15 / 05 / 2024

kentsel dönüşüm soylulaştırma

kentsel dönüşüm soylulaştırma

Kentsel dönüşümde insan ve çevre unsurunun bir bütün olarak ele alınması gerektiğini altını çizen Has Mimarlık Kurucu Ortağı Ayşe Hasol Erktin, bugün ki dönüşüm sürecinde geçmişteki hataların tekrar yapıldığını söyledi…

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm çıkartması: Türkiye'nin neredeyse yarısı yenilenmeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümün önemine vurgu yaparak '' Türkiye'nin yapı stokunun neredeyse yarısını yenilememiz lazım'' dedi.

'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu! Vatandaşlardan en çok hangi yanıt geldi?

Yöneylem Araştırma tarafından 'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu. İşte o anketten çıkan sonuçlar...

Kentsel Dönüşüm kredisinde devlet desteği ne kadar? İşte 10 soruda kentsel dönüşüm kredisi tüm detaylarıyla!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında merak edilen soruları yanıtladı. Peki, Kentsel Dönüşüm kredisinde devlet desteği ne kadar? İşte detaylar...

2 bin 440 kişinin katıldığı araştırmanın sonucu belli oldu: Halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü destekliyor...

Areda Survey'in  Kentsel Dönüşüm araştırmasının sonuçları belli oldu. 2 bin 440 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre; Türk halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü desteklerken, yüzde 34,4’ü kentsel dönüşüme karşı çıkıyor.

Mehmet Özhaseki'den kentsel dönüşüm bütçesi için çağrı!

Kayseri Kocasinan Belediyesince Uğurevler Mahallesi'nde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm kapsamındaki anahtar teslim töreninde konuşan Özhaseki, kentsel dönüşüm bütçeleri için çağrıda bulundu.

Kentsel dönüşüm yalıtım uygulamaları için önemli bir fırsat!

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Emrullah Eruslu, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümün yalıtımı uygulamaları için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Deprem Araştırma Komisyonu'ndan kentsel dönüşümü hızlandıracak öneriler!

Deprem Araştırma Komisyonu kentsel dönüşümü hızlandırmak için rapor hazırladı. Hazırlanan raporda kentsel dönüşümle ilgili davaların sonlandırılması gerektiği belirtildi.

Sur'daki kentsel dönüşüm konutları için araştırma önergesi verildi!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinin bazı mahallelerinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan konutlara yönelik sorunların tespit edilerek bu sorunlara çözüm yollarının belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Kentsel dönüşüm projeleri Türkiye için fırsat olabilir!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm projeleri, depremsellik, yapı stokumuzun eskimiş olması ülke için bir taraftan tehdit olabilirken tersine fırsat da olabilir. İnşaata dayalı güçlü bir sanayimiz var." dedi.

Meltem Şenol Balaban: Kentsel dönüşüm bütün olarak düşünülmeli!

ODTÜ Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Meltem Şenol Balaban İzmir'de yaşanan deprem sonrasında yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm çalışmalarının bütün olarak yapılması gerektiğini dile getirdi.

Van Erciş'te kentsel dönüşüm tanıtım toplantısı yapıldı!

Van'ın Erciş ilçesinde "Kentsel Dönüşüm 2. Etap Projesi"nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Kocaeli'nin kentsel dönüşüm araştırma raporu hazırlandı!

AKP Milletvekili İlyas Şeker, riskli yapıların kentsel dönüşüm sürecinde depreme dayanıklı olarak yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti. Şeker, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm araştırma raporunu hazırladı. Her yıl uluslararası deprem gerçeği ve kentleşme çalıştayını yapıyor" dedi...

Kentsel dönüşüm Ankara'da konuşulacak!

AK Parti’nin hafta sonu gerçekleştireceği Kızılcahamam istişare kampı programı netleşmeye başladı. Program kapsamında kentsel dönüşüm projelerinin tüm detayları konuşulacak.

kentsel dönüşüm soylulaştırma Haberi

kentsel dönüşüm soylulaştırma

Kentsel dönüşümde önemli olan geçmişteki hataları geleceğe taşımamak olduğunu belirten Has Mimarlık Kurucu Ortağı Ayşe Hasol Erktin, bugün ki dönüşüm adına yapılan çalışmalarda geçmişteki hataların aynen tekrar ettiğini belirtti.


Otomobiller kenti 

Erktin, “Kentsel dönüşüme 3 noktadan bakmak lazım. Birincisi dönüşüm çevreci olmalı, ikincisi insan odaklı olmalı üçüncüsü ise engelsiz bir mimarı olmalı. Eğer bir kentsel dönüşüm yapılıyorsa bugün ki problemlerin geleceğe taşınmaması lazım. Bugün ki problemler nelerdir; beton yığınını içindeyiz, estetik yok, yeşil alana ulaşamıyoruz, trafik sorunumuz var, planlar yayalara dönük yapılmıyor. Otomobiller kenti haline geldik. Yine sosyal alanlarımız yok… Dönüşüm sürecinde bu problemleri tekrar etmeyecek şekilde adım atılması lazım. Bugün kentsel dönüşüm adına yapılan çalışmalarda maalesef bu hatalar aynen tekrar ediyor. Örneğin Bağdat Caddesi’ndeki binalar. Bir bina yıkılıyor yerine daha...