29 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm eskişehirde geri kaldı

kentsel dönüşüm eskişehirde geri kaldı

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Eskişehir'in dunımunu değerlendirdi. Çelik, Eskişehir'in kentsel dönüşümde diğer illere göre geri kaldığını, hızlanması gerektiğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar: Kentsel dönüşüm ülkemizin geleceği ve acilen bitirilmeli!

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, depremin Türkiye’nin gerçeği olduğunu belirterek, kentsel dönüşümdeki yetersizliklere dikkat çekti. Bayraktar Kentsel dönüşüm ülkemizin geleceğidir ve acilen bitirilmelidir'' dedi.

'Eskişehir’in şehir merkezinde zemin zayıf, kentsel dönüşüm hızlandırılmalı!'

Deprem ülkesi olan Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerekiyor. İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç, kentteki binalara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Belediye kentsel dönüşümü duyurdu, eski konutlarda satış patladı! 

Batman Belediyesi, Cumhuriyet ve Şirinevler Mahallesinde kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. Kentsel dönüşüm haberini duyan Batmanlılar eski konutları satın almak için harekete geçti.

Şanlıurfa Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi için düğmeye basıldı! 223 yeni dükkan geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı merakla beklenen Şanlıurfa Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ihale tarihini açıkladı. İşte merak edilen detaylar...

Eskişehir Yeşilli'de kentsel dönüşüm başladı!

Eskişehir'e bağlı Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Şanlıurfa Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Etap ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şanlıurfa Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 2. Etap ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Eskişehir Gündoğdu'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gündoğdu-2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde yıkım çalışmaları başladı. 

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm projesinde eski binalar yıkılıyor!

Kayseri'ye bağlı Kocasinan Uğurevler Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde eski binalar ortadan kaldırılıyor.

Şanlıurfa Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ihalesi 23 Kasım'da!

TOKİ, Şanlıurfa Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm projesi ihalesini 23 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Ankara'da kentsel dönüşüm mağduru aile 17 yıldır tapularını alamadı!

2004 yılında eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in başlattığı kentsel dönüşüm çerçevesinde kendilerine tapu sözü verilen Şeremet ailesi, henüz tapularını alamadı.

Şırnak'ta kentsel dönüşüm gerginliği!

CHP Şırnak Merkez İlçe Başkanı Osman Yeren, şehirde 6 sene önce hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. 

İnşaat sektörünün gelişimi için kentsel dönüşüm şart!

Kentsel dönüşümün önemine ilişkin açıklamalarda bulunan ANTMUTDER Başkanı Atılgan Sert, eski binaları yıkıp yenisinin inşa edilmesinin kentsel dönüşüm olmadığını dile getirdi. 

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm başladı!

Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı Türk-İş Blokları'nda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı.  Çalışmalarda eski blokların yıkımı yapılıyor.

kentsel dönüşüm eskişehirde geri kaldı Haberi

kentsel dönüşüm eskişehirde geri kaldı

Eskişehir'de Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik 6306 Kentsel Dönüşüm Yasası ile Eskişehir'in kentsel dönüşümde hız kazanması gerektiğini, diğer illere göre geride kaldığını belirtti. Çelik, "ilimizde yaptığım araştırmalara göre diğer şehirlere göre çok zayıf olduğunu gördük, ilimizde kentsel dönüşüm projesi belediyelerden sorguladığımız kadarıyla yaklaşık yüzde 10'larda gibi bir durum var. Halbuki bu proje diğer şehirlerdeki projelere oranla çok daha verimli olmasına rağmen diğer şehirlerde yani İstanbul gibi büyük şehirlerde verimlilik yüzde 40-50 civarında. Kentsel dönüşüm kapsamında eski binaların yenilenmesi durumunda şehrimize baktığımızda 40 yıllık 50 yıllık binaları çarşı merkezinde görüyoruz. Bu binaların proje kapsamında yenilenmesi ve devletten destek alması gerekir. Diğer şehirler bunu çok hızlı bir şekilde yapmışlar, yapıyorlar. Biz Eskişehir olarak çok geri kaldık. Bu geri kalmanın sebepleri...