15 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm arazi

kentsel dönüşüm arazi

Yatırım için arazi bulmakta zorlanan gayrimenkul firmaları, eski fabrikaların yerine milyon dolarlık konutlar inşa ediyor

Trabzon Çaykara'da kentsel dönüşüm başladı!

Çaykara Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ortaklığıyla başlanan ve arazi kamulaştırma işlemlerinde sona gelinen Çaykara İlçesi Işıklı Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında yıkımlar başladı.

Nazilli'de kentsel dönüşüm sürüyor!

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Karaçay Mahallesi’nde 100 dönümlük arazi üzerine yapılacak olan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili detayları paylaştı.

İzmit Cedit'te kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Cedit Mahallesi’nde İzmit Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından da kentsel dönüşüm çalışmalarına altlık teşkil edecek zemin etüt çalışmalarına da başlandı. Zemin etüt raporu ile ilgili arazi çalışmalarının birkaç ay içinde tamamlanması planlanıyor.

Kentsel dönüşüm düğümünü çözmek için bir sentez önerisi!

Emsal artışı olmadan yapılacak kentsel dönüşüm karşılığında, çevrede yeni imara açılacak alanlarda ücretsiz arazi tahsisi yapılması, özlenen kentsel dönüşümü finanse edebilecek bir sentez çözüm olarak hayata geçirilmeyi beklemektedir.

Fatma Toru: Kentsel dönüşüm popülaritesini koruyacak!

Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, “Çünkü burada harita mühendisliğinin ilgi alanı olan imar uygulamaları, arazi ölçümleri ve son yıllarda Gündem olan kentsel dönüşüm alanlarında önemli çalışmalar yapıyoruz. " dedi.

Manisa Yunusemre'deki kentsel dönüşüm ne durumda?

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi: "Mutlu Mahallesi ,Lalapaşa Mahallesi, Laleli Mahallesi, Mesir Mahallesi’nde yapılacak kentsel dönüşüm projelerinin plan arazi çalışmalarının son aşamasındayız. " dedi.

Trabzon Beşikdüzü'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

TRABZON'UN Beşikdüzü ilçesinde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarda zemin etüdü ve sondaj çalışmaları gerçekleştirildi. Devam eden çalışmalarda ise arazi deneyleri yapıldı.

Tekirdağ'da kentsel dönüşüm master planı çalışmaları başladı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi arasında imzalanan ortak hizmet protokolü kapsamında yapılmakta olan Süleymanpaşa İlçesi Kentsel Dönüşüm Master Planı'nı ile ilgili arazi çalışmaları başladı.

Beykoz'da 362 gecekondu kentsel dönüşüm kapsamına alındı!

İstanbul Boğazı'na bakan tepelerdeki arazi yağması döneminde gecekondu yapılan Beykoz'daki 110 dönümlük alan 'kentsel dönüşüm' kapsamına alınarak inşaat izni verildi...

Beykoz'da 110 dönüm arazi kentsel dönüşüm alanı ilan edildi!

İstanbul Boğazı'nda kentsel dönüşüm başlıyor. Beykoz'da Boğaz'a hakim bölgede 110 dönüm arazi kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edildi...

Avrasya Arazi Yönetimi ve Kentsel Dönüşüm Strateji Geliştirme Merkezi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avrasya Arazi Yönetimi ve Kentsel Dönüşüm Strateji Geliştirme Merkezi Ticaret Limited Şirketi, Nihat Enver Ülger tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 4 Aralık'ta kuruldu.

Kentsel dönüşüm engellerini kaldırmak için 'imar hakkı transferi' geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için imar hakkı transferi getiriliyor. İdris Güllüce; "Sertifika istenirse ticari bir meta olacak, istenirse başka bir yerde arazi ile takas edilebilecek" dedi. Peki i

Kentsel dönüşüm bakanlık yetkileri!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunu hükümlerine göre bakanlık her tür harita, plan, proje, arazi ve arsa düzenleme işlemleri ile toplulaştırma yapmaya yetkili oluyor. İşte kentsel dönüşüm bakanlık yetkileri...

kentsel dönüşüm arazi Haberi

kentsel dönüşüm arazi

İnşaat sektöründe yaşanan patlamayla firmaların yeni gözdesi fabrikalar oldu.  Bir apartman dahi yapacak yer kalmayınca inşaat firmaları gözünü fabrika arsalarına...