27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde yeni düzenleme hayata geçiyor!

Kentsel dönüşümde yeni düzenleme hayata geçiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümde yeni bir düzenlemenin hayata geçtiğini belirterek toplam kredi miktarının 625 bin liradan 1 milyon liraya çıkarıldığını dile getirdi.



Konya Yeni Sanayi Sitesi'nin temel atma törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm için hayata geçecek yeni düzenleme hakkında açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşümde yeni düzenleme hayata geçiyor!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; evini yenilemek isteyen vatandaşlar için her türlü desteğin sağlanacağını söyleyen Kurum, Yeni bir düzenlemeyi daha hayata geçirdik. Evlerini kentsel dönüşüm kapsamında yenileyecek vatandaşlarımız için kredi miktarlarını olabilecek en yüksek noktaya çektik. Evlerini dönüştürecek vatandaşlarımızın bankalardan kullanacağı krediyi 125 bin liradan 200 bin liraya yükselttik. Toplam kredi tutarını 625 bin liradan 1 milyon liraya çıkardık." ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşümde yeni düzenleme hayata geçiyor!

"Ben evimi yeniden yapmak yerine güçlendirme yapacağım." diyen vatandaşların ihtiyaç duyacağı bina güçlendirme kredisini de 50 bin liradan 80 bin liraya çıkardıklarını bildiren Kurum, dönüşümün en önemli ayaklarından birinin de şehrin içinde kalan, vatandaşın ihtiyaçlarını karşılayamayan eski sanayi sitelerinin yeni yerlerine taşınması olduğunu vurguladı.

Evini dönüştürecekler bu habere dikkat!

Son dakika! Kentsel dönüşüme büyük kolaylık getirildi!


Geri Dön