29 / 04 / 2024

Kentsel peyzaj

Kentsel peyzaj

Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktan Nalbantoğlu, salt imar planıyla şehirle biçimlendirmenin artık mümkün olmadığım, kentleri sıradanlıktan uzaklaştıracak yeni bir planlama biçiminin ortaya konulması gerektiğini vurguladı.

Batu Kepekçioğlu Mimarlık Peyzaj Kentsel Tasarım Planlama Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Batu Kepekçioğlu Mimarlık Peyzaj Kentsel Tasarım Planlama Hizmetleri Limited Şirketi bugün Maltepe'de Mustafa Batu Kepekcioğlu tarafından kuruldu.

Lupa Peyzaj Ve Kentsel Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Lupa Peyzaj Ve Kentsel Tasarım Limited Şirketi Sarıyer'de Diler Çiftçi ve Nihan Balkan ortaklığında kuruldu.

Lupa Peyzaj Ve Kentsel Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Lupa Peyzaj Ve Kentsel Tasarım Limited Şirketi bugün Sarıyer'de Diler Çiftçi ve Nihan Balkan ortaklığında kuruldu.

Güven Kentsel Dönüşüm Mimarlık Mühendislik İnşaat Emlak Peyzaj San.İç Ve Dış Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Güven Kentsel Dönüşüm Mimarlık Mühendislik İnşaat Emlak Peyzaj San.İç Ve Dış Tic.Limited Şirketi Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mücahit Abuçka tarafından kuruldu.

Tozkoparan 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için 60 milyon TL'lik imza!

Emlak Konut GYO  tarafından ihale edilen  İstanbul Güngören Tozkoparan 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi İnşaatı İşi'nin sözleşmesi 59 milyon 765 bin 500 TL ihale bedeli ile Karpem Peyzaj Fidancılık İnşaat ile imzalandı. 

Ece Şenses kentsel haritalarını KOSGEB desteğiyle işe dönüştürdü!

Peyzaj Mimarı Ece Şenses de küçükken kurmayı hedeflediği firmasını KOSGEB desteğiyle açtı ve kentsel haritalarıyla ziyaretçilerin gezilerini kolaylaştırdı.

Yapılan yasal düzenlemeler peyzaj mimarlarına yeni iş alanları doğurdu!

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Darby yaptığı açıklamada yapılan yasal düzenlemelerle kentsel tasarım ve peyzaj mimarlarına yeni iş sahaları doğduğunu söyledi.

Kentsel tasarım rehberinin hazırlanması gerekli!

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Darby, yapılan yasal düzenlemelerin kentsel tasarım ve peyzaj mimarlarına yeni iş sahaları doğurduğunu açıkladı. 

Era kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Era kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi 40 bin TL sermaye ile bugün açıldı.

Kaçak kentsel dönüşüm hafriyatlarının önüne geçiliyor!

İstanbul'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları ayda 5 milyon ton hafriyat çıkmasına sebep oluyor. İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. kaçak dökümün önüne geçmek için ciddi bir adım attı.

Amasya Üniversitesi'nde Kentsel Gelişim Serüveni paneli yapıldı!

Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım, Peyzaj Mimarlığı ve Şehir, Bölge Planlama Bölümlerinde yürütülmekte olan Stüdyo No:2 dersi kapsamında, Amasya kentinin tarihsel süreçte geçirdiği dönüşümü ele alan ‘Kentsel Gelişim Serüveni’ konulu bir panel yapıldı.

Zeo Mimarlık Kentsel Tasarım Peyzaj İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zeo Mimarlık Kentsel Tasarım Peyzaj İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Mehmet Zeyat Hattapoğlu ve Oknur Çalışkan ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

P2 Kentsel Tasarım Peyzaj Mimarlık İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

P2 Kentsel Tasarım Peyzaj Mimarlık İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi, Ayça Keskin ve Fatma Betül Karakaya ortaklığıyla 50 bin sermaye ile 27 Mayıs'ta Beyoğlu, Hacımimi Mahallesi'nde kuruldu.

Kentsel peyzaj Haberi

Kentsel peyzaj

TOKİ Haber Dergisi'nde yer alan habere göre; TOKİ Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığınca düzenlenen Ev ve Şehir Seminerleri’nin 22’ncisi gerçekleştirildi. “Şehirciliği ve Konut Alanlarını Yeniden Yorumlamak: Kimlik ve Sürdürülebilir Çevre” konulu seminerde konuşan Yüksek Peyzaj Mimarı Yrd. Doç. Dr. Oktan Nalbantoğlu, kimlikli kentlerin oluşturulmasında, kent morfolojisi, peyzaj ve coğrafyanın, kentsel kurguda bütünleştirilmesinin önemli olduğuna dikkat çekerek, salt imar planıyla şehirleri biçimlendirmenin artık mümkün olmadığını ve kentleri sıradanlıktan uzaklaştıracak yeni bir planlama biçiminin ortaya konulması gerektiğini belirtti.


“KENT, YALNIZCA BARINMA İHTİYACINI KARŞILAMIYOR”

“Şehircilik sadece planlama meselesi değildir” diyen Nalbantoğlu, şehrin yaşayan bir organizma ve bir sistemler bütünü olduğunu, yalnızca plan ve yasa çerçevesinde oluşturulmayacağım söyledi. Nalbantoğlu bu doğrultuda, kentin imgelerini ve kentsel yeşil yapıyı daha fazla tartışmak gerektiğini belirtti. 


Kimlikli kentlerin oluşturulmasında;...