02 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm ercan uyan açıklaması

Kentsel dönüşüm ercan uyan açıklaması

Kentsel dönüşümün sorunlarına değinen Makro İnşaat Başkanı Ercan Uyan, "Yeşilçam filmlerinde evin önüne arabayı çeken müteahhitle birlikte zengin olan aile figürlerini izleyerek büyüdük. 'Bir daireye kaç daire veriyor' diye soruyorlar." dedi.

İstanbul'da kentsel dönüşüm için ne kadar para gerekiyor? Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan açıkladı!

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerinden sonra kentsel dönüşüm konusu da milyonlarca kişinin gündeminde yer alırken, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan İstanbul'da kentsel dönüşüm için ne kadar para gerektiğini açıkladı...

Depreme karşı daha güvenli şehirler için kentsel dönüşüm büyük önem taşıyor!

Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy, ülkede deprem hasar görebilirlik riskinin azaltılmasında eski ve depreme dayanıksız yapı stokundan kurtulmak amacıyla kentsel dönüşümün önemli bir ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Kentsel Dönüşüm Yasası yenileniyor!

ITÜ Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, beklenen İstanbul depremi ve kentsel dönüşüm için açıklamalar yaptı.

Adana'daki kentsel dönüşüm ne durumda?

Gazette Gazetesi köşe yazarı Ercan Yılmaz bugünkü yazısında Adana'daki kentsel dönüşümü ele aldı. İşte o yazı...

Övgün Ahmet Ercan: Geciken kentsel dönüşüm ivedilikle bitirilmeli!

Marmara’da meydana gelen 4.2’lik depremi değerlendiren Övgün Ahmet Ercan, “Geciken kentsel dönüşüm ivedilikle bitirilmelidir. Yoksa çok üzüleceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Gümüşhane İnönü'de kentsel dönüşüm planı hazırlanıyor!

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen,”“İnönü Mahallesindeki heyelan bölgesinden Emirler Mezarlığı arasındaki 300 bin metrekarelik alana kentsel dönüşüm planı hazırlıyoruz." dedi.

Esenler'de kentsel dönüşüm kredisi'nin yüzde 4'ünü devlet karşılıyor!

Kentsel dönüşümü teşvik amacıyla devletin, kullanılan kredinin yüzde 4'ünü karşılanaması Esenler'de vatandaşlar tarafından büyük kabul gördü. Özkan Ercan, devletin teşvikinin dönüşümde yeni bir model meydana getirdiğini söyledi.

Özkan Ercan: Kentsel dönüşüm rant kapısı olarak görülmemeli!

İnşaat sektöründe kentsel dönüşüm deyince akla gelen ilk kurumlardan biri olan ERC Yapı bu ününü dönüşümle ilgili karşılaşılan sorunlara getirdiği pratik ve garanti çözüm yollarından alıyor.

Ahmet Ercan: Deprem gelişiyor, kentsel dönüşüm hızlanmalı!

Kasım ayı içinde yaşanan 229 depreme dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Bu sancılar büyük depremlere gebe, kentsel dönüşüm hızlanmalı" dedi. Turistlik tesisler de incelenmeli sözlerini ekledi.

Ahmet Ercan: Muğla'da kentsel dönüşüm hızlanmalı!

Muğla ve ilçelerinde 1-26 Kasım tarihleri arasında büyüklükleri 1.0 ile 4.2 arasında değişen 229 depremin meydana gelmesi endişe yarattı. Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Bu sancılar büyük depremlere gebe, kentsel dönüşüm hızlandırılmalıdır" uyarısında bulundu.

Ercan Tıraş: Kentsel dönüşüm önce zihinde başlamalı!

Ercan Tıraş zihinlerdeki değişim gerçekleşirse kentsel dönüşümünde gerçekleşeceğini söyledi

Nevşehir Belediyesi kentsel dönüşüm için yıkım yaptıracak!

Nevşehir Belediye Başkanlığı, başlatacağı kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yıkılacak konutların yıkımı karşılığında çıkan malzemeleri yükleniciye vermek üzere ihale düzenledi

Adana Emniyeti taş atan çocuklara kentsel dönüşüm istedi!

Adana Emniyeti terör olaylarının fazla olduğu gecekondu bölgelerinde kentsel dönüşüm talep etti. Harekete geçen Valilik, TOKİ ve belediyelerle işbirliğine gidiyor

Kentsel dönüşüm ercan uyan açıklaması Haberi

Kentsel dönüşüm ercan uyan açıklaması

Kentsel dönüşümün sorunlarına değinen Makro İnşaat Başkanı Ercan Uyan, "Yeşilçam filmlerinde evin önüne arabayı çeken müteahhitle birlikte zengin olan aile figürlerini izleyerek büyüdük. 'Bir daireye kaç daire veriyor' diye soruyorlar." dedi.


Ercan Uyan Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, gayrimenkul sektörünün gündemine dair değerlendirme yaparken kentsel dönüşüme de değindi. Kentsel dönüşümle ilgili mutlaka yeni düzenlemeler yapılması gerektiğine işaret eden Ercan Uyan, kentsel dönüşüm ile ilgili beklenen arsa geliştirmelerinin sadece birkaç caddeyle sınırlı kaldığını, dönüşümün rantı yüksek olan Bağdat Caddesi gibi belli noktalara sıkıştığını dile getirdi. Uyan, "Kentsel dönüşümde idare diyor ki 'Ben aşırı yoğunlaşma' istemiyorum. Yani bugün dönüşüme giren arazinin emsali l'se bunu 0.80'e düşürüyorum diyor. Bu aslında çok güzel bir planlama ama vatandaşa bir rant kalmıyor. Ben vatandaşa...