10 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm bakanlığı

kentsel dönüşüm bakanlığı

ATSO 41. gurup Emlak Komisyoncuları Başkan Yardımcısı Halil Ersoy, “Acilen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında kentsel dönüşümle ilgili apayrı bir birim yada bakanlık kurulmalı” dedi.

Kentsel dönüşüm hangi bakanlığa bağlı?

Kentsel dönüşüm kanunu olan 6306 sayılı kanun; afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların iyileştirme, tasfiye ve yenilemelere dair usul ve esasları belirliyor. Peki, kentsel dönüşüm hangi bakanlığa bağlı?

İstanbul'da kentsel dönüşüme yoğun talep: Bakanlık kentsel dönüşüm bilgilendirme araçlarının sayısını artırıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" projesi ve "Yarısı Bizden" isimli kentsel dönüşüm kampanyasında İstanbullu vatandaşların bilgilendirmesi için 39 araç daha eklendiğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

Bakanlıktan 3500 TL'lik kira desteği! 2023 kentsel dönüşüm il il kira destek ödemeleri peş peşe açıklandı!

Devlet kentsel dönüşüm projesi kapsamında kira desteğinde bulunuyor. Bakanlıktan 3500 TL'lik kira desteği! 2023 kentsel dönüşüm il il kira destek ödemeleri peş peşe açıklandı. İşte detaylar...

Sakarya'da kentsel dönüşüm işlemleri bakanlık onayıyla başlayacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı açıklamada, "Sakarya'da bakanlık onayıyla kentsel dönüşüm işlemleri başlayacak" dedi.

Bağlar'ın kentsel dönüşüm raporu bakanlığa sunuldu!

Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi, ilçe için hazırladığı kentsel dönüşüm raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunuldu. Projenin onaylamasıyla ilgili çalışmalara önümüzdeki aylarda başlanması planlanıyor.

Bakanlık desteği ile kentsel dönüşüm hızlanacak!

İnşaat sektör temsilcileri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca binasını dönüştürmek isteyenlere kredi verilmesinin kentsel dönüşümü ciddi anlamda hızlandıracağı, sektöre hareket getireceği ve istihdamı artıracağı görüşünde.

Adana Çukurova kentsel dönüşüm için bakanlıktan izin bekliyor!

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalarını anlattı. Çetin ''Kentsel dönüşüm için hazırız, bakanlıktan onay bekliyoruz. Kimseyi yerinden yurdundan etmeyiz, yerinde dönüşümden yanayız.''dedi.

Kayseri Hacılar kentsel dönüşümü Bakanlık'tan onay bekliyor!

Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını kaydeden Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, "Kentsel Dönüşüm ve TOKİ projemiz hazır. Son şeklini verdiğimiz projeyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayını bekliyoruz" dedi.

Yüreğir kentsel dönüşüm projesi bakanlığa sunulacak!

Tarihi Kentler Birliği toplantısı için Adana'ya gelen Kayseri Belediye Başkanı Mustafa Çelik Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ı ziyaret etti. Kentsel dönüşüm hakkında bilgi veren Çelikcan, projeyi onay için bakanlığa sunacaklarını belirtti.

Bakanlık kentsel dönüşüm için 811 milyon kira yardımı yaptı!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine 811 milyon 218 bin 901 lira kira yardımı, ilgili idarelere ise 499 milyon 503 bin 522 lira kaynak sağladı.

Bakanlık, Kütahya'da kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi!

Kütahya Pazarlar'da hazırlanan Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama ve Altyapı Genel Müdürü Vedat Gürgen ve Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı tarafından yerinde incelemelerde bulunuldu.

Bakanlık anahtar teslim kentsel dönüşüm projesi başlatıyor!

Riskli yapıların dönüşümü için çevre ve şehircilik bakanlığı yeni bir proje başlatıyor. Garanti Mortgage’in, Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu ile birlikte geliştirdiği proje İstanbul’da İstanbul İnşaatçılar Derneği’nin öncülüğünde uygulanacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 200 kentsel dönüşüm projesi geliştirecek!

Türkiye'de 159 kentsel dönüşüm projesi sürerken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 200 proje daha değerlendiriyor. Mevcut projeler için 475 milyon TL kira yardımı yapıldı.

Pazarlar kentsel dönüşüm projesine bakanlıktan inceleme!

Kütahya'nın Pazarlar Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı Daire Başkanlığı, Kütahya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Eskişehir İller Bankası Bölge Müdürlüğü teknik ekipleri yerinde incelemelerde bulundu.

kentsel dönüşüm bakanlığı Haberi

kentsel dönüşüm bakanlığı

Hükümetin Afet Riski kapsamında kentsel dönüşümü hızlandırmak için bakanlık düzeyinde yeni bir yapılanmaya ihtiyaç duyduğunu belirten Halil Ersoy, “Acilen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında kentsel dönüşümle ilgili apayrı bir birim yada bakanlık kurulmalı” dedi.


SEFERBERLİK İLAN EDİLMELİ


ATSO 41. gurup Emlak Komisyoncuları Başkan Yardımcısı Halil Ersoy, yeni kurulacak hükümetten kentsel dönüşümün hızlandırılması amacıyla kentsel dönüşüm seferberliği çağrısı yaptı.7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinin geride kaldığını hatırlatan Ersoy, “Son birkaç yıllık dönemde makro ve ulusal bazı gelişmelerin de etkisiyle kentsel dönüşüm seferberliğinin sekteye uğradı. Şu son dönemde karmaşa ortamının da etkisiyle  kentsel dönüşüm konusunda en ufak bir adım bile atılmadı. Bu adımların ivedilikle atılmasını bekliyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının işlevsel bazda ayrılması ve kentsel politikaları yürütecek Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Bakanlığının kurulması, dönüşümün...