30 / 04 / 2024

kentsel dönüşümün kötü yanları

kentsel dönüşümün kötü yanları

AE Mimarlık Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, kentsel dönüşüm yapılırken, yaşam alanlarının giderek küçüldüğünü belirtti. "Kentsel dönüşüm kavramı üzerinde hâlâ tam bir uzlaşma sağlanabilmiş değil" dedi.

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapularını teslim edildi. Söz konusu proje Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması olarak biliniyor. 

'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu! Vatandaşlardan en çok hangi yanıt geldi?

Yöneylem Araştırma tarafından 'Kentsel dönüşümün amacı depreme hazırlık mı, rant mı?' sorusu soruldu. İşte o anketten çıkan sonuçlar...

Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa Çarşı şehre yeni bir soluk getirecek!

Polat imzasıyla şehrin dinamiklerine modern bir yorum katan ve Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Piyalepaşa Çarşı kapılarını açıyor. 

Herkesin beklediği haber sonunda geldi! Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, vatandaşlara Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümü alanının yarın açılacağını açıkladı. İşte detaylar!

Kütahya'da yürütülen kentsel dönüşüm uygulamaları TBMM'de!

Kütahya'da yürütülen kentsel dönüşüm uygulamaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesi Elazığ'da gerçekleşiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tekirdağ'da yaptığı ziyaretler sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin Elazığ'da gerçekleştiğini dile getirdi. 

Bursa'nın Yıldırım ilçesi kentsel dönüşümde rol model olacak!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım'ın kentsel dönüşümle Türkiye'ye rol model olacağını dile getirdi.

Çalışkan Kentsel Dönüşüm İnşaat Taahhüt Mühendislik Mimarlık Emlak Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çalışkan Kentsel Dönüşüm İnşaat Taahhüt Mühendislik Mimarlık Emlak Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Kenan Demir tarafından kuruldu.

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesinde Silverline kalitesi!

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini Antalya Kepez’de 1 milyon 300 bin metrekarelik alanda yükselten Sur Yapı, Silverline Ankastre kalitesini seçti...  

Kentsel dönüşümde tüm mağduriyetler engellenecek!

Riskli alan ilan edilen bölgede bulunan binasını kendi isteğiyle yıkıp ve rezerv yapı alanı içierisinde oturan vatandaşa, Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında yapılan kira yardımı süresi 3 yıldan 4 yıla çıkarıldı.

Kentsel dönüşümün açık ara lideri Türkiye!

Türkiye'de, bugüne kadar yaklaşık 200 bin binanın kentsel dönüşüm kapsamına girdi ve önümüzdeki yıllarda 6 milyon bağımsız bölümün dönüşmesi gerekiyor... 

Türkiye kentsel dönüşüm ile büyük oranda afetlere hazır olur!

Kentsel dönüşümün önemine vurgu yapan AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, "Türkiye kentsel dönüşümü gerçekleştirebilirse büyük oranda afetlere hazır olur." dedi..

Erdoğan Tok: Kentsel dönüşümün önünü açtık!

Kökçüoğlu ve Unkapanı Mahallelerine yapılan ziyarette mahalle sakinleri ile sohbet eden Başkan Erdoğan Tok, bölge halkının lehine ve yararına emsal kararlarla kentsel dönüşümün önünü açtıklarını söyledi. 

kentsel dönüşümün kötü yanları Haberi

kentsel dönüşümün kötü yanları

AE Mimarlık Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, kentsel dönüşüm yapılırken, yaşam alanlarının giderek küçüldüğünü belirtti. "Kentsel dönüşüm kavramı üzerinde hâlâ tam bir uzlaşma sağlanabilmiş değil" diyen Erkurtoğlu, şöyle devam etti: "Meslek birlikleri, mimarlar, inşaat firmaları dönüşümdeki doğru ve yanlışları masaya yatırmaya devam ediyor. Ancak, kentsel dönüşüm rant olarak algılanmaya devam ediyor ve konutlarda insanların oturacağı göz ardı edilip, yaşam alanları iyice...