30 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm az katlı evler

kentsel dönüşüm az katlı evler

Gaziosmanpaşa ve Çatalca belediyeleri, çok katlı binalarda rahat yaşayamayacakları gerekçesiyle Romanların bulunduğu yerlerde 2 ya da 3 katlı evler yapmaya hazırlanıyor...

Bakan Özhaseki az önce resmen açıkladı! Kentsel Dönüşüm Başkanlığı geliyor! Detayları peş peşe paylaştı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kurmak istediklerini söyleyerek, "Başkanlığın altında üç adet genel müdürlük olacak. İlki yalnızca İstanbul'u izleyecek, ikincisi Türkiye'yi izleyecek, üçüncü genel müdürlük de kaynak oluşturacak” diye konuştu.

Kentsel dönüşüm 1/3 azınlık hakları nelerdir?

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir yapıda 2/3 çoğunluk ile karar alınabiliyor. Çoğunluğa uymayan malikler haklarının neler olduğunu araştırıyor. Peki, kentsel dönüşüm 1/3 azınlık hakları nelerdir?

Anayasa Mahkemesi'nden emsal kentsel dönüşüm kararı!

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm yasası kapsamında, 3'te 2 çoğunlukla verilen yenileme ve yıkım kararı, Anayasa Mahkemesi'nden geçemedi. Yüksek Mahkeme tarafından Bağdat Caddesi'ndeki projede azınlık olan iki hissedarın, hak ettiklerinin verilmediği iddiasıyla bulunduğu bireysel başvuruda haklı gördü.

Avcılar ve Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm hızlandı!

1999 Marmara depreminden en çok etkilenen ilçelerden biri Avcılar olmuştu. Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, ilçede kentsel dönüşümü hızlandırdı. Büyükçekmece'de de yapılar en az Avcılar kadar riskli durumda, o ilçede de dönüşüm hızlandırıldı.

Kentsel dönüşüm güçlendirmeden sağlıklı!

Projekt İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve GİSİDER Başkan Yardımcısı Kutanoğlu, “Az veya orta hasar gören binaların güçlendirilmesi yerine kentsel dönüşümün tercih edilmesini öneriyoruz” diye konuştu.

Devletimiz eliyle kentsel dönüşüm projelerini yürüteceğiz!

Kentsel dönüşümün önemine değinen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bu depremde bu kadar az hasar da görüyorsak, bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaların da çok büyük katkısı vardır. Kentsel dönüşümü kararlı şekilde yürüteceğiz" dedi.

Kentsel dönüşüm en az terör kadar önemli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum kentsel dönüşümün en az terörle mücadele kadar önemli olduğuna dikkat çekerek, tüm illerde bu sürece destek olacaklarını söyledi...

Kuzguncuk'ta kentsel dönüşüm tartışması!

İstanbul, Kuzguncuk bölgesi  kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Aslında mahalle boğaz öngörünümde, yani çivi çakmak bile yasak... Bu yüzden akıllara "Acaba Kuzguncuk'un o güzel görünümü bozulacak mı?" sorusu geliyor. 

Kuzguncuk'ta kentsel dönüşüm başlıyor!

Boğaz'ın incisi tarihi Kuzguncuk Mahallesi kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. 89 bin metrekarelik Boğaziçi etkilenme alanında kalan parsellerdeki kentsel dönüşüm projesi  İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek.

Batman Bahçelievler kentsel dönüşüm bekliyor!

Batman Bahçelievler mahallesinde aileler kentsel dönüşüm bekliyor. mahalle sakinlerinden Hüseyin Doğan: “Evlerimiz en az 40 yıllık. Yaklaşık otuz aile, bu binalarda yaşıyor. 1.5 Yıl önce ‘Kentsel Dönüşüm’ için başvurumuzu yaptık. Ancak sonuç alamadık'' dedi.

Mehmet Özhaseki: Kentsel dönüşümü hızlandırmalıyız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bilim adamlarına göre İstanbul'da 10 yıl içerisinde en az 7 şiddetinde deprem olacağı belirterek, "Bizim en az 25-30 milyonu ilgilendirecek kadar bir hızla 3-5 sene içerisinde bu kentsel dönüşümü yapmamız icap ediyor" dedi.

Mehmet Özhaseki: Türkiye'de kentsel dönüşüm hızlandırılacak!

Türkiye’de halen 3 milyon 100 bin kişiyi ilgilendiren bir alanda kentsel dönüşüm çalışması yapıldığına değinen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bu rakamın çok az olduğunu, en az 30 milyon nüfusun yaşadığı yeri dönüştürme ihtiyacı bulunduğunu ifade etti.

Hasan Akgün: Depreme karşı kentsel dönüşüm şart!

İstanbul'da beklenen olası deprem gerçeğine değinen Başkan Dr. Hasan Akgün, "İstanbul'un en büyük gerçeği depremdir. Bu kaçınılmaz sondan en az kayıpla kurtulmak içinde kentsel dönüşüm şart." dedi.

kentsel dönüşüm az katlı evler Haberi

kentsel dönüşüm az katlı evler

Kentsel dönüşüm çalışmaları, birçok noktada hızla devam ederken, olay bazı kesimler tarafından sadece eski binanın yıkılıp yenisinin yapılması gibi algılanıyor. Oysa olay bununla sınırlı değil. Çünkü bazı noktalarda 'kentsel dönüşüm' yapılırken o alanda bulunan sosyal ilişkiler, var olan değerler zarar görebiliyor. Bunun en dikkat çeken örneği ise Roman vatandaşların yaşadığı alanlarda karşımıza çıkıyor. Özellikle Sulukule ve Edirnekapı bölgelerinde yapılan yenileme çalışmalarında birçok Roman vatandaş mağdur olduğunu düşünüyor. Çoğu Taşoluk, Kayabaşı gibi uzak bölgelerde kendileri için yapılan konutlara taşındıkları için sıkıntı yaşadı. Vatandaşların birçoğu alışkın olmadıkları bir hayat şekline uyum sağlayamadıkları için geri döndü, geri geldikleri yerlerde de eski ortamı bulamadıkları için sıkıntı yaşadı.


Bu tarz bir sıkıntının oluşmasının önüne geçmeye çalışan bazı belediyeler, Roman vatandaşlara özel dönüşüm projeleri hazırlamış durumda....