18 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm sembol projesi

Kentsel dönüşüm sembol projesi

Kentsel dönüşümüm simgesi haline gelen Fikirtepe’deki ev için imza atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin bir araya getirdiği Vartaş Yapı ve inatçı ev sahibi Alaaddin Demirel el sıkıştı.

İzmir Ege Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

Deprem sonrası kentsel dönüşüm çalışmalarına hız katan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Mahallesi’nde dönüşüm için yıkım çalışmalarına başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Kentin merkezindeki bu alan, İzmir için yepyeni bir sembol olacak" dedi.

Fikirtepe'deki sembol bina kentsel dönüşüme kötü örnek oldu!

Kentsel dönüşüm sembolü olan Fikirtepe'deki bina ve aşırı talepler, sistemi tıkadı. Şirketler, "Vatandaş 1'e 3 istiyor. Ortak paydada buluşalım" diyor.

Fikirtepe kentsel dönüşümünde vatandaş bire üç istiyor!

Kentsel dönüşüm sembolü olan Fikirtepe'deki bina ve aşırı talepler, sistemi tıkadı. Şirketler, "Vatandaş 1'e 3 istiyor. Ortak paydada buluşalım" diyor..

Ömer Barata: Kentsel dönüşüm süreci hızlandırılmalı!

Kentsel dönüşümün sembol bölgesi İstanbul Fikirtepe’deki en büyük projeyi yürüten Vartaş’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, 4 yıldır devam eden sürecin hızlandırılması gerektiğini kaydetti..

Kentsel Dönüşüm'de ilk acele kamulaştırma kararı uygulamaya konuldu!

Kentsel Dönüşüm'ün sembol bölgesi Fikirtepe 'de ilk kamulaştırma kararı uygulandı. VARTAŞ'ın Renovia İstanbul projesi arazisi üzerindeki 2 hak sahibine mahkeme tarafından belirlenen kamulaştırma bedeli ödendi.

Ömer Faruk Barata: Kentsel dönüşüm demirden leblebi!

Kentsel dönüşüm sembol bölgesi haline Gelen Fikirtepe'de Renovia İstanbul'u hayata geçirecek olan Vartaş Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata "Kentsel dönüşüm sanıldığı gibi rantsal dönüşüm değil, adeta demirden bir leblebi" dedi.

Fikirtepe'deki kentsel dönüşümün sembol binası yarın yıkılıyor!

Vartaş, yarın düzenleyeceği bir basın toplantısının ardından sembol binanın yıkımını gerçekleştirecek.İstanbul'un kentsel dönüşümünde pilot bölge olarak belirlenen Fikirtepe'deki projenin sembolü haline gelen bina, basın toplantısının ardından yıkılacak.

Kentsel dönüşüm sembol binası için anlaşma sağlandı!

Kentsel dönüşümüm simgesi haline gelen Fikirtepe’deki ev için imza atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin bir araya getirdiği Vartaş Yapı ve inatçı ev sahibi Alaaddin Demirel el sıkıştı.

TÜGİAD Ege Bölge Şubesi Kentsel Dönüşüm Komisyonu, dönüşüm raporunu açıkladı!

TÜGİAD Ege Bölge Şubesi Kentsel Dönüşüm Komisyonu, kentsel dönüşümle ilgili hazırladığı raporu açıkladı. Raporda, Bayraklı sahil şeridinde Sidney Opera Binası gibi deniz üzerine yapılacak sembol nitelikli bir kültür sanat merkezi önerildi.

Fikirtepe kentsel dönüşümünde Anka Yapı imzayı attı!

Anka Yapı Fikir Tepe Kentsel Dönüşüm projesinde 3 adadan oluşan toplam 60 bin m2 arsa hissedarlarının sözleşmeleri eksiksiz olarak tamamlandı ve taşınmaların kısa sürede başlayacağı aktarıldı

Jirayr Amca, kentsel dönüşüm mağduru!

Tarlabaşı Sakızağıcı Caddesinde, kentsel dönüşüm nedeniyle pazartesi günü proje kapsamındaki son binalar boşaltılıyor. 66 yaşındaki Jirayr Zincirci de 30 yıldır yaşadığı tek göz odasına elveda demek zorunda

Nevşehir Belediyesi kentsel dönüşüm için yıkım yaptıracak!

Nevşehir Belediye Başkanlığı, başlatacağı kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yıkılacak konutların yıkımı karşılığında çıkan malzemeleri yükleniciye vermek üzere ihale düzenledi

Adana Emniyeti taş atan çocuklara kentsel dönüşüm istedi!

Adana Emniyeti terör olaylarının fazla olduğu gecekondu bölgelerinde kentsel dönüşüm talep etti. Harekete geçen Valilik, TOKİ ve belediyelerle işbirliğine gidiyor

Kentsel dönüşüm sembol projesi Haberi

Kentsel dönüşüm sembol projesi

İstanbul Fikirtepe’de yapılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşaat şirketi ile anlaşma imzalamayan hak sahibi Alaaddin Demirel ikna oldu. Hürriyet Gazetesi’nin gündeme getirdiği haberde 30 bin metrekare arsa ortasında kalan bina kentsel dönüşümün simgesi haline geldi. Bölgede 4 yıldır kentsel dönüşüm projeleri devam ederken son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı anlaşma yapmayan ev sahipleri ve inşaat şirketlerine tebligat göndererek acele kamulaştırma kararı aldığını açıkladı. Bakanlığın süreci hızlandırmak için attığı adım sonrası bir araya gelen Vartaş Yapı yöneticileri ve Alaadin Demirel önceki gün akşam yüzde 50-50 üzerinden anlaşma imzaladı.


5 DAİRE ALACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Alaadin Demirel ile kendilerini bir araya getirdiğini belirten Vartaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, “Dün (4 Ağustos Pazartesi) Alaaddin Bey ile sabah saatlerinde buluştuk ve...