02 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm kararlı

Kentsel dönüşüm kararlı

Türkiye genelinde gerçek anlamda kentsel dönüşüm olmadığını söyleyen Yaşar Aşçıoğlu, "Kamu, 'Bina yenileme yasak, büyük ölçekte ada bazında kentsel dönüşüm yapılacak' desin. Yoksa tabut gibi evlerde yaşamaya devam ederiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'daki kentsel dönüşümü merkezi yönetim ve yerel yönetimle sürdüreceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve dönüşümün kararlı bir şekilde sürdürüleceğinin altını çizdi.

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Ankara Altındağ ilçesinde yapılan kentsel dönüşüm kapsamında 2,5 sende 4 bin 34 terk edilmiş yapı yıkıldı. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmakta kararlı olduğunu belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kentsel dönüşüm projelerini hızlandırıyoruz!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de gerçekleştirilen açılış töreninde yaptığı açıklamada, "Kentsel dönüşüm projelerini hızlandırarak ülkemizi depremlere karşı hazırlama çalışmalarını da kararlılıkla sürdürüyoruz." dedi.

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç yaptığı açıklamada, Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmalarının büyük bir kararlılıkla devam ettiğini söyledi.

Murat Kurum: Kentsel dönüşüm seferberliğini kararlılıkla sürdürüyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Aynı acıları tekrar yaşamamak için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı kentsel dönüşüm seferberliğini kararlılıkla sürdürüyoruz." dedi.

Ali Güney: Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kararlıyız!

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili İzmit Belediye Meclisi’nin ortak hareket etmelerinin memnuniyet verici olduğunu vurgulayarak Başkan Güney yaptığı açıklamada “Milletimizin beklentilerini karşılayan her adımı sonuna kadar desteklemeye devam edec

Devletimiz eliyle kentsel dönüşüm projelerini yürüteceğiz!

Kentsel dönüşümün önemine değinen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bu depremde bu kadar az hasar da görüyorsak, bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaların da çok büyük katkısı vardır. Kentsel dönüşümü kararlı şekilde yürüteceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kentsel dönüşüm çalışmaları kararlılıkla yürütülecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen 130. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Kentsel dönüşüm çalışmalarını kararlılıkla yürüteceklerini söyledi. 

Depremler, kentsel dönüşümün önemli olduğunu gösterdi!

Çevre Bakanı Kurum, "Depremler bize kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. İnşallah 1 Nisan sabahı itibarıyla tüm şehirlerimizde, vatandaşlarımızı bu deprem riskinden kurtarmak üzere hızlı ve kararlı bir şekilde belediye başkanlarımızla birlikte çalışacağız" dedi...

Hüseyin Sözlü'ye kentsel dönüşüm desteği!

Eski yerleşim bölgelerinde yenileme yapılmasının uygun olduğunu dile getirmeyi sürdüren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’da kentsel dönüşümü, kent yararına olacak şekilde gerçekleştirme kararlılığından ödün vermiyor.

Diyarbakır'da kentsel dönüşüm hızlanıyor!

Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm sorunları masaya yatırıldı. 'Kentsel Dönüşüm" çalışmalarının önümüzdeki dönemde hızlı bir şekilde ilerleyebilmesi için toplantıda, TOKİ yetkilileriyle Büyükşehir Belediyesinin katılacağı başka bir toplantının yapılması kararl

Selçuklu'da kentsel dönüşüm kararlılığı!

Selçuklu da kentsel dönüşüm kararlılığı sürüyor. Selçuklu Belediyesi, tren yolundan başlayıp Beyşehir Çevre yoluna kadar devan eden ve içinde 8 mahalle bulunan bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürüyor.

Altındağ Belediyesi kentsel dönüşüm bölgelerindeki vatandaşların arasını buluyor!

Altındağ Belediyesi, kentsel dönüşüm bölgelerindeki vatandaşlar arasında yaşanan anlaşmazlıkları ortadan kaldırmakta kararlı duruyor. Hak sahipleri arasında uzlaşma zemini hazırlayan Altındağ Belediyesi, 'arabulucu' görevini üstlendi.

Kentsel dönüşüm kararlı Haberi

Kentsel dönüşüm kararlı

6.5 milyondan fazla konutun yenilenmesi hedefiyle başlayan kentsel dönüşüm hamlesi tartışılmaya devam ediliyor. Kentsel dönüşümün büyük fırsat olduğunu ancak hatalı bir yol haritası seçildiğini belirten Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkam Yaşar Aşçıoğlu, belediye ve bakanlık yetkililerine bir öneride bulundu. Bina bazında yapılan yenileme çalışmalarının gerçek bir dönüşüm sağlamadığmı belirten Aşçıoğlu, "Kamu yetkilileri bana bir şey olur korkusu ile risk almıyor. Herkes elini taşm altına koysun. 'Bina bazında dönüşüm yasak, ada bazında yapacağız' desinler. Böylece yeşü alan artar ve sağlıklı yapılar inşa edilir" dedi. Şirket olarak Ataköy'de kentsel dönüşüm projesi geliştirdiğini ancak bunun da ada bazında olmadığmı belirten Aşçıoğlu, piyasa koşullannın inşaat firmalarını bu tip işlere zorladığını dile getirdi. 



TABUT EVLER YAPTIK 

1999 depremi öncesi yapılan binalann riskli olduğunu belirten Aşçıoğlu, o...