01 / 05 / 2024

kentsel dönüşümde asbest tehlikeli mi

kentsel dönüşümde asbest tehlikeli mi

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği gereği, asbest, cıva, asit ve benzeri, insan sağlığını tehdit eden maddelerin yıkımdan önce uzaklaştırılması gerekiyor. Ali Şeker konuyla ilgili önergesini bakanlığa iletti.

Kentsel dönüşümde asbest riski yönetmeliği TBMM gündeminde!

Kentsel dönüşümde asbest riskine karşı hazırlanan yönetmelik çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kentsel dönüşümde asbest tehlikesi!

Kentsel dönüşüm sürecinde asbest uzaklaştırılmadan ve hafriyat tozlarına karşı gerekli önlemler alınmadan yıkıma başlanılmaması gerekiyor. Asbest solumak birçok iç hastalığına neden olabiliyor.

Kentsel dönüşümde asbest tehlikesi!

Şişli Belediyesi ve Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından Asbest Risk Yönetimi Sempozyumu gerçekleşti. Sempozyumda, kentsel dönüşüm ile birlikte yeniden gündeme gelen asbest tüm yönleriyle değerlendirildi.

Kentsel dönüşümde asbest hilesi!

Kentsel dönüşüme giren eski binaları yıkan bazı müteahhitlerin, 'Asbest temiz’ denetiminden kaçmak için belediye ekipleri gelmeden önce asbestli malzemeleri söküp gelişigüzel attıkları iddia ediliyor.

Kentsel dönüşümde asbest sorunu!

Türkiye’de kentsel dönüşümün en büyük sorunu haline gelen asbest, kansere yol açıyor. Uzmanlara göre, Türkiye’de asbest barındıran bina sayısının oldukça fazla.

Mustafa Bozbey: Kentsel dönüşümde asbest kurbanı olmayalım!

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binalarda asbest kullanıldığını tahmin ettiklerini söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Büyük bir sıkıntı var, bu konuda mecliste karar almalıyız." dedi.

Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir?

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunundan faydalanan malik ve kiracılara devlet finansal desteklerde bulunuyor. Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir? Kentsel dönüşümde faiz desteği ve kira yardımı nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu!

Kentsel Dönüşüm Kanunu gereğince, riskli alanlarda yer alan ve risk raporu alınan binalar yıkılarak, yerine yeni kanun ve yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu nedir?

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı!

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı. Hükümetin 2015 programında yer alan bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan kentsel dönüşüm kanunu kapsamındaki çalışmalar için şimdiye kadar 1,5 milyar lira harcandı.

Kentsel dönüşümde ilk adım planlama!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin de neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini de gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümde ilk adım planlama olmalı.

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

kentsel dönüşümde asbest tehlikeli mi Haberi

kentsel dönüşümde asbest tehlikeli mi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) Mayıs ayı başında İstanbul Milletvekili Opr. Dr. Ali ŞEKER aracılığıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığına (ÇŞB) ilettiği ve henüz yanıt verilmeyen soru önergesi, şehirlerin dört bir yanını şantiye alanına çeviren, rant telaşıyla işçilerin ve yurttaşın can güvenliğini hiçe sayarak denetimsizce ilerleyen uygulamalara dikkat çekildi.


Asbest tehlikesi büyük


Yönetmelik gereği, asbest, cıva, asit ve benzeri, insan sağlığını tehdit eden maddelerin yıkımdan önce uzaklaştırılması gerekiyor. Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansının her yıl dünyada kanser yapıcı maddeleri düzenli olarak belirlediği listede ‘kesin kanserojen’ tanımlanması ile birinci grupta yer alan asbest bunlardan en tehlikelisi.


TMMOB’un bu çerçevede meclise taşıdığı, endişe verici şekilde yanıtsız bırakılan soru önergesinde, öncelikle 2004 yılından itibaren İstanbul’da kentsel dönüşüm ve bireysel yenileme adı altında kaç binada yıkım...