26 / 11 / 2024

Kentsel dönüşümde kredi faizleri

Kentsel dönüşümde kredi faizleri

Kentsel dönüşümden yararlanan, riskli binaların mal sahiplerine devlet birtakım finansal desteklerde bulunuyor. Bu destek arasında faiz desteği yer alıyor. İşte, kentsel dönüşümde faiz oranları 2015!

Kentsel dönüşümde büyük adım! Kredi ve kira yardımı ön planda! Ayrıntılar belli oldu!

Kahramanmaraş Merkezli depremlerin ardından hızlanan kentsel dönüşümde maliyet artışları vatandaşları soluyor. Bu noktada 'yarısı bizden kampanyası' kentsel dönüşüm için büyük adım oldu.

Tebernüş Kireçci: Kentsel dönüşümde kredi ve hibeler artırılmalı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kentsel dönüşümde bir yıldan beri kredi ve hibe desteğinin aynı olduğuna vurgu yaparak artırılması gerektiğine dikkat çekti. 

İstanbul'da oturan ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kentsel dönüşümde hibe ve kredi ne kadar? 

İstanbul için başlatılan 'Yarısı Bizden' kampanyasına başvurular tüm hızıyla devam ediyor. Peki kentsel dönüşümde hibe ve kredi ne kadar? İşte Yarısı Bizden kampanyası ile ilgili detaylar...

Kentsel dönüşümde konut üreten firmalara destek: 12 ay ödemesiz, 48 ay vadeli, 250 milyon TL kredi imkanı sunuluyor!

Kentsel dönüşüm kredisi için milyonlarca vatandaş tarafından beklenen detaylı açıklama geldi. Kentsel dönüşümde konut üreten firmalara destek! Yeni paketle 12 ay ödemesiz, 48 ay vadeli, 250 milyon TL kredi imkanı sunuluyor!

Kentsel dönüşümde kredi fırsatı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümle ilgili olarak "Vatandaş kentsel dönüşümü yerinde istiyor" dedi. Kurum, kentsel dönüşümde 125 bin TL olan kredi limitinin 200 bin TL'ye yükseltildiğini belirtti.

Kentsel dönüşümde yeni düzenleme hayata geçiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümde yeni bir düzenlemenin hayata geçtiğini belirterek toplam kredi miktarının 625 bin liradan 1 milyon liraya çıkarıldığını dile getirdi.

Kentsel dönüşümde devlet desteği süresi uzatıldı!

Kentsel dönüşümde devlet desteği 2018 yılında da sürecek. Kamu ve özel bankalarda ortalama yüzde 1.20 seviyesindeki 120 ay vadeli kredi faizinin yüzde 0.41-0.33’ünü yine devlet üstlenecek. 

Kentsel dönüşümde faizsiz kredi var mı?

Kentsel dönüşüm kapsamında kendi evini kendi yaptırmak isteyen vatandaşlar kredi desteğinden yararlanabiliyor. Peki, kentsel dönüşümde faizsiz kredi var mı?

Kentsel dönüşümde kira yardımı kalkıyor mu?

Kentsel dönüşüm ile ev veya işyeri yıkılan kimseler, devletin sunduğu kira ve kredi gibi finansal desteklerin birinden yararlanabiliyor. Peki, kentsel dönüşümde kira yardımı kalkıyor mu?

Kentsel dönüşümde malikler aynı bankadan kredi kullanmak zorunda mı?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlarda, rezerv yapı alanlarında veyahut riskli binalarda yaşayan vatandaşlara kredi veriliyor. Peki, kentsel dönüşümde malikler aynı bankadan kredi kullanmak zorunda mı?

Kentsel dönüşüm kredi faiz desteği anlaşması yapılan bankalar!

Kentsel dönüşümde riskli binasını anlaşma yolu ile boşaltan kimselere sunulan destekler arasında kentsel dönüşüm kredi faiz desteği de bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kredi faiz desteği anlaşması yapılan bankalar hangi bankalardır?

Kentsel dönüşümde kredi faiz desteği oranları 2015!

Kentsel dönüşüm uygulamaları riskli alanda yer alan riskli yapılar üzerinde uygulanıyor. Kentsel dönüşümde bazı finansal destekler sağlanıyor. İşte, Kentsel dönüşümde kredi faiz desteği oranları 2015!

Kentsel dönüşüm kredi faiz desteği süreci!

Kentsel dönüşümde riskli binası yıkılan hak sahiplerine devlet tarafından finansal destek sağlanıyor. Peki, kentsel dönüşümde faiz desteği nasıl alınır? İşte, kentsel dönüşüm kredi faiz desteği süreci!

Kentsel dönüşümde kredi faizleri Haberi

Kentsel dönüşümde kredi faizleri

Kentsel dönüşümde faiz oranları 2015!

6306 sayılı afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanunda riskli bina için ‘ekonomik ömrünü tamamlamış’ tanımı bulunuyor. 


Yani 20 yıl önce yapılmış betonarme binalarda, binaların bodrum katında rutubet varsa, kolon ve kirişlerdeki demirlerde pas varsa ya da binanın herhangi bir katındaki taşıyıcı sisteminde yani betonarme kolon ve kiriş perdelerinde ciddi çatlaklar görülüyorsa bina riskli olabiliyor. 


Binanın riskli olup olmadığının tespiti için mutlaka bakanlık lisanslı teknik şirketlere başvuru yapılıp, teknik inceleme istenmesi gerekiyor. Riskli yapı tescili için binada oturan bir kişinin başvuru yapması yeterli sayılıyor. 


Başvuru üzerine teknik inceleme yapan lisanslı şirket, deprem risk raporu hazırlıyor.  Eğer raporda bina riskli çıkarsa lisanslı şirket, raporu bakanlığa onay için gönderiyor. Bakanlık onayından sonra binada oturan herkese binanın riskli olduğuna ve bununla...