18 / 05 / 2024

kentsel dönüşümde dar gelirlilere konut yardımı

kentsel dönüşümde dar gelirlilere konut yardımı

Dünya Bankası, Washington'da düzenlenen Uluslararası Konut Konferansı'na katılarak, kentsel dönüşümde dar gelirli ailelerin konut yaptırım işlerinde her türlü desteği verebileceklerini açıkladı

Dar gelirli kentsel dönüşümde kira yardımı alabilir mi?

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, kentsel dönüşümde gerçekleşen yardımlardan bahsetti. Öngören, uygulama alanındaki gecekondulara riski yapılar için belirlenen aylık kira bedelinin iki katı kadar yardım yapılabildiğini söyledi.

Hilmi Türkmen: 2B tamam sıra kentsel dönüşümde!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Yavuztürk Fatih Camii'nin temel atma töreninde 2B Yasası ve Kentsel Dönüşüm konusunda iki müjdeli haberi birden verdi. Türkmen, "2B tamam sıra kentsel dönüşümde" dedi.

Kentsel dönüşümde noter masrafı!

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun gereğince, kentsel dönüşümde yapılacak olan işlemler harç ve masraflardan muaf tutuluyor. İşte entsel dönüşümde noter masrafı..

Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir?

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunundan faydalanan malik ve kiracılara devlet finansal desteklerde bulunuyor. Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir? Kentsel dönüşümde faiz desteği ve kira yardımı nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu!

Kentsel Dönüşüm Kanunu gereğince, riskli alanlarda yer alan ve risk raporu alınan binalar yıkılarak, yerine yeni kanun ve yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu nedir?

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı!

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı. Hükümetin 2015 programında yer alan bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan kentsel dönüşüm kanunu kapsamındaki çalışmalar için şimdiye kadar 1,5 milyar lira harcandı.

Kentsel dönüşümde ilk adım planlama!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin de neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini de gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümde ilk adım planlama olmalı.

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım!

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı ile kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için kentsel dönüşüme imar hakkı transferi getiriliyor.

Kentsel dönüşümde kamulaştırma süreci başladı!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen kamulaştırma süreci başladı.Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı. Bölgede başlayan çalışmalarda öncelikle değer tespiti yapıldı.

Kentsel dönüşümde acele kamulaştırma!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen acele kamulaştırma süreci başladı. Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı, değer tespiti yapıldı.

kentsel dönüşümde dar gelirlilere konut yardımı Haberi

kentsel dönüşümde dar gelirlilere konut yardımı


Dünya Bankası, Mayıs ayı sonunda Washington’da Uluslararası Konut Konferansı düzenledi. Konferansa katılan Urban Land Institute (ULI) Türkiye Başkanı Haluk Sur, Türkiye’yi yakın takibe alan kurumun ‘Hazine bizden talep ettiği takdirde kentsel dönüşüm ve dar gelirlilere konut yapımında her türlü desteği vermeye hazırız. 25-30 yıl vadeli, düşük faizli ve yıllık 1.5 milyar dolar mertebesinde kredi temin edebiliriz’ çağrısı yaptığını aktardı.


Türkiye’deki kentsel dönüşümün hacminin ele alındığını ve bu alanda yapılan çalışmaların ilgiyle takip edildiğini belirten Sur, Dünya Bankası’nın Türkiye’de mortgage sisteminin tam anlamıyla uygulanamamasının önündeki engellerin kaldırılması konusunda destek vermeye hazır olduğunu ifade etti. 


Sur, kurumun Türkiye’nin kentsel dönüşüm alanında atağa kalktığı bu dönemde likidite sorununa çözüm yaratmak ve ikincil piyasaların oluşturulabilmesi adına kaynak aktarabileceğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:


Türkiye’ye destek olmak...