02 / 05 / 2024

kentsel dönüşümde vatandaşın dezavantajı nedir

kentsel dönüşümde vatandaşın dezavantajı nedir

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, "kentsel dönüşümün nasıl olması gerektiğini çok iyi biliyorum. Ortaya çıkacak projeleri sizlerle birlikte değerlendirip, sizlerin arkasında olacağım. Hiçbir vatandaşın mağdur olmasına izin vermeyeceğiz" dedi...

Yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

AK Parti'nin İBB İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum'un İstanbul'daki dönüşüme ilişkin açıklamalarının ardından yeni yasa yeniden gündem oldu. Peki yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

Kentsel dönüşümde rezerv alan detayı: Bakanlık arsayı vatandaştan satın alabilecek!

Geçtiğimiz haftalarda TBMM'de onaylanan yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili detaylar merak ediliyor. Kentsel dönüşümde rezerv alan konusu neleri kapsıyor? İşte merak edilen detaylar...

Vatandaşlardan ‘Kentsel dönüşümde kira desteği artırılsın’ talebi!

İstanbul’da kira ortalaması 18 bin TL’yi aştı. Evi kentsel dönüşüme giden yurttaşa verilen kira desteği ise 3 bin 500 TL’de kaldı. Bu nedenle, kentsel dönüşümde desteğin artırılması isteniyor.

Milyonlara kentsel dönüşüm uyarısı! Sağlam konutunuzu kentsel dönüşümde kaybetmeyin!

Milyonlarca vatandaş sağlam konutunu kentsel dönüşümde kaybedebilir. Kentsel dönüşümü hızlandırmak amacıyla TBMM’ye gönderilen ve 2.5 saat gibi kısa bir sürede komisyondan geçen kanun teklifiyle, vatandaşa sağlam konut ve işyerini kaybedebileceği uyarısı yapıldı.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasıyla konutunu yenilemek isteyenlere büyük kolaylık geliyor!

Sektör temsilcileri, "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasının dönüşüme hız katacağına ve özellikle evini yenilemek isteyen vatandaşa büyük kolaylık sağlayacağına dikkat çekti. 

Kentsel dönüşümde karanlık yönler aydınlatıldı! İşte merak edilenler

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra kentsel dönüşüme olan ilgi oldukça yükseldi. Hukukçular, kentsel dönüşümde vatandaşların yasal haklarını yorumladı. İşte tüm detaylar...

Kentsel dönüşümde konut üreten firmalara destek: 12 ay ödemesiz, 48 ay vadeli, 250 milyon TL kredi imkanı sunuluyor!

Kentsel dönüşüm kredisi için milyonlarca vatandaş tarafından beklenen detaylı açıklama geldi. Kentsel dönüşümde konut üreten firmalara destek! Yeni paketle 12 ay ödemesiz, 48 ay vadeli, 250 milyon TL kredi imkanı sunuluyor!

Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde sular durulmuyor!

Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümde sular durulmuyor. Kentsel dönüşümde mağduriyet yaşamak istemeyen vatandaşlara CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, HDP, SOL Parti, TİP, Gelecek Partisi, DSP ve Merkez Partisi'nden destek oldu.

Kentsel dönüşümde kredi fırsatı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümle ilgili olarak "Vatandaş kentsel dönüşümü yerinde istiyor" dedi. Kurum, kentsel dönüşümde 125 bin TL olan kredi limitinin 200 bin TL'ye yükseltildiğini belirtti.

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

Evi kentsel dönüşümde olan milyonlarca vatandaşa kira ve taşınma yardımı yapılıyor. Peki, söz konusu yardımdan nasıl faydalanılır? İşte detaylar...

Kentsel dönüşümde kaç ay kira yardımı yapılıyor?

Konutları kentsel dönüşüm sürecine giren vatandaşların en merak ettiği konulardan biri bu sürede yaşadıkları mali sorunlar oluyor. Takvim Gazetesi'nden Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında kentsel dönüşümde kira yardımını kaleme aldı.

Kentsel dönüşümde tek taraflı fesih dönemi başladı!

Kentsel dönüşümde artık müteahhidin üçüncü kişilere borcundan dolayı vatandaşların taşınmaz mülklerine haciz ve tedbir uygulanmaması sağlandı. Kentsel dönüşüm projelerinin yarım kalmaması için tek taraflı fesih dönemi başladı...

Kentsel dönüşümde vatandaş odaklı yeni düzenleme!

Kentsel dönüşüm sürecinde vatandaşların mağdur olmaması için Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

kentsel dönüşümde vatandaşın dezavantajı nedir Haberi

kentsel dönüşümde vatandaşın dezavantajı nedir


İzmir Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Eskiizmir Semtinde bulunan Gümüşhane Kelkit Öbektaş Beldesi Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti. Dernek üyeleriyle sohbet eden Kürüm, ilçede gerçekleşecek kentsel dönüşüm projelerinde ilgili vatandaşın mağdur olmayacağını belirtti. Başkan Kürüm, "Belediye başkanı olmadan önce Gaziemir'de birçok konut projesine imza atarak ilk kentsel dönüşümü başlattım. 


Kentsel dönüşümün nasıl olması gerektiğini çok iyi biliyorum. Ortaya çıkacak projeleri sizlerle birlikte değerlendirip, sizlerin arkasında olacağım. Hiçbir vatandaşın mağdur olmasına izin vermeyeceğiz" dedi. Uzundere Rekreasyon Alanı Projesi'nin ilçeye, İzmir'e hatta Türkiye'ye büyük bir vizyon kazandıracağını belirten Kürüm, "Uzundere Rekreasyon Alanı Projemiz hızla yükselmeye devam ediyor. 


Proje hem ilçemizi marka yapacak hem de Karabağlar'da yaşayan birçok genç ve kadına da iş imkanı sağlayacak. Ayrıca, ilçemizde gerçekleştirdiğimiz önemli projelerden birisi de öğrencilerimize...