04 / 05 / 2024

Kentsel dönüşüm tüm yönüyle ele alındı

Kentsel dönüşüm tüm yönüyle ele alındı

Sabah’ın ev sahipliğinde düzenlenen 1. Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı bugün gerçekleşti. 1. Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nda kentsel dönüşüm tüm yönüyle ele alındı.

Bursa Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesi Emlak Fuarı'nda tanıtılacak!

Osmangazi Belediyesi’nin “Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi”, İstanbul CNR Emlak-Emlak Yatırım Projeleri ve Finansmanı Fuarı’nda yatırımcılara tanıtılacak.

Tanrıverdi Kentsel Dönüşüm İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Tanrıverdi Kentsel Dönüşüm İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Sunay Tanrıverdi ortaklığında kuruldu.

Konya Meram’ın kentsel dönüşümü markalaştı!

Meram Belediyesi tarafından yürütülen tüm kentsel dönüşüm çalışmaları Dönüşüm Meram markasıyla kamuoyuna sunulmaya başlandı. Belediye bu projeyi Meram’ın mazisinden, geleneğinden aldığı gücü geleceğe taşıyacak bir süreç olarak ele alıyor.

Mehmet Özhaseki: Türkiye'de kentsel dönüşüm hızlandırılacak!

Türkiye’de halen 3 milyon 100 bin kişiyi ilgilendiren bir alanda kentsel dönüşüm çalışması yapıldığına değinen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bu rakamın çok az olduğunu, en az 30 milyon nüfusun yaşadığı yeri dönüştürme ihtiyacı bulunduğunu ifade etti.

Türkiye'de kentsel dönüşüm hızlandırılmalı mı?

Batman Çağdaş Gazetesi'nden Hasan Göker bugünkü yazısında Türkiye'deki kentsel dönüşümü ele aldı. İşte o yazı...

Antalya’da ada bazında kentsel dönüşümün önü tıkanıyor!

Antalya’da kentsel dönüşüm bekleyen mahallelerde tek tek yenilemeler başladı. Bu durum ada bazında dönüşümün de önünü tıkıyor.

Küçük alanlarda kentsel dönüşüm kötüye kullanılabilir!

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar, küçük alanlarda yapılacak kentsel dönüşümün kötüye kullanılabileceğini belirterek, Başkan Toçoğlu’na duyarlılığı nedeniyle teşekkür etti.

Kentsel dönüşüm bölgenin tümünü kapsamalı!

Bursa Olay Gazetesi köşe yazarı olan Mustafa Özdal bugündü yazısında kentsel dönüşümü anlattı. Özdal, ''Kentsel dönüşüm, bir bölgenin tümünü kapsayacak plan değişiklikleriyle hayata geçmeli" dedi.

Kentsel dönüşüm için tüm maliklerin imzası gerekli mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kentsel dönüşüm için tüm maliklerin imzası gerekli mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Kentsel dönüşüm Türkiye için bir devrim!

Areon Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Süha Yılmaz kentsel dönüşümün Türkiye için adeta bir devrim niteliğinde olduğunu söyledi. Yılmaz, kentsel dönüşüm sürecinin hızlanması için uzlaşmacı olmaları gerektiğini bildirdi.

Kentsel dönüşüm bütünlüklü bir planlamayla yapılmalı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi "Kentsel dönüşüm bütünlüklü bir planlamanın sonucu olarak değil, kent planlamasının kendisi olarak ele alınmaktadır. " dedi.

Düzce Akçakoca kentsel dönüşüm projesi tanıtılıyor!

Akçakoca Cumhuriyet meydanı, liman içi ve üst kısımlarını kapsayan bölgede büyük bir değişimin gerçekleşmesine neden olacak olan kentsel dönüşüm projesi vatandaşlara tanıtılıyor.

Hatay'da Kamulaştırma Hukuku ve Kentsel Dönüşüm Semineri düzenlendi!

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez’in ev sahipliğinde Hatay Barosu ve TBB’nin işbirliğinde Antakya Savon Otel’de Kamulaştırma Hukuku ve Kentsel Dönüşüm Semineri düzenlendi.

Kentsel dönüşüm tüm yönüyle ele alındı Haberi

Kentsel dönüşüm tüm yönüyle ele alındı

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Murat Kurum, "Artık iller bazında master plan yapılması gerektiği aşikar. İstanbul özelinde de 1/25000 ölçekli bir master plan yapılma ihtiyacı doğmuştur. Bizim için önümüzdeki strateji, bir kentsel dönüşüm master planı hazırlamak" dedi.


Sabah Gazetesi tarafından düzenlenen ve açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan "Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı"nın öğleden sonraki oturumlarında Kentsel Dönüşüm bütün girdileriyle ele alındı.


Moderatörlüğünü Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz'un yaptığı "Kentsel Dönüşüme Stratejik Yaklaşımlar, Altyapı Sorunları ve Eylem planı" oturumunda, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Murat Kurum, Limak Holding Yönetim Kurulu...