07 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm Dünya Akıllı Kentler Zirvesi

kentsel dönüşüm Dünya Akıllı Kentler Zirvesi

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 30'dan fazla ülkeden 100'ü aşkın liderin katıldığı Dünya Akıllı Kentler Zirvesi'nde konuştu. Aldırmaz, kentsel dönüşüm başlıklı oturumda konuşma yaptı...

Kentsel dönüşüm projeleriyle kontrolsüz şehirleşmeye son verilmeli! 

Siltaş Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir,8 Kasım Dünya Şehircilik Günü kapsamında yaptığı açıklamada şehirlerin sürdürülebilirliğine dikkat çekerek ''kentsel dönüşüm projeleriyle kontrolsüz şehirleşmeye son verilmeli'' dedi.

Haydar Ali Yıldız'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde  Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'ın kentsel dönüşüm açıklamasını ve Zürafa Sokak ile Kadem Sokak'ın akıbetini kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın o yazısı...

Kentsel dönüşüm yalıtım uygulamaları için önemli bir fırsat!

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Emrullah Eruslu, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümün yalıtımı uygulamaları için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

Dünya gazetesi yazarı Bumin Doğrusöz bugünkü yazısında kentsel dönüşüm ile beraber yapılan kira yardımının hususlarını kaleme aldı. İşte Doğrusöz'ün o yazısı...

Depremin ilacı kentsel dönüşüm!

Dünya Konut Günü kapsamında açıklamalar yapan Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, güvenilir yapılar için kentsel dönüşümün hızlandırılması gerektiğini belirtti.

Tekirdağ'da kentsel dönüşüm toplantıları başladı!

Tekirdağ Büyükşehir, kentsel dönüşüm alanında yaptığı çalışmalar sonucunda Dünya Bankası ve Çevre Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm ve afet önlem konularında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile beraber örnek belediyeler arasında gösterildi ve hibe desteği aldı.

Kentsel dönüşüm, İstanbul şehir planlaması için bir fırsat!

8 Kasım Dünya Şehircilik Günü nedeni ile dünyadaki şehircilik örnekleri tartışıladursun, Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen dünyada eşi benzeri olmayan İstanbul’da sağlıklı bir şehircilik için kentsel dönüşümün bir fırsat olduğunu söylüyor...

Depreme karşı önlem için kentsel dönüşüm şart!

Dünya Konut Günü kapsamında konuşma yapan Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, Türkiye’deki riskli binaların kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesinin, deprem gerçeği açısından önemli bir nokta olduğunu belirtti...

GYODER, Dünya Konut Günü’nde kentsel dönüşüme dikkat çekti!

Dünya Konut Günü dolayısıyla açıklama yapan GYODER Başkanı Yetgin, "Türkiye’de dönüştürülmesi gereken 7.5 milyon konut bulunuyor. Zaman kaybetmeden, şehirlerimizin geleceğini de planlayarak bir an önce kentsel dönüşüm sürecini atlatmamız gerekiyor" dedi...

Kentsel dönüşüm Türkiye için milli dava olmalı!

Çukurova Gayrimenkul Başkanı Tamer Son, Dünya Konut Günü kapsamında deprem gerçeğine dikkat çekti. Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, kentsel dönüşümün Türkiye için milli bir dava olması gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşümle farklı bir İstanbul mümkün mü?

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Barış Yenilmez, bugünki köşesinde ''Kentsel dönüşümle farklı bir İstanbul mümkün mü?'' başlıklı yazısını yayınladı.

Kentsel dönüşüm hayat kurtarır!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Servet Yıldırım bugünkü yazısında, Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen Kentsel Dönüşüm Zirvesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım, kentsel dönüşümün önemini vurguladı.

Kentsel dönüşümde kira yardımı alanlar vergi ödeyecek mi?

Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Bumin Doğrusöz bugünkü köşesinde kentsel dönüşümde kira yardımı konusunu ele aldı. İşte o yazı..

kentsel dönüşüm Dünya Akıllı Kentler Zirvesi Haberi

kentsel dönüşüm Dünya Akıllı Kentler Zirvesi

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Dünya Akıllı Kentler Zirvesi”ne konuşmacı olarak katıldı.


İngiltere’nin Başkenti Londra Merkezli EurAsia Strategies tarafından İstanbul Conrad Otel’de düzenlenen zirveye 30’u aşkın ülkeden 100’ün üzerinde alanında lider kişiler katıldı.


“Kentsel Dönüşüm” konulu oturumun Moderatörü Extansa Genel Müdürü Özlem Gökçe’nin açış konuşmasının ardından ilk sunum Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz tarafından yapıldı. 


Zihni Aldırmaz, slayt gösterisi ile desteklediği konuşmasında Adana’daki akıllı projeleri anlattı, kentsel dönüşüm adına yapılan uygulamalardan bahsetti.


Kentsel dönüşümün bina yapmaktan ibaret olmadığını vurgulayan Zihni Aldırmaz, “Kentlerde öncelikle ‘mecburiyet caddeleri’ dediğimiz insanların hizmet almak için geldiği tarihi kent dokusu içinde kalmış bölgelerdeki sorunun çözülmesi gerekir. Bunun için hizmeti vatandaşın ayağına götürmek gerekir. Kentsel dönüşüm için bina yapmak yetmez. Bunun sosyal donatılarının, resmi dairelerinin, altyapısının...