09 / 01 / 2025

kentsel dönüşümde şehirler

kentsel dönüşümde şehirler

Kentsel dönüşüm bütün hızıyla sürüyor. Eski ve kötü binalar yıkılıyor, yerlerine yenileri yapılıyor. Doğrusunu söylemek gerekirse Şehircilik ve Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın üzerinde büyük bir sorumluluk var...

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

Kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere çağrı!

Afetlere dayanıklı şehirler için hazırladığı projelerinin tanıtımında konuşan KENTSEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haldun Ersen, kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere birleşerek projeleri yönetin çağrısı yaptı.

Kentsel dönüşümde master plan dönemi başlıyor!

Kentsel dönüşümde, rezerv alanlar oluşturularak örnek şehirler kurulmasını esas alan "master plan" dönemine geçiliyor. Dönüşüm alanındaki konut sahipleri yeni kurulacak çevre dostu şehirlere transfer edilecek. Eskişehir ve İstanbul’da ilk adımlar atılıyor

Kentsel dönüşümde resmi süreç ve riskli alanlarda imar planı yapımı tartışılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi eski başkanı, YTÜ Öğretim Üyesi Mehmet Şimşek Deniz, Marmara Belediyeler Birliği'nin düzenlediği etkinlikte Kentsel Dönüşümde Resmi Süreç ve Riskli Alanlarda İmar Planı Yapımı'nı anlatıyor.

Gölcük'te kentsel dönüşümde ölçümler başladı!

Gölcük'te kentsel dönüşümde ölçümler de başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gelen harita mühendislerinden oluşan dört kişilik ekip bu hafta durum tespiti yapmak için sahaya indi.

Müteahhitler kentsel dönüşümde ipotek harçlarını da ödemeyecek!

Kentsel dönüşüm yasasının en önemli özelliklerinden birisi de müteahhitlere tanımış olduğu muafiyetlerdir. Avukat Ali Güvenç Kiraz 'Müteahhitler kentsel dönüşümde ipotek harçlarını da ödemeyecek ' dedi.

Kentsel dönüşümde devlet desteği nedir?

Kentsel dönüşümde riskli binası yıkılan hak sahibi ile kiracılara devlet bir takım finansal destekler sunuyor. Peki, kentsel dönüşümde devlet desteği nedir? Kentsel dönüşümde finansal destekler nelerdir?

Kentsel dönüşümde en önemli sorun bilgi eksikliği ve yetki karmaşası!

Kentsel dönüşümde en önemli sorun bilgi eksikliği ve yetki karmaşası yaşanıyor. Gediz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yasin Sezer, Afyon İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin'le 2 bin dava dosyasını inceledi.

Kentsel dönüşümde insanların kafası karışık!

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasin Sezer ve Afyon İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin ' Kentsel dönüşümde insanların kafası karışık' dedi.

Kentsel dönüşümde kredi veren bankalar hangileri?

Riskli olarak tespit edilen ve yıkılan vatandaşlara devlet kira veya kredi yardımı yapıyor. Bir daire için en fazla 100 bin TL kredi veriliyor. Peki, kentsel dönüşümde kredi veren bankalar hangileri?

Kentsel dönüşümde işyeri kiracı hakları!

Kentsel dönüşümde, riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yeni yönetmeliklere uygun bir şekilde inşa ediliyor. Peki yıkılan binadaki işyeri kiracılarına ne olacak? İşte kentsel dönüşümde işyeri kiracı hakları...

Kentsel dönüşümde itiraz hakkı!

Kentsel dönüşümde yapının risk tespiti, binadan bir malikin Bakanlık tarafından lisanslandırılan bir firmaya müracaatı neticesinde yapılıyor. Peki, kentsel dönüşümde itiraz hakkı var mı? İtiraz hakkı nasıl kullanılır?

Kentsel dönüşümde bina güçlendirme!

6306 sayılı Kanun’da güçlendirilebileceği teknik olarak tespit edilen yapıların güçlendirilebileceğinden bahsediliyor. Peki, kentsel dönüşümde bina güçlendirme nasıl ve hangi kanun esaslarına göre yapılır? İşte yanıtı..

kentsel dönüşümde şehirler Haberi

kentsel dönüşümde şehirler



Kentsel dönüşüm bütün hızıyla sürüyor. Eski ve kötü binalar yıkılıyor, yerlerine yenileri yapılıyor.


Doğrusunu söylemek gerekirse Şehircilik ve Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın üzerinde büyük bir sorumluluk var.


Gelecek nesillere güzel, estetik, depremi dikkate alan, çevreye saygılı, sanatsal işlerle bezeli, insan odaklı binalarla donanmış şehirler bırakmamız lazım. Bunun için de "kılı kırk yarmalı", sıradanlık ve kötü seçimlerden uzak durmalıyız.


Yap-satçı zihniyet artık son buldu. Sefertasları gibi dizilen apartmanları "medeniyet" aracı gibi gören anlayış da bitmeli.


Müteahhitler, mimarlara çok değer vermeli ki, sanırım yakında böyle bir sürece de geçiliyor, konutlar ve çok amaçlı büyük binalar, kentlerimizi şenlendirsin, içimizi açsın, huzur versin.


Kaliteli konuta sahip olmak gelirle ilgili de olsa, sadelik ve estetik unsuruna dikkat edildiğinde yine de güzel evler ve binalar yapılabilir. Bunun örneklerini çoğu ülkelerde...