14 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm doğru mu yapılıyor

kentsel dönüşüm doğru mu yapılıyor

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Alper Beyaz bugünkü yazısında kentsel dönüşüm konusunu değerlendirdi. Kentsel dönüşüm nasıl olmalı? Nasıl yapılmalı? İşte cevabı...

Samsun İlkadım ilçesi sakinleri isyan etti: Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin!

Samsun'un İlkadım ilçesine bağlı Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallesi sakinleri, 'Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin' diyerek yetkililere seslendi.

Kentsel dönüşüm doğru planlanırsa 5 yılda tamamlanabilir!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, gelecek üç ayda kentsel dönüşüm doğru planlanırsa beş senede kentsel dönüşümün ülke gündeminden kalkabileceğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Doğru kentsel dönüşüm nasıl olmalı?

Doğru kentsel dönüşüm nasıl olmalı? Kentsel dönüşüm projelerinde nelere dikkat edilmeli? Merak edilen soruları Kentsel Dönüşüm Uzmanı Tolga Şahlıoğlu yanıtladı.

Cemal Doğan: Kentsel dönüşüm siyaset üstü değerlendirilmelidir!

Senelerdir inşaat sektöründe faaliyet gösteren ve birçok büyük projede hem yönetim, hem de uygulamada görev yapmış olan İnşaat Mühendisi Cemal Doğan, yaptığı açıklamada, kentsel dönüşümün siyaset üstü değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

2019'da kentsel dönüşüm projeleri için kullanılan banka kredileri TBMM'de!

2019 yılında kentsel dönüşüm projeleri için kullanılan banka kredilerine ve kira yardımları meclis gündemine taşındı. CHP'li Taşdoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kentsel dönüşüm başvuruları geriledi!

İnşaatta yaşanan kriz, kentsel dönüşüm çalışmalarını da doğrudan etkiledi. Büyük bir deprem riskinin olduğu mega kent İstanbul’un Avrupa yakasında, kentsel dönüşüm başvuruları 42 binlerden 19 bine kadar geriledi.

Elazığ’daki depremin ardından kentsel dönüşümün önemi arttı!

Elazığ, Malatya ve Manisa’daki depremlerin ardından kentsel dönüşümün önemi oldukça arttı. Kentsel dönüşüm doğru kararla sağlıklı bir şekilde yapılabilirse sorunların büyük bir bölümü ortadan kalkacak.

Uzungöl ve Ayder'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bulunan yaylalarda imar barışına aykırı kaçak yapılar yıkılıyor. Uzungöl ve Ayder'de kentsel dönüşüm başlıyor.

Esenler’de çok boyutlu kentsel dönüşüm planı!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, kentsel dönüşüm için hukuki ve ekonomik altyapının hazır olduğunu ve bu doğrultuda riskli evlerde yaşayan vatandaşların kentsel dönüşüm için fedakârlık yapması gerektiğini dile getirdi.

Doğru kentsel dönüşüm nasıl yapılır?

Doğru kentsel dönüşüm çalışmaları için ve dönüşüme imkan sağlamak amacıyla yeni alanların imar planlarının yapılması büyük öneme sahip.

Kentsel dönüşüm yeni deprem haritasına göre yapılacak!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Özmen, "Marmara Denizi'ne yakın ilçelerde deprem tehlikesi arttı. Kentsel dönüşüm çalışmaları yeni deprem haritasına göre yapılacak" dedi.

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı ile güvenli yapılara kavuşmamız hızlanacak!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Yetgin, "Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’yla ülke olarak güvenli ve sağlıklı yapılara kavuşmamız hızlanacak" dedi...

Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisi kuruldu!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığı Kağıthane Yahya Kemal’deki kentsel dönüşüm sürecinde vatandaşın en doğru bilgiyi yetkili kişilerden hızlı şekilde öğrenebilmesi ve işlemlerini gerçekleştirebilmesi için bir iletişim ofisi kuruldu.

kentsel dönüşüm doğru mu yapılıyor Haberi

kentsel dönüşüm doğru mu yapılıyor

Kentsel dönüşüm nedir? 


Kentin İmar Planı'na uymayan, ruhsatsız yapıların yıkılıp, planlara uygun olarak toplu yerleşim alanlarının oluşturulması.


Peki rant nedir?


Rant, getirim demekmiş!..


Ya parsel?


İmar yasasına göre ayrılıp sınırlanmış arazi parçası...


Kentsel dönüşüm, rant ve parsel, muhteşem üçlü... Kentin imar planına uymayan mı dedik? Kime göre uymayan... Bana mı, sana mı yoksa onlara göre mi?


Duyar gibiyim; bak gel kardeşim; şimdi biz, senin şu 3 katlı binanı yıkıyoruz. Yıkıyoruz, dır panik yapma.. Riskli bölge burası zaten! 


Birkaç ay sonra bir ses... Aaaa. ne zaman bitirdiniz buraları hımm aslında çok yüksek oldu ama. Yok, yok, iyi olmuş binanın dış yapısı da nasıl olsa çevreye uyumlu, renkli renkli!


Arkadan bir ses daha... Gelin şimdi satalım şu daireleri 100 bin liradan... Ucuz ya! 100 bin lira ne ki? Açıta 150...