23 / 11 / 2024

Konya Meram’ın kentsel dönüşümü markalaştı!

Konya Meram’ın kentsel dönüşümü markalaştı!

Meram Belediyesi tarafından yürütülen tüm kentsel dönüşüm çalışmaları Dönüşüm Meram markasıyla kamuoyuna sunulmaya başlandı. Belediye bu projeyi Meram’ın mazisinden, geleneğinden aldığı gücü geleceğe taşıyacak bir süreç olarak ele alıyor.




Meram Belediyesi tarafından yürütülen tüm kentsel dönüşüm çalışmaları Dönüşüm Meram markasıyla kamuoyuna sunulmaya başlandı. Belediye bu projeyi Meram’ın mazisinden, geleneğinden aldığı gücü geleceğe taşıyacak bir süreç olarak ele alıyor. Meram’ın kalkınmasına ivme kazandıracağını düşünüyor. Kentsel dönüşümle ilçede fiziksel çöküşü durdurmak ve tarihi dokunun sürdürülebilirliğini sağlamak, ekonomik yaşamı canlandırmak, yaşam kalitesini artırmak ve kültüre dayalı dinamikleri harekete geçirmek istiyor.


Meram’da 1 milyon 410 bin metrekarelik bir alanda kentsel dönüşüm çalışmaları sürdürülüyor. Bu alan 7 bin 300 metrekarelik, 5 bin 17 bağımsız birim ve 2 bin 596 parseli kapsıyor.


2,5 yıllık bir emeğin ürünü olan Dönüşüm Meram’ı tanıtan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Dönüşüm Meram’ın iki ana bölümünün bulunduğunu dile getirerek, “Bunlardan birincisi; kentsel dönüşüm amaçlı master plan yolu ile dönüşüm. İkincisi ise belediye kanununun bizlere vermiş olduğu yetkiyle yapılan kamu eli ile dönüşümdür” dedi.


Fatma Toru, kısa, orta ve uzun vadede ilçenin gelişimini hedefleyen gerek planlama çalışmaları gerekse master plan çalışmaları ve gerek de kentsel dönüşüm çalışmalarında bütüncül bir anlayışla hareket ettiklerini önemle vurgulayarak, “Dönüşüm Meram ile kentsel dönüşümün bütünleşik bir plan doğrultusunda ilerlemesi için Konya’da bu çapta bir master plan yapan ilk belediye olduk. Aynı zamanda Konya’da dönüşüm projelerini gerçekleştirmek üzere Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nü kuran ilk belediyeyiz” şeklinde konuştu.


Kentsel dönüşüm sonrası Meram’ın kazanımlarına da değinen Toru, tarih ve kültür mirası açısından da son derece zengin olan ilçenin mevcut potansiyelini değerlendirerek, var olan tarihi ve kültürel mirası korumak, köhnemeye başlayan kısımları yeniden işlevlendirmek amacında olduklarını söyledi.


Başkan Toru, mevzuatlara aykırı plansız yapılaşmış alanların ıslahını sağlamak, kentsel alan parçaları arasındaki ekonomik dengesizliği ve gelişme düzeyleri arasındaki farklılığı azaltmak, çevre ve yaşam kalitesini artırmak gibi çabalarının Meram açısından sosyo-kültürel ve ekonomik açılardan büyük kazanımları olacağını dile getirdi.


Meram’daki bu büyük hareketliliğin ilçenin doğal güzelliklerini ortaya çıkaracak sonuçlara yol açmasını diliyoruz.


Dünya/ Yıldız Doğruer Yemiş


Geri Dön