03 / 05 / 2024

Kentsel dönüşümle kira fiyatları arttı mı

Kentsel dönüşümle kira fiyatları arttı mı

Evi kentsel dönüşüme giren vatandaş, kiralık daire ararken kötü bir sürprizle karşılaşıyor. Devletin verdiği yardıma göz diken ev sahipleri daireleri için yüzde 30 fazla para istiyor.

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Ev sahipleri evlerinin eskimesi durumunda evlerini kentsel dönüşümle yenilettirebiliyorlar. Evlerini kentsel dönüşümle yenilettirecek olanlara yönelik çeşitli yardımlar bulunuyor. Bunlardan biride kentsel dönüşüm kira yardımı olarak karşımıza çıkıyor.

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

İstanbul'da geçen hafta meydana gelen 5.8'lik deprem sonrasında vatandaşlar hem evlerini hasarlı olup olmadığını kontrol ettiriyor hem de riskli binaların kentsel dönüşümle yenilenmesini istiyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, şartları neler?

5 soruda kentsel dönüşüm kira yardımı!

Binaları kentsel dönüşümle yenilenecek vatandaşlara talep edilmesi halinde kira yardımı veriliyor. Peki, kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır, kimler yararlanabilir? İşte tüm detaylar...

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır?

Evleri dönüşümle yenilenen vatandaşlara bina bitim süresine kadar kira yardımı veriliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır?

Birden fazla evi olan kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir mi?

Kentsel dönüşümde evlerini anlaşma yolu ile tahliye eden hak sahiplerine kira yardımı ve kredi desteği gibi finansal yardımlar yapılıyor. Peki, birden fazla evi olan kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir mi?

Çelik kapı sektörü kentsel dönüşümle büyüyor!

Türkiye ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörünün gelişimine paralel olarak her geçen gün büyüyen çelik kapı pazarı, kentsel dönüşümle artan konut arzından da olumlu etkileniyor.

A. Yavuz İnşaat, Şanlıurfa'yı kentsel dönüşümle tanıştırdı!

Gecekonduların çirkinliğiyle anılan Şanlıurfa Karşıyaka Mahallesi'ni kentsel dönüşümle tanıştıran A.Yavuz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Yavuz, 11 yıla sığdırdıkları başarı öyküsünü anlattı.

Gümüşhane Şiran'ın çehresi kentsel dönüşümle değişecek!

Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, ilçesiyi modern bir kent haline getirmek için çalışmaların hızla sürdüğünü söyledi. Başkan Altıparmak, ilçenin çehresinin kentsel dönüşümle değişeceğini söyledi.

Üsküdar- Çengelköy kentsel dönüşümle yenileniyor!

İstanbul Üsküdar Çengelköy sırtlarında başlayan kentsel dönüşümle boş arazilerde lüks konutlar yapılıyor. Dönüşüm kapsamında yıkılan evlerde yaşayan ailelere 7 bin 500-30 bin TL arası enkaz bedeli veriliyor.

İstanbul kentsel dönüşümle değişiyor!

İstanbul kentsel dönüşümle beraber değişirken, aşırı lüks ile eski mahalle ya da gecekondu gerçeği bir arada poz veriyor. Kiralık 6 bin liralık konut ile 600 liralık daireyi çoğu zaman bir cadde ayırıyor. Sektör temsilcilerine göre, bu geçici durumun yaşanması doğal.

20 yılda 7 milyon bina kentsel dönüşümle yenilenecek!

Kentsel dönüşüm faaliyetlerine ilişkin olarak resmi verileri ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı açıklıyor. bakanlığın açıkladığı bilgilere göre 20 yılda 7 milyon bina kentsel dönüşümle yenilenecek ve yaklaşık maliyeti 900 milyar lira olacak.

Ozan Tüzün: Kentsel dönüşümle birlikte altyapı çökebilir!

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, araba sayısının kentsel dönüşümle birlikte artacağını ve alt yapısının çökeceğini söyledi.

Kocaeli Derince'deki eski binalar kentsel dönüşümle yenilenecek!

STK temsilcilerini Deniz Mahallesi’nde yer alan Zübeyde Hanım Parkı’nda ağırlayan Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, kentsel dönüşüm vurgusu yaptığı konuşmasında “Kentsel dönüşümle Derince’miz kazanacak” dedi.

Kentsel dönüşümle kira fiyatları arttı mı Haberi

Kentsel dönüşümle kira fiyatları arttı mı

Kentsel dönüşüm 2016 yılında da hız kesmeden devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın belirlediği 6,5 milyon riskli binanın yıkımı için çalışmalar sürerken, dönüşüm sırasında evlerini boşaltmak zorunda kalan vatandaşlar devletin kira yardımına rağmen büyük sıkıntılar yaşıyor. Devletin verdiği kira yardımına göz diken ev sahipleri, normalde 1000 lira kira talep ettikleri daire için kentsel dönüşüm nedeniyle ev bakan vatandaştan 1300 lira istiyor. Kadıköy’de 35 yıllık evi kentsel dönüşüme yeni geçen İbrahim Kiraz, kiralık ev arama süreciyle ilgili şunları anlattı: 


"Başta deprem korkusu yaşadığımız için evimizin hemen değişmesi gerektiğini düşündük. Ancak yıkım ve proje aşamasından sonra yaşadıklarımız tam bir felaketti. Ev aramaya başladık. Hangi ev sahibi ile temasa geçtiysek, evimiz kentsel dönüşümde dediğimiz anda yüksek fiyatlarla karşılaştık." Kira yardımının ev sahiplerini şımarttığını...