02 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm kira yardımı kaç para

kentsel dönüşüm kira yardımı kaç para

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm için bu güne kadar 1 Milyar TL’yi aşkın kaynak kullandıklarını ifade etti. Güllüce, binasını dönüştüren vatandaşların başta KDV olmak üzere birçok vergi ve harçtan muaf tutulduğunu kaydetti.

Kentsel dönüşüm kira parasını kimler alabilir?

Kentsel dönüşüm kapsamında; mülk sahipleri kentsel dönüşüm kira yardımından yararlanma hakkına sahip oluyor. Peki bu hak kimlere veriliyor? Kentsel dönüşüm kira parasını kimler alabilir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç TL oldu?

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında konutu ya da iş yeri yıkılan kimselere yer tahsisi ya da kira yardımı yapılıyor. Ağustos ayında kira bedelinde artış yapıldı. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı kaç TL oldu?

Hisseli tapuya kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar ödenir?

Kentsel dönüşüm kapsamında sağlanan finansal destekler arasında kira yardımı da yer alıyor. Peki, hisseli tapuya kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar ödenir?

Kentsel dönüşüm kira yardımına ne zaman başvurulur?

Kentsel dönüşüm sürecine giren ev sahipleri bakanlıktan kira yardımı alabiliyor. Bunun için ikamet şartını yerine getiren maliklerin ilgili yerlere müracaat etmesi gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımına ne zaman başvurulur?

Kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2022!

Kentsel dönüşümde sunulan finansal desteklerden kira yardımı almak isteyenler şartları merak ediyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı şartları 2022 nelerdir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2022!

Oturduğu binası kentsel dönüşüm dahilinde riskli olarak tespit edilerek yıkılan malikler ve kiracılar kira yardımı alabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli belgeler 2022 nelerdir?

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl ve nereden alınır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı almayı düşünen vatandaşlar başvuru adımlarını araştırıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl ve nereden alınır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşümde riskli yapısını boşaltan hak sahiplerine verilen destekler arasında kira yardımı da bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

2021 kentsel dönüşüm kira yardımı yatmadı!

''2021 kentsel dönüşüm kira yardımı yatmadı'' diyen ev sahipleri bu haberimiz sizin için. İşte sorgulama ekranı ve tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 İstanbul!

Evi kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak riskli bina sahiplerine kira yardımı veriliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 İstanbul ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay 2021?

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan gayrimenkullerin hak sahipleri Bakanlığın sunduğu finansal desteklerden yaralanabiliyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay alınıyor? Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay 2021? İşte tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşüm kira yardımı hangi durumlarda veriliyor?

Evini yenilemek isteyen vatandaşlar destek alabilmek için kentsel dönüşüm kira yardımını araştırıyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır? İşte detaylar...

Kentsel dönüşüm kira yardımı hangi şartlarda veriliyor?

Evini yenilemek isteyenler kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru işlemlerini araştırıyor. İşte 2021 kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu ayrıntıları...

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 ne zaman açıklanacak?

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kira yardımı başvurusu onaylanan hak sahiplerine verilecek yardım miktarları her sene Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanıyor. Peki, Kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 ne zaman açıklanacak?

2021 kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman belli olacak?

Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı başvurusu onaylanan hak sahiplerine verilecek yardım miktarları her yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca açıklanıyor. Peki, 2021 kentsel dönüşüm kira yardımı ne zaman belli olacak?

kentsel dönüşüm kira yardımı kaç para Haberi

kentsel dönüşüm kira yardımı kaç para

TBMM Genel Kurulunda konuşan Bakan İdris Güllüce, sağlıksız yapılaşmanın, eskiyen ve yıpranan yapı stokunun, afet riskleri ve hızlı nüfus artışı gibi faktörler şehirlerde yapıların ve alanların dönüşüm ihtiyacını zorunlu hale getirdiğini ifade etti.


Kentsel dönüşüm kapsamında 2,5 yıllık uygulama dönemi içerisinde yaklaşık 400 bin bağımsız birimin dönüşümünü başlattıklarını söyleyen Bakan Güllüce, nihai hedeflerinin Cumhuriyetin 100. yılında 6,5 milyon birim konutun dönüştürülmesini sağlamak olduğunu dile getirdi.


Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında önemli bilgiler veren Bakan Güllüce şunları kaydetti: 2014 Aralık ayı itibariyle 38 ilimizde toplam 7 bin hektar büyüklüğünde 150 farklı riskli alan ilan edilmiştir. Dönüşümüne başlanan bu alanlarda yaşayan 1 milyondan fazla vatandaşımızın can güvenliği teminat altına alınmıştır.165 riskli alan teklifi ise değerlendirme aşamasındadır. Ayrıca, 5393 sayılı Belediye Kanununun 73. maddesine göre...