12 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm müracaat şartları

kentsel dönüşüm müracaat şartları

Kentsel dönüşümde riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine yeni ve sağlam yapılar inşa ediliyor. Peki riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Kentsel dönüşüme nasıl müracaat edilir?

Kentsel dönüşüm kira yardımına ne zaman başvurulur?

Kentsel dönüşüm sürecine giren ev sahipleri bakanlıktan kira yardımı alabiliyor. Bunun için ikamet şartını yerine getiren maliklerin ilgili yerlere müracaat etmesi gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımına ne zaman başvurulur?

Kentsel dönüşüm başvuru işlemleri 2016!

Gayrimenkulünü kentsel dönüşüm ile yıktırıp yeniden inşa etmek isteyenlerin yetkili birimlere müracaat etmeleri gerekiyor. Peki, nereye nasıl başvurulur? İşte kentsel dönüşüm başvurusu 2016 işlemleri..

Kentsel dönüşüm kira dilekçesi örneği!

Kentsel dönüşümde konutu veya işyeri riskli olarak tespit edilen hak sahipleri kira yardımı alabiliyor. Kira yardımı için bir dilekçe ile müracaat sağlanabiliyor. İşte kentsel dönüşüm kira dilekçesi örneği..

Beydağı Kentsel Dönüşüm projesinde 1083 konut satışa çıkıyor!

Beydağı Kentsel Dönüşüm projesinde 1083 konut Halk Bankası aracılığıyla satışa sunuluyor. Söz konusu konutlardan almak isteyen vatandaşların 26 Ekim – 10 Kasım tarihleri arasında Halk Bankası’na müracaat edebilecekleri kaydedildi.

Kentsel dönüşüm kira yardımları 2015!

Kentsel dönüşümde anlaşma yolu ile riskli yapısını tahliye edenler bir dilekçe ile kira yardımı desteği için müracaat edebiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı şartları nelerdir? Kentsel dönüşüm kira yardımları 2015 ne kadar?

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru dilekçesi 2015!

Kentsel dönüşümde anlaşma yolu ile riskli yapısını tahliye edenler bir dilekçe ile kira yardımı desteği için müracaat edebiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru dilekçesi 2015 nasıl yazılır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı dilekçesi örneği!

Kentsel dönüşüm riskli binası yıkılan hak sahipleri Bakanlığın finansal desteklerinden faydalanabiliyor. Bir dilekçe ile kira yardımına müracaat edilebiliyor. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı dilekçesi örneği...

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru evrakları!

Kentsel dönüşüm finansal desteklerinden faydalanmak isteyen kimseler, yetkili birime gerekli belgelerle müracaat edebiliyor. Peki, müracaatta istenen kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru evrakları nelerdir? İşte yanıtı..

Kentsel dönüşüm başvuru dilekçesi 2015!

Kentsel dönüşüm kapsamında evini yıktırmak isteyen hak sahipleri, Bakanlık tarafından lisanslandırılan kuruluşlara bir dilekçe ile müracaat edebiliyor. İşte kentsel dönüşüm başvuru dilekçesi 2015 örneği...

Kentsel dönüşüm 2015 kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşümde devlet tarafından sağlanan desteklerin başında kira yardımı geliyor. Anlaşma ile tahliye edilen yapılardaki hak sahiplerinin kira için il müdürlüğüne müracaat etmesi gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüm 2015 kira yardımı ne kadar?

Beykoz Çubuklu'da Kiptaş ve belediye işbirliğiyle kentsel dönüşüm yapılacak!

İstanbul Boğazı'ndaki 2B arazilerde ilk dönüşüm çalışması Beykoz'da başlıyor. Orman vasfını yitiren 2B arazilerinin satışıyla ilgili çalışmaların tamamlanmasının ardından, satış işlemlerini bitiren vatandaşlar kentsel dönüşüm için müracaat ediyor.

İstanbul Boğazı'ndaki ilk kentsel dönüşüm Beykoz'da başlıyor!

Orman vasfını yitiren 2B arazilerinin satışıyla ilgili çalışmaların tamamlanmasının ardından, satış işlemlerini bitiren vatandaşlar kentsel dönüşüm için müracaat ediyor. Proje kapsamında 4'er katlı evlerin inşa edilmesi planlanıyor...

Çorum İskilip'te ilk kentsel dönüşüm projesi onaylandı!

Kentsel dönüşüm projesi onaylandı "Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na kendisine ait ev için hazırladığı bireysel proje ile başvuran Zeynep Sinem Türkçünün müracaatı kabul edildi...

kentsel dönüşüm müracaat şartları Haberi

kentsel dönüşüm müracaat şartları

Kentsel dönüşüme nasıl müracaat edilir?

Kentsel dönüşümde, riskli yapılar; riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı ilmî ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen yapıyı veya yapılara deniyor.


Yapınızın riskli olup olmadığını tespit ettirerek, kentsel dönüşüme müracaat edebilirsiniz. Bakanlıkça yetki verilmiş kurum ve kuruluşların riskli yapı tespiti sonucunda, devletin sağladığı kentsel dönüşüm desteklerinden faydalanılabiliyor.


Riskli yapıların tespitinde görev alacak kurum ve kuruluşlar

MADDE 6 – (1) Riskli yapılar, Bakanlıkça veya İdarece veyahutta Bakanlıkça lisanslandırılacak, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler; sermayesinin en az yüzde kırkı kamu kurum ve kuruluşlarına ait olan şirketler; depremden korunma, deprem zararlarının azaltılması ve deprem mühendisliğinin gelişmesine katkıda bulunmak gibi konularda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları; 29/6/2001 tarihli ve...