02 / 05 / 2024

kentsel dönüşümde malik 2/3 çoğunluğa katışmazsa ne olur

kentsel dönüşümde malik 2/3 çoğunluğa katışmazsa ne olur

Kentsel dönüşümde yıkım sürecinden sonraki uygulama kararları 2/3 lük çoğunluk ile alınıyor. Kentsel dönüşümde malik 2/3 çoğunluğa katılmazsa ne olur? İşte kentsel dönüşüm çoğunluk yasası esasları..

Kentsel dönüşümde gecekonduların durumu!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binasını yıktıran malik, kiracı ve ayni hak sahiplerine birtakım finansal destek sağlanıyor. Peki, kentsel dönüşümde gecekonduların durumu nedir? Gecekondu sahiplerine yardım yapılır mı?

Kentsel dönüşümde maddi yardım nasıl alınır?

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunundan faydalanan malik ve kiracılara devlet finansal desteklerde bulunuyor. Peki, kentsel dönüşümde maddi yardım nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde kiracıya kira yardımı yapılır mı?

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak riskli binalarda kiracının olması durumunda, kat maliklerinin bazı hakları bulunuyor. Eğer malik kiracı ise hakları nelerdir? Kentsel dönüşümde kiracıya kira yardımı yapılır mı?

Kentsel dönüşümde itiraz hakkı!

Kentsel dönüşümde yapının risk tespiti, binadan bir malikin Bakanlık tarafından lisanslandırılan bir firmaya müracaatı neticesinde yapılıyor. Peki, kentsel dönüşümde itiraz hakkı var mı? İtiraz hakkı nasıl kullanılır?

Kentsel dönüşümde bina güçlendirme!

6306 sayılı Kanun’da güçlendirilebileceği teknik olarak tespit edilen yapıların güçlendirilebileceğinden bahsediliyor. Peki, kentsel dönüşümde bina güçlendirme nasıl ve hangi kanun esaslarına göre yapılır? İşte yanıtı..

Kentsel dönüşümde noter masrafı!

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun gereğince, kentsel dönüşümde yapılacak olan işlemler harç ve masraflardan muaf tutuluyor. İşte entsel dönüşümde noter masrafı..

Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir?

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunundan faydalanan malik ve kiracılara devlet finansal desteklerde bulunuyor. Kentsel dönüşümde devlet desteği nelerdir? Kentsel dönüşümde faiz desteği ve kira yardımı nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu!

Kentsel Dönüşüm Kanunu gereğince, riskli alanlarda yer alan ve risk raporu alınan binalar yıkılarak, yerine yeni kanun ve yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu nedir?

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı!

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı. Hükümetin 2015 programında yer alan bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan kentsel dönüşüm kanunu kapsamındaki çalışmalar için şimdiye kadar 1,5 milyar lira harcandı.

Kentsel dönüşümde ilk adım planlama!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin de neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini de gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümde ilk adım planlama olmalı.

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

kentsel dönüşümde malik 2/3 çoğunluğa katışmazsa ne olur Haberi

kentsel dönüşümde malik 2/3 çoğunluğa katışmazsa ne olur

Kentsel dönüşümde malik 2/3 çoğunluğa katılmazsa ne olur?

Kentsel dönüşüm mevzuatı gereğince kentsel dönüşümde riskli yapı tespitinin yapıtırılması hariç, yıkım sürecinden sonraki uygulama kararları 2/3 lük çoğunlukla alınıyor. Peki, kentsel dönüşümde 2/3 lük çoğunluğa uymayanlara ne olur?


2/3 lük çoğunluğa katılmayan kat maliki hakkında hangi prosedürlerin izlendiği hususu Bakanlık tarafından yanıtlanan sorular arasında yer alıyor.


Soru:

Riskli yapıların yıktırılmasından sonra yapılacak işlemler konusunda maliklerin hisseleri oranında en az üçte iki (2/3) çoğunluk ile karar alması yeterli olacak. Ancak, 2/3 çoğunluk kararına katılmayan vatandaşlar mağdur olacak mı? Mağduriyetlerinin giderilmesi için ne gibi alternatifler sunulacak?


Cevap:

Riskli binanın yıkılmasından sonra, yapılacak işlemler konusunda maliklerin hisseleri oranında en az üçte iki (2/3) çoğunluk ile anlaşmaları gerekmektedir. En az üçte iki (2/3) çoğunluk ile alınan karara katılmayan maliklerin bağımsız...