe ile bütünleştiği yerde hayata geçirilen Allora Beytepe konutları ise “evin içinde ev” kurgusuyla gençlere tek başına yaşama özgürlüğü sunarak, ailelerinden de kopmamalarını sağlıyor.

İnşaat firmaları İzmir'e 10 yıl içinde 16 milyar dolar yatırım yapacak!

Türkiye'nin önde gelen inşaat şirketlerinin, yeni kent merkezi olarak belirlenen İzmir'e 10 yıl içinde 16 milyar dolar yatırım yapması bekleniyor.

Büyükada'da Kartal Hastanesi ek binası 1 ay içinde hizmete açılacak!

Adalar'da yıllardır yaşanan sağlık sorunu sona eriyor. Büyükada'da vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalan devlet hastanesinin yerine inşa edilen Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası bir ay içinde hizmete açılacak.

Sanayi sitelerine taşınma kredisi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinatörlüğünde hazırlanan ve 2015-2018 yıllarını kapsayan Türkiye Sanayi Stratejisi Belgesi'ne göre, kent içinde kalan sanayi sitelerinin, kent dışına taşınmasına yönelik destek verilecek.

kent içinde kalan son araziler Haberi

kent içinde kalan son araziler

İstanbul son 10 yıldır büyük bir şantiyeyi andırıyor. Kentin dört bir tarafında yeni inşaat projeleri yükseliyor. Ancak inşaatçılar kent merkezinde arazi bulmakta giderek zorlanıyor. Bu noktada bir süredir imdada kent dışına taşınan veya kapanan fabrikaların ve işyerlerinin arazileri yetişiyor. Bu araziler üzerinde gerçekleştirilen konut ve ofis projeleri, bölgelerine de değer kazandırıyor. Fakat artık bu araziler de birer birer tükeniyor. Yaptığımız araştırmaya göre kent içinde böyle 27 arazi kaldı. Bu nedenle inşaat şirketleri, yıllanmış konut siteleri ile sanayi sitelerine de göz dikmiş bulunuyor. 



Türkiye'nin en büyük kenti İstanbul, şehircilik faaliyetlerinde son yıllarda baş döndürücü bir hızla ilerliyor. Son 10 yıldır kentin dön bir yanı şantiye alanını andıran bir hareketliliğe sahne oluyor. 


Deprem gerçeği, dev altyapı projeleri, konut hamleleri, kentsel dönüşüm yasası ve...