05 / 05 / 2024

kentsel dönüşümde şart var mı

kentsel dönüşümde şart var mı

Türkiye'de risk bulunan alanlardaki binalar veya risk bulunan alanda olmasa da riskli olan yapılar yıkılıyor ve yerine yeni binalar inşa ediliyor. Bu faaliyetlerin için bazı şartlar gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüm için gerekli şartlar neler?

Vatandaşlardan ‘Kentsel dönüşümde kira desteği artırılsın’ talebi!

İstanbul’da kira ortalaması 18 bin TL’yi aştı. Evi kentsel dönüşüme giden yurttaşa verilen kira desteği ise 3 bin 500 TL’de kaldı. Bu nedenle, kentsel dönüşümde desteğin artırılması isteniyor.

Kentsel dönüşümde salt çoğunluk hak kayıplarını artırır mı? Evini dönüştürecekler dikkat!

Avukat Onur Cingil, kentsel dönüşümde salt çoğunluk kararını değerlendirdi. Peki kentsel dönüşümde salt çoğunluk hak kayıplarını artırır mı? İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşümde artık 3'te 2 çoğunluk aranmayacak! Kanun teklifi geliyor: Salt çoğunlukla karar alınacak!

Kentsel dönüşümde 3'te 2 çoğunluk şartı resmen tarih oluyor. Kanun teklifi bu hafta Meclis'e sunuluyor. İşte detaylar...

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası için son 4 gün!

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası için artık son 4 güne girildi. Pek çok kişinin başvurduğu kampanya 31  Mayıs 2023 tarihinde sona erecek.

Kentsel dönüşümde uzlaşı şart!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karşıyaka için hayata geçirelecek kentsel dönüşümde uzlaşı için çağrıda bulundu. 

Kentsel dönüşümde anlaşma şartına uyulmazsa dava açılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kentsel dönüşümde bir yerimiz vardı. 10 gün içinde teslim olacak ama net 21 metrekare olması gereken dükkan 15 metrekare yapılmış. Alıp öyle mi hukuki süreci başlatayım? Nasıl bir yol izlemem lazım?' sorusunu yanıtladı.

Kentsel dönüşümde tek taraflı fesih dönemi başladı!

Kentsel dönüşümde artık müteahhidin üçüncü kişilere borcundan dolayı vatandaşların taşınmaz mülklerine haciz ve tedbir uygulanmaması sağlandı. Kentsel dönüşüm projelerinin yarım kalmaması için tek taraflı fesih dönemi başladı...

Kentsel dönüşümde sürpriz değişiklik!

Kentsel dönüşümde yapılan değişiklikler riskli bir yapıda hak sahiplerinin 3’te 2’si dönüşüme evet derse, 3’te 1’in payı satılıyor. Geçmişte Hazine’nin alımına açık olan bu hisseler artık 3’üncü kişilere de satılacak.

Kentsel dönüşümde teminat ya da tamamlama sigortası şartı!

Kentsel dönüşümde yaşanan mağduriyetleri sona erdirmek adına Bakanlıklar bir dizi çalışmalar yapıyorlar. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşümde yeni yol haritasını açıkladı. 

Kentsel dönüşümde artık markalar konuşuyor!

İnşaat sektörü, rekabetin yoğun olduğu bir dönemde satışlarda zorlu günler yaşıyor. Bu süreçte ise artık markalar konuşuyor. Tahincioğlu'ndan DKY İnşaat'a kadar birçok şirket, yarattıkları markalarla özellikle kentsel dönüşümden pay almaya çalışıyor

Kentsel dönüşümde e-tebligat zorunluluğu!

Bu yıl 5'incisi düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı’nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım "Artık kentsel dönüşümde elektronik tebligata geçeceğiz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kentsel dönüşümde bütüncül yaklaşım modeli uygulanacak!

Hükümetin 2018 programına göre kentsel dönüşümde artık bütüncül bir uygulama modeli geliştirilecek. Bütüncül uygulama modeli niteliği ve süreçleri iyi tanımlanmış, sosyo-ekonomik boyutları güçlendirilmiş ve katılımcı bir yaklaşıma dayanıyor. 

Kentsel dönüşümde emsal ve kat birlikte artmalı!

Saadet Parti İl Başkanı Bingöl: Kentsel dönüşümde emsal ve kat artışı birlikte olmalı. Emsal artışı olmadan, sadece kat artışı olursa ciddi mağduriyetlere neden olur

kentsel dönüşümde şart var mı Haberi

kentsel dönüşümde şart var mı

Türkiye genelinde bir süredir yürütülmekte olan kentsel dönüşüm uygulaması vatandaşlar tarafından bekleniyor. Riski alanlarda ve riskli binalarda oturan vatandaşlar, 'Kentsel dönüşüm nedir? Kentsel dönüşüm şartları nelerdir?' gibi soruların yanıtlarını araştırıyor. Sözcü'de yer alan habere göre; kentsel dönüşümde aranan şartlar riskli yapı ve alana göre değişebiliyor. 

İşte kentsel dönüşüm şartları...

KENTSEL DÖNÜŞÜM NE DEMEKTİR?

Ülkemiz deprem kuşağında yer alıyor. 1999'da yaşanan Gölcük ve Düzce depremlerinin ardından yapıların güvenliği sürekli gündemde. Kentsel dönüşüm ile, ülke genelinde bulunan depremlere karşı dayanıksız olan yapılar baştan aşağı yenileniyor. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞARTLARI NEDİR?

Kentsel dönüşüm kapsamında, riskli alanlarda bulunan binalar veya riskli alanda yer almasa da riskli olan yapılar yıkılıyor ve yerine yeni binalar inşa ediliyor. Bu süreçte hak sahiplerine birtakım yardımlar sağlanıyor. Bu yardımlar arasında kira yardımı ve kredi...