23 / 12 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır?

Evleri dönüşümle yenilenen vatandaşlara bina bitim süresine kadar kira yardımı veriliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır?



 

İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde kentsel dönüşüm son sürat devam ediyor. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre evi, kentsel dönüşüm kapsamında yenilenecek olanların ise aklında birçok konu var. Bunlardan biri de kentsel dönüşüm kira yardımı...

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI NEDİR?

Kentsel dönüşümle yenilenen binalarda yaşayan vatandaşlara, bina bitim süresine kadar verilen kira yardımına kentsel dönüşüm kira yardımı adı veriliyor. Bu kira yardımını vermekteki temel amaç, evi yenilenen vatandaşın mağduriyetini önlemek.

Binayı yenileyen firma ile yapılan anlaşma doğrultusunda kira yardımı verilebileceği gibi bazı şartlar sağlandığında devletten de kentsel dönüşüm kira yardımı almak mümkün. Kira yardımından, belirlenmiş olan güncel tutar oranında 18 ay faydalanmak mümkün. Yapılacak yardım tutarı ise ilden ile farklılık gösteriyor. Kentsel dönüşüme giren binada kiracı olmanız halinde ise taşınma yardımı alabilmeniz mümkün.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI ŞARTLARI NELERDİR?


Kentsel dönüşüm kira yardımından faydalanabilmeniz için binanızın riskli yapı grubunda olduğu için yeniden yapılıyor olması gerekli. Binanız için ilgili kurumdan riskli bina raporu aldıysanız ve yaşadığınız bölgede kentsel dönüşüm uygulanıyorsa, binanızın yeniden yapılması durumunda kentsel dönüşüm kira yardımı almanız mümkün. Kentsel dönüşüm kira yardımı için hak sahipleri gerekli belgelerle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüklerine başvuruda bulunabiliyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI İÇİN GEREKLİ BELGELER

Kentsel dönüşüm kira yardımına başvururken şu belgeler gerekli;

-Başvuru formu (kurumda veriliyor)
-Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
-Konut veya iş yerine ait güncel ve imzalı tapu aslı ile fotokopisi
-Konut veya iş yerinin bağımsız bölümünü gösteren tapu aslı ve fotokopisi
-Riskli bina tespit raporu inceleme formu
-Yeni oturum adresini gösteren adrese dayalı nüfus kayıt örneği
-Kamu bankalarından açılmış bir banka hesabına ait hesap cüzdanının fotokopisi
 


Geri Dön