02 / 05 / 2024

Kerkük Erbil boru hattı

Kerkük Erbil boru hattı

Merkezi Irak hükümetinin, petrol ihracını artırmak için Kerkük'ten Erbil'e yeni bir boru hattı yapma çalışması başlattığı bildirildi...

Yerli Sanayi devi Borusan Gemlik'teki fabrikasını satıyor!

Yerli sanayi devi Borusan Boru, Gemlik tesisinde bulunan büyük çaplı boru imalat tesislerini satışa çıkardı.

SON DAKİKA! 4.8 şiddetinde deprem! 

Irak'ın Kerkük ilçesinde Türkiye saatine göre 00:43 sularında 4.8 şiddetinde deprem meydana geldi. AFAD, Irak'ta yaşanan depremin 4.8 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

THY Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi!

Türk Hava Yolları (THY) bir ilki gerçekleştirdi ve daha önce askeri üs olarak kullanılan Irak'ın Kerkük kentindeki Kerkük Havalimanı'na, İstanbul'dan ilk doğrudan uçuşunu düzenledi.

Kerkük Yapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Kerkük Yapı İnşaat Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Alı Husseın Sha Shakor tarafından kuruldu.

Erbil Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erbil Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Sanayi Ve  Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta   100 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Şimşek tarafından kuruldu.

Kerkük'te köyler yeniden imar edilecek!

BM Genel Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis Plasschaert, terör saldırıları nedeniyle evlerinden olan Kerkük vatandaşı için bölgenin yeniden imar edilmesine destek olmaya hazır olduklarını söyledi.

Kerkük'te Uluslararası Maarif Okulu açılacak!

Irak'ta Bağdat ve Erbil'den sonra Kerkük kentinde de Uluslararası Maarif Okullarının açılması için girişimlere başlandığı belirtildi.

Kerküklü Araplar, Kürtlerin el koyduğunu iddia ettiği arazilerini geri istiyor!

Irak'ın Kerkük şehrindeki Araplar, 2003 yılından sonra Kürtlerin arazilerine el koyduğunu iddia ederek, topraklarının kendilerine iade edilmesini istiyor.

Kerkük'te koronavirüs nedeniyle 325 imar projesi durduruldu!

Kerkük'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle 325 imar projesinin durdurulduğu bildirildi.

Kocaeli'de köprü inşaatı sırasında NATO boru hattı delindi!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde köprü inşaatı çalışmalarında NATO'ya ait olan akaryakıt boru hattı delindi...

Kerkük bir an önce imar edilsin!

Irak'ın Kerkük kentinde, bayram namazı için camileri dolduran vatandaşlar, ülkenin barış ve huzuru için dua etti. Vatandaşlar bir an önce evlerinin yeniden inşa edilmesini istediklerini dile getirdi.

Kerkük'ün ilk köy kütüphanesi açıldı!

Irak'ın Kerkük kentinin ilk köy kütüphanesi Büyük Hasar köyünde hizmete açıldı. kütüphaneden aynı anda 150 genç, öğrenci ya da yetişkin yararlanabiliyor. 

Osmanlı Kışlası'nın yeniden inşası için girişimde bulunulacak!

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, büyük oranda yıkılan Kerkük'teki Osmanlı Kışlası'nın yeniden imarı için çalışmaların başlatılması gerektiğini söyledi.

Kerkük Erbil boru hattı Haberi

Kerkük Erbil boru hattı

Merkezi Irak hükümetinin, petrol ihracını artırmak için Kerkük'ten Erbil'e yeni bir boru hattı yapma çalışması başlattığı bildirildi.



Kerkük İl Meclisi Petrol ve Gaz Komisyonu Sekreteri Fuat Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kerkük'teki mevcut boru hatları eski olduğu için günlük en fazla 175 bin varil petrol sevk ediliyor. Bu nedenle Kerkük ile Kürdistan Bölgesi arasında yeni bir petrol boru hattının yapımına başlandı. Hattın haziran ayında tamamlanması bekleniyor. Proje tamamlandığında Kerkük-Kürdistan-Ceyhan hattından günlük 300 bin varil petrol sevkiyatı yapılabilecek" dedi.


Kuzey Petrol Şirketi yetkililerinden alınan bilgilere göre Irak Petrol Bakanlığı, bölgedeki petrol üretiminin artırılması için Kerkük'teki yabancı firmalara talimat gönderdi. 


Irak hükümetinin kontrolünde Kerkük'ten Ceyhan'a günlük 300 bin varillik petrol sevkiyatı, terör örgütü IŞİD'in sabotajları nedeniyle 2014 Mart ayı itibarıyla durmuştu. Kerkük petrolünün akışı,...