28 / 07 / 2024

Kentsel dönüşümde fırsatçı müteahhit

Kentsel dönüşümde fırsatçı müteahhit

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Durbakayım, "Riskli binaların yenilenmesi için tüm yasal uygulamalar devreye girdi. Ancak bu konuda atılması gereken bazı adımlar var" diye konuştu...

Emrullah Eruslu: Kentsel dönüşümü fırsat olarak değerlendirmeliyiz!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Başkanı Emrullah Eruslu yaptığı açıklamada, "Kentsel dönüşümü fırsat olarak değerlendirmeliyiz" dedi.

Kentsel dönüşümde fırsatçı müteahhitler mercek altında!

Son dönemde Avcılar’da yeniden gündeme gelen fırsatçı müteahhit şikayetleri mercek altına alındı. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de, münferit olayların dönüşümü engellemesine izin vermeyeceklerini, takipte olacaklarını belirtti. 

Kentsel dönüşümde kredi fırsatı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümle ilgili olarak "Vatandaş kentsel dönüşümü yerinde istiyor" dedi. Kurum, kentsel dönüşümde 125 bin TL olan kredi limitinin 200 bin TL'ye yükseltildiğini belirtti.

Nihat Şen: Sürdürülebilir gelecek için kentsel dönüşüm fırsat!

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, sürdürülebilir bir gelecek için kentsel dönüşümün bir fırsat olduğundan bahsediyor. 2030 yılında yaşanabilecek susuzluğa dikkat çeken Şen, “Kentsel dönüşümle İstanbul’un su ihtiyacının yüzde 27’sini karşılayabiliriz” diye konuşuyor.

Mevlüt Zavlak: Alanya’daki kentsel dönüşümü fırsat olarak görüyoruz!

İYİ Parti Meclis Üyesi Mevlüt Zavlak Alanya Belediye Meclisi’nin Şubat ayı Toplantısı’nda kentsel dönüşüm ile ilgili konuşma yaptı. Meclis Üyesi Zavlak, "Kentsel dönüşüm Alanya için bir fırsat. İlçedeki binaları yenilemekten öte çarpık kentleşmeden de Alanya'yı kurtaracak" dedi.

İnşaat mühendisleri için kentsel dönüşüm fırsatı!

İnşaat sektörünün Türkiye'nin gelir kaynaklarının yüzde 30’unu oluşturduğunu belirten Prof. Dr. Mustafa Karaşahin, “Kentsel dönüşüm, inşaat mühendisleri için önümüzdeki yıllarda daha fazla fırsatlar ortaya çıkaracaktır” diye konuştu.

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm fırsatı!

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 44 ayda hayata geçirdiği hizmetleri anlattı. Bölgedeki dönüşüm projelerinden bahseden Çolakbayrakdar, ''Kentsel dönüşüm kanunu bizim için bir fırsattır'' şeklinde konuştu.

Erhan Ayar: Kentsel dönüşüm fırsatı iyi değerlendirilmeli!

Gölcük Muhasebeciler Odası Başkanı Erhan Ayar, kentsel dönüşüm hakkında açıklamalarda bulunarak, "Kentsel dönüşüm fırsatını iyi değerlendirmeliyiz" dedi.

Mustafa Özçelik: Kentsel dönüşüm fırsat ve milattır!

İMSİAD Üyesi ve IMTET İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özçelik, Uludağ Üniversite'sinde öğrencilerle buluştu. Özçelik, "Kentsel dönüşüm şehrin temel sorunlarının çözülmesi içim önemli bir milat ve fırsattır. " dedi.

Kentsel dönüşüm fırsatçılara bırakılmamalı!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği (KENTDER) Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, kentsel dönüşümü fırsat bilip, hayali emsal dağıtarak, daire sahiplerinin aklını karıştıranlar olduğunu belirterek, "Ortam bu tip fırsatçılara bırakılmamalı." dedi.

Kentsel dönüşüm fırsatı iyi değerlendirilmeli!

İZODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şen," Türkiye çapında başlatılan Kentsel Dönüşüm süreci, su yalıtımı uygulamaları için büyük bir fırsat ve inşa edilen tüm yeni binalardaki su yalıtımının standartlara uygun yapılması çok önemli” dedi.

Çevre dostu kentler için kentsel dönüşüm fırsatı kaçırılmamalı!

Sadece binaların değil kentlerin de sürdürülebilirlik ve çevre dostu esaslara göre tasarlanması gerekiyor. Altensis Kurucu Ortaklarından Emre Ilıcalı, özellikle kentsel dönüşümde çevre dostu kentsel alanların tasarlanmasını istedi.

Aziz Kocaoğlu: Kentsek dönüşüm fırsatçılarına dikkat!

Kentsel dönüşümde karın halkla paylaşılması gerektiğine her fırsatta dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karabağlar Belediyesi yeni hizmet binası açılış töreninde ilçe halkını kentsel dönüşüm fırsatçılarına karşı uyardı.

Kentsel dönüşümde fırsatçı müteahhit Haberi

Kentsel dönüşümde fırsatçı müteahhit

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) tarafından yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla düzenlenen "2020 Vizyonu" başlıklı değerlendirme toplantısında konuşan İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, son dönemde ülke genelinde çok sık deprem yaşandığını kaydederek, artık depremlerde can ve mal kaybının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; inşaat sektöründe birtakım önlemler alınması gerektiğini dile getiren Durbakayım, yaşanan can kayıplarına depremin değil, çürük ve riskli binaların neden olduğunu belirtti. 

Durbakayım, "İnşaat sektöründe ele alınması gereken önlemler bu kapsamda değerlendirilmeli. Depremde yaşanan kayıplarda kötü yapılaşmaya imza atan inşaatçılar, riskli binaların yenilenmesine engel olan arsa sahipleri ve haksız rekabete neden olan müteahhitlerin vebali bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Ölümlere ve yaralanmalara sebep olan kötü yapıları inşa eden ve inşa ettirenlere, insan hayatına bilerek kast edenlere...