05 / 05 / 2024

kenya nairobi

kenya nairobi

Kenya'nın başkenti Nairobi'de bir AVM'ye silahlı saldırı düzenlendi. Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, televizyondan halka seslendiği konuşmasında, saldırıda 39 kişinin hayatını kaybettiğini, 150'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı....

Dışişleri Bakanlığı personel alacak! KPSS şartı yok! Detaylar tek tek belli oldu!

Dışişleri Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. Nairobi Büyükelçiliği’ne alınacak sözleşmeli sekreter kadrosu için son başvuru tarihinin 26 Haziran 2023 olduğu öğrenildi.

Kenya’da Türk vatandaşlığı garantili emlak yatırımı reklamı yapıldı!

Kenya'nın başkenti Nairobi'de, İstanbul'da bulunan lüks sitenin reklamı "Türkiye’de yatırım yapın 3 ayda vatandaşlık alın" ifadeleri kullanılarak gerçekleştirildi.

Karmod, Kenya Nairobi'de' sahra hastanesi kurdu!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Karmod, Kenya'nın başkenti Nairobi'de sahra hastanesi kurdu.

Kenya 500 bin yeni konut için Türk yatırımcıları bekliyor!

Kenya'nın Ankara Büyükelçisi Johnson Mogoa Kimani Ondieki, Kenya'da ihtiyaç duyulan 500 bin yeni konutun inşası için Türk yatırımcılara çağrı yaptı.

FLO Kenya’da mağaza açacak!

FLO Mağazacılık, büyüme hedefleri doğrultusunda yatırımlarına devam ediyor. Yurt dışında da mağaza ağını genişletmeyi amaçlayan FLO, daha önce olmayan Kenya pazarına girdi.

Kenya'da 6 katlı bina çöktü!

Kenya'nın başkenti Nairobi'de sayıda kişinin bulunduğu bina çöktü. Yaşanan kazada muhtemel can kayıplarından endişe ediliyor.

Kenya'da okul çöktü: 7 öğrenci öldü!

Kenya'nın başkenti olan Nairobi'de bir okulun dersliği çöktü. Olay sonucunda 7 kişi hayatını kaybetti.

Türk yatırımcılar Kenya'da toplu konut inşa edecek!

Türk yatırımcılar rotasını Kenya'ya çevirdi. Başta Kenya olmak üzere, çeşitli Afrika ülkelerinde toplu konut alanında ciddi yatırımlar yapacak.  

Kalekim yurt dışında büyümeye devam edecek!

Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş yaptığı açıklamada "Kalekim olarak özellikle Balkanlar ve Afrika'da farklı açılımlara ağırlık veriyoruz. Yatırım planlarımızda bir sonraki rotamız Kenya, Arnavutluk ve Cezayir olacak. Bu bölgelerde de yatırım ortaklığı modeliyle ilerleyeceğiz." dedi.

Akdenizrack Gana'da raf fabrikası kurmayı planlıyor!

Türkiye'de ürettiği depolama, ambar ve raf sistemlerini 52 ülkeye ihraç eden kadın girişimci Saniye Kurt, Afrika'ya odaklandı. 2020 yılında Gana'da bir raf tesisi açmayı planlayan Kurt, burada yapılacak üretimle Kenya, Etiyopya ve Senegal pazarlarına ulaşmayı hedefliyor.

Kenya 2030 hedefleri için TOKİ'de!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, TOKİ modelini öğrenmek ve uygulamak isteyen ülkelere İdare'nin tecrübelerini ve finansman modelini anlattıklarını belirtti.

Kenya Vizyon 2030 Sekretaryası Türkiye'de konut projelerini inceledi!

2030 Vizyonu Uygulama Sekretaryası personeline Türkiye’de çalışma ziyareti düzenlendi. Bilgi edinilmesi amacıyla TOKİ ve Ankara’daki önemli sosyal konut projeleri ziyaret edildi.

TOKİ 822 bin konut rakamına ulaştı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, Kenya Vizyon 2030 Uygulamaları Müsteşarı Dr. Julius M. Muia ile görüştü. Turan, TOKİ'nin 2002 yılından bugüne kadar 822 bin konut inşa ettiğini söyledi.

kenya nairobi Haberi

kenya nairobi


Kenya'nın başkenti Nairobi'de bir alışveriş merkezine bu sabah düzenlenen silahlı saldırıda ölenlerin sayısı 39'a yükseldi, 150'den fazla kişi yaralandı.


Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, televizyondan halka seslendiği konuşmasında, saldırıda 39 kişinin hayatını kaybettiğini, 150'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.


Saldırının amacının Kenya halkına gözdağı vermek, halk arasında korku ve umutsuzluk yaymak olduğunu belirten Kenyatta, terörü bir kere daha yenecek güçte ve kararlılıkta olduklarını vurguladı.


İçişleri Bakanlığı Sekreteri Joseph Ole Lenku ise gazetecilere yaptığı açıklamada, kanlı saldırının sorumlularının kesin olarak belirlenemediğini, saldırıda iki polisin hayatını kaybettiğini söyledi.


Kenya'yı sarsan kanlı saldırının sorumluğunu, Somali'deki El-Kaide bağlantılı Eş-Şebab Hareketi...