11 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm talebi

Kentsel dönüşüm talebi

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı Çağrı Merkezi ALO 181'i yılın ilk on ayında 149 bin vatandaş ararken, kentsel dönüşüm aramalarında geçen yıla göre yüzde 127 artış yaşandı.

İzmirlilerden 400 bin TL'lik sıfır faizli kentsel dönüşüm kredisi talebi!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, İzmir'deki kentsel dönüşüm kredisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özkan, 400 bin TL'lik sıfır faizli kentsel dönüşüm kredisi talep ettiklerini belirtti.

İzmirli depremzedelerden kentsel dönüşüm talebi!

30 Ekim'de meydana gelen İzmir depremi nedeniyle evlerini kaybeden depremzedeler kentsel dönüşüm için sıfır faizli deprem kredisi talebinde bulundu.

Ankara Demirlibahçe Mahallesi'ne kentsel dönüşüm talebi!

Ankara Demirlibahçe Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm talep ediyor. Mahalleli, kentsel dönüşümlerini bireyler gerçekleştiremiyor çünkü sadece 4 kata kadar izin var...

Bakırköy’de kentsel dönüşüm talebi!

Bakırköy’de bulunan yapıların yüzde 80-90’ı çürük durumda. Vatandaşlar kentsel dönüşüm yapılmasını talep ediyor.

İzmit Cedit’teki kentsel dönüşüm için kredi talebi!

İzmit Belediyesi mecliste yarın düzenlenecek olan toplantıda Cedit’teki kentsel dönüşüm için kredi talebini görüşecek.

Malatya Yeşilyurt'ta kentsel dönüşüm talebi!

Malatya Yeşilyurt Belediyesi sınırları içinde bulunan Yeşiltepe Yeşilkaynak ve Fatih Mahalle sakinleri uzun zamandır kentsel dönüşümün başlamasını bekliyor.

Bakırköy'de 'insan odaklı kentsel dönüşüm' talebi!

Basın açıklaması yapan Bakırköy Kent Savunması, yerel yönetimlerden beklentilerini açıkladı. Kent Savunması, planlama, kentleşme ve kentsel dönüşüm konularında rant odaklı değil, insan odaklı projeler üretilmesini istediklerini söyledi. 

Siirt'te kentsel dönüşüm talebi!

Siirt Belediye halk toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, vatandaşlar mahallelerinin revizyondan geçirecek kentsel dönüşüm yapılaması talebinde bulundu.

İMSAD'dan fabrikalar için kentsel dönüşüm talebi!

İMSAD, konutlara olduğu gibi fabrikalara da kentsel dönüşümün yapıldığı gibi bir proje uygulanmasını talep etti. İMSAD, Endrüstriyel dönüşümün gerçekleşmesi halinde; eski, sağlıksız binaların yerine, Batı ile rekabet edebilecek sanayi yatırımlarının olacağını savunuyor.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm projesinde kura heyecanı!

14 mahalleyi kapsayan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında daha önce kuraya dahil edilmeyen zemin katlarda bulunan 68 konut, hak sahiplerinin talebi üzerine kura yöntemiyle sahiplerine teslim edildi.

Eskişehir İMO'dan Kentsel Dönüşüm Kurulu talebi!

Eskişehir İMO Afet Riskli Binalar ve Kentsel Dönüşüm için ’Kentsel Dönüşüm Kurulu’ oluşturulmasını talep etti.Bülent Erkul; "Sorunların nasıl çözüleceği ve halka nasıl anlatılacağı, mülk sahiplerinin nasıl ikna edileceği çok önemli" dedi.

Kentsel dönüşüm, sektörü yılda yüzde 10 büyütecek!

Kentsel dönüşüm kapsamında yurt genelinde dönüşmesi gereken yaklaşık 7 milyon konutun bulunduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu projelerin talebi canlı tutarak, sektörü yılda ortalama yüzde 10 büyüteceğinin altını çiziyor.

Nazillililerden kentsel dönüşüm talebi!

Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Yıldıztepe Mahallesinde ikamet eden vatandaşlar ‘Kentsel Dönüşüm’ talebinde bulundu. Mahalleli, yolların darlığından ve evlerin sıklığından şikayetçi olarak yeni düzenleme yapılmasını istiyor.

Kentsel dönüşüm talebi Haberi

Kentsel dönüşüm talebi

Çevre ve Şehircilik hattını 133 bin 985 kişi bilgi almak. 11 bin 853 kişi şikayet, 3 bin 171 kişi de ihbarda bulunmak için aradı. 

Çağrı merkezine gelen aramaların 76 bin 40'ını da belediyeler ve il özel idareleri ilgi alanına ilişkin konular oluşturdu. 

ALO lSl'e yapılan aramaların 38 bin 628'i kentsel dönüşüm hakkında oldu. Kentsel dönüşümde merkezin en fazla arandığı il ise...