02 / 05 / 2024

Kent Konseyi Başkanı Bülent Kerimoğlu

Kent Konseyi Başkanı Bülent Kerimoğlu

Bakırköy halkının katında, konumunda, yerinde dönüşüm beklediğini söyleyen Kent Konseyi Başkanı Kerimoğlu, "Binaların ortalama yaşının da 50 olduğu gerçeğiyle hazırladığımız planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne sunduk." dedi.

İZTO Başkanı Özgener’den ‘yarısı bizden’ çağrısı: İzmir için de uygulansın! 

İş dünyası buluşmasında önemli açıklamalar yapan İZTO Başkanı Mahmut Özgener mega kent İstanbul için uygulanan “Yarısı Bizden" kampanyasının İzmir için de uygulamaya alınması gerektiğini söyledi.

O belediye Başkanı'ndan sert eleştiri: Övündükleri kat kat binaları ve kalın asfaltları doğru bulmuyoruz!

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu Toplumsal Belediyecilik, İlkeli ve Halkçı Belediye Yönetimi' konulu panelde yerel yönetim hakkında açıklamalarda bulunarak, kent yönetiminde ''kat kat binaları ve kalın asfaltları doğru bulmuyoruz'' dedi.

Kurbanlık fiyatları geçen yıla göre ne kadar arttı? Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı açıkladı

Milyonlarca insan yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık fiyatlarını merak ediyor. Ulusal Kırmızı Et Başkanı Ahmet Hacıince, Kurban Bayramı öncesi, kurbanlıkların et fiyatlarına göre hangi oranla yüksek satılacağını açıkladı. İşte detaylar…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan yeni uygulama: Borcu olan vatandaşların hesapları kapatılacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bayram öncesi vatandaşları rahatlatacak bir uygulamanın başladığını duyurdu. Belediye, Ankara Eczacı Odası ile yapılan anlaşma gereği başkent genelinde eczanelere borcu olanların hesabını kapatacak.

2 bin TL'nin üzerindeki kiralara ek vergi getirilsin önerisi!

Olay Gazetesi köşe yazarı Mustafa Özdal bugünkü köşesinde Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan'ın ev kiralarına ilişkin değerlendirmelerini kaleme aldı. İşte Mustafa Özdal'ın '2 bin lira üzerindeki kiralara ek vergi gelsin' başlıklı yazısı...

Bursa'da kira fiyatları cep yakıyor!

Tüm ülkede tavan yapan kira fiyatları Bursa'yı da etkiledi. Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, kent genelinde kira fiyatlarının vatandaşları zor duruma soktuğunu dile getirdi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'dan imar yasası için çağrı!

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, imar yasasının değiştirilmesi gerektiğini dile getirerek  "Kent Planlama Yasası" çıkarılması gerektiğini söyledi. 

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris evini satıyor!

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris resmi konutuna geçmeden önce başkent Washington'daki evini satılığa çıkardı. Harris evi için 2 milyon dolar istiyor. 

Antalya'da zemin etüt çalışmaları yetersiz mi?

Deprem kuşağında bulunan Antalya’da yapılaşma sürekli devam ettiği halde 2002’den bu yana bir etüt raporu hazırlanmadığını kaydeden Antalya Kent Konseyi Başkan Vekili Jeoloji Mühendisi Tunç Tarımcı, “Jeoloji çalışmaları yeniden yapılarak tüm kentin imar alanını güncellenmelidir” dedi. 

Ankara Büyükşehir belediye başkanları 'deprem'i tartışacak!

Ankara Kent Konseyince yarın video konferans yöntemiyle gerçekleştirilecek olan "Deprem Farkındalığı ve Kriz Yönetimi" toplantısında, bazı büyükşehir belediye başkanı ve büyükşehir kent konseyi başkanları, "Depreme hazır mıyız?" sorusuna yanıt arayacak.

Abdülkadir Akkuş, DEİK Türkiye-Lübnan İş Konseyi Başkanlığı'na seçildi!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Lübnan İş Konseyi Başkanlığı görevine, Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş seçildi...

İstanbul Kent Konseyi açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi'ni hayat geçirdi. Konseyin ilk başkanı Mimar Tülin Hadi oldu. Konseyin açılışında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşma yaptı...

Tarihi Uzunköprü için koruma talebi!

Edirne'nin Uzunköprü'de bulunan UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde bulunan, dünyanın en uzun taş köprülerinden Uzunköprü'nün kanatlarında ve tabanında çatlaklar oluştu. Uzunköprü Kent Konseyi Başkanı Mehmet Akbal, tarihi köprünün yıkılma riskiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Kent Konseyi Başkanı Bülent Kerimoğlu Haberi

Kent Konseyi Başkanı Bülent Kerimoğlu

Bakırköy Kent Konseyi tarafından deprem gerçeğine dikkat çekmek amacıyla Özgürlük Meydanı’nda 'Söz Yalan, Deprem Gerçek! Duyarsızlığa Hayır' etkinliği gerçekleştirildi. Bakırköy Belediyesi ve Kent Konseyi Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte; Bakırköy Belediyesi Arama Kurtarma Timi de (BAKUT) stant açarak doğal afetlerdeki yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aktardı.


Bakırköy depremin merkez üssü

Bakırköy Belediyesi'nin depremle ilgili başarılı çalışmalarını Bakırköy halkıyla paylaşmak amacıyla etkinliği düzenlediklerini ifade eden Kerimoğlu, “Türkiye’nin yüzde 90’ı deprem kuşağında. Ne yazık ki Bakırköy’de depremin merkez üstünde. Bu konuda yapılan çalışmalarımızı, duyarlılığımızı halkımızla paylaşmak istedik. Deprem gerçeğiyle yaşıyoruz. Ayrıca, depremin bizim hayatımızda yarattığı tahribatı en iyi bilen ülkelerden biriyiz. Şu gerçeği hiçbir zaman göz ardı etmiyoruz: Depremden korkmayalım, depreme hazırlıksız yakalanmaktan korkalım. Bu doğrultuda biz Bakırköy Belediyesi olarak meslek odalarıyla,...