02 / 10 / 2024

Kepezde gecekondulara tapu tahsisi

Kepezde gecekondulara tapu tahsisi

403 gecekonducuya tapu Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, tapu tahsisi çalışmasında gelinen son durumla ilgili bilgi vermek amacıyla Çamlıbel Mahalle Muhtarı Mehmet Ünal'ı ve Esentepe Mahalle Muhtarı Salih Demirel'i ziyaret etti...

Pendik Belediyesi'nden Kılıçdaroğlu'na tapu cevabı!

xPartisinin grup toplantısında, Pendik Çınardere’deki gecekondulara tapu dağıtacağını açıklayan Kılıçdaroğlu’na belediyeden cevap gecikmedi: Söz konusu gecekondular SHP döneminde inşa edildi. 

Tapu tahsis belgesi geçerlilik şartları!

İmar mevzuatına aykırı olarak inşa edilmiş yapılarla gecekondulara verilen kullanma izni ve hak sahipliğini gösteren belge tapu tahsis belgesi oluyor. Peki, tapu tahsis belgesi geçerlilik şartları nelerdir?

Tapu tahsis belgesi ile satış yapılabilir mi?

İmar mevzuatına aykırı olarak inşa edilmiş yapılarla gecekondulara verilen kullanma izni ve hak sahipliğini gösteren belge tapu tahsis belgesi oluyor. Peki, tapu tahsis belgesi ile satış yapılabilir mi?

Tapu tahsis belgesinin devri mümkün mü?

İmar mevzuatına aykırı olarak inşa edilmiş yapılarla gecekondulara 2981 sayılı yasa gereğince bazı yükümlülüklerin yerine getirilmesiyle tapu tahsis belgesi veriliyor. Peki, tapu tahsis belgesinin devri mümkün mü?

Tapu tahsis belgesini tapuya çevirme süresi!

Kamuya ait arsa ve arazilerine yapılmış gecekondulara ıslah imar planları yapılıncaya kadar devletin güvence vermesi olarak nitelendirilen tapu tahsis belgesinin tapuya çevrilmesi gerekiyor. İşte, tapu tahsis belgesini tapuya çevirme süresi!

Tapu tahsis belgesi sahiplerinin hakları!

Hazine, belediye, il özel idaresi ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün arsa ve arazilerine yapılmış gecekondulara devletin verdiği ön tapu belgesine tapu tahsis belgesi deniyor. Peki, tapu tahsis belgesi sahiplerinin hakları nelerdir?

Tapu tahsis belgesi olmayanların hukuki durumu nedir?

İmar mevzuatına aykırı olarak inşa edilmiş yapılara, gecekondulara, bazı şartları yerine getirmeleri halinde verilen ön tapuya tapu tahsis belgesi deniyor. Peki, tapu tahsis belgesi olmayanların hukuki durumu nedir?

Tapu tahsis belgesinin geçerlilik süresi!

Tapu tahsis belgesi, imar mevzuatına aykırı olarak inşa edilmiş yapılarla gecekondulara 2981 sayılı yasa gereğince bazı yükümlülüklerin yerine getirilmesi şartıyla verilen kullanma izni sayılıyor. İşte, tapu tahsis belgesinin geçerlilik süresi!

Tapu tahsis belgesi zamanaşımı!

İmar mevzuatına aykırı yapılar ve gecekondulara tapu tahsis belgesi almak için, için yapının bulunduğu yerin valilik veya belediyelerine müracaat ediliyor. Peki, tapu tahsis belgesi zamanaşımı süresi var mı?

Gecekondulara tapu verilmeyecek!

30 yıldan bu yana her seçimde oy için kapıları çalınan gecekondu sahiplerinin tapu umutları da bitecek. 1984 yılında yürürlüğe giren '2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatı'nı yürürlükten kaldırıyor.

KİPTAŞ'ın 2013 yılı itibariyle tapu verilen projeleri hangileri?

Kiptaş internet sitesinde yaptığı açıklamayla 2013 yılı itibariyle tapu verilmeye başlanan bölge ve projelerini açıkladı...

Lal Akademi Ankara'da tapu mevzuatına giriş eğitimi verdi!

Lal Akademi tarafından düzenlenen “Tapu Mevzuatına Giriş” eğitimi, sektör temsilcilerinin katılımı ile Ankara’da gerçekleştirildi...

Adapazarı Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet iddiasına yönelik soruşturma!

Adapazarı Tapu Müdürlüğü'nde ''rüşvet'' iddiasına yönelik soruşturma kapsamında tapu müdürü tutuklandı, 2 kamu görevlisi 20'şer bin lira kefaletle serbest bırakıldı

Kepezde gecekondulara tapu tahsisi Haberi

Kepezde gecekondulara tapu tahsisi

Ziyaretlere, Encümen Üyesi Serhat Demir, İmar Komisyonu Başkanı Ramazan Eciş ile Emlak ve İstimlak Müdürü İsmail Serinkaya da eşlik etti. Mahalle sakinlerinin de yer aldığı ziyaretlerde açıklamalarda bulunan Başkan Tütüncü, 2-B probleminden dolayı bölgedeki imarlı parsellerde tapu tahsisi yapamadıklarını anımsattı. Kamuoyunda 2B olarak adlandırılan orman vasfını yitirmiş Hazine arazilerinin satışını öngören kanun tasarısının 19 Nisan 2012 de TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştığını aktaran Başkan Tütüncü, kanun tasarısının yasallaşmasıyla Kepez'de 19 mahallede 32 yıldır yaşanan 2B probleminin sona erdiğini belirtti. 


Başkan Hakan Tütüncü, 2B probleminin çözümüyle 2B alanları dışında kalan imarlı parsellerde tapu tahsisi yapmalarının önündeki engelin kalktığını, engelin kalkmasıyla birlikte Fatih, Göçerler, Esentepe, Çamlıbel, Erenköy, Barış, Çankaya, Kazım Karabekir, Yavuz Selim ve Fevzi Çakmak mahallelerinde 2B alanları dışındaki parsellerde...