04 / 05 / 2024

Kernek Camii malatya yıkım

Kernek Camii malatya yıkım

Kernek bölgesinin sembol yapıları arasında yer alan 66 yıllık Kernek Camii'nde yıkım çalışmaları yeniden başladı.

Malatya Miralay Şah Ali Bey Camii'nin yıkılma sebebi mecliste!

Malatya'da bulunan Miralay Şah Ali Bey Camii'nin yıkılma sebebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

​Malatya'da hasar gören tarihi yapılar restore ediliyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce Elazığ Sivrice merkezinde yaşanan depremde, Malatya'da hasar alan Ulu Camii ile Yeni Cami'de yenileme çalışmalarına başlandı.

Malatya Kernek Camii’nde yıkım yeniden başladı!

Malatya'nın Kernek bölgesinin sembol yapılarından olan 66 yıllık Kernek Camii’nin, yenisinin yapılmakta olduğu nedeniyle mahkeme tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararı sonucunda Aralık'ta durdurulan yıkım, yeniden başladı.

Kernek Camii’nde yıkım yeniden başladı!

Kernek bölgesinin sembol yapıları arasında yer alan 66 yıllık Kernek Camii'nde yıkım çalışmaları yeniden başladı.

Malatya Güney Kuşak Yolunun Kernek-Beydağı hattında sona gelindi!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Güney Kuşak Yolu projesinin Kernek-Beydağı hattını tamamlayarak hizmete açtı. 

Malatya Kernek Külliyesi yenileniyor!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kernek Külliyesi'ni yeniliyor.

Malatya TOKİ 89 konut ihalesi yarın!

Malatya İli, Doğanşehir İlçesi Karşıyaka Mahallesi 89 Adet Konut , 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Camii İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

TOKİ Malatya 89 konut ihalesi 5 Temmuz'da!

Malatya İli, Doğanşehir İlçesi Karşıyaka Mahallesi 89 Adet Konut , 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Camii İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 5 Temmuz 2018 tarihinde saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

Malatya Yeşilyurt TOKİ 383 konut ihalesi bugün!

Malatya İli Yeşilyurt İlçesi Hoca Ahmet Yesevi Mah. 1.Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 383 Adet Konut, 6 Adet Dükkan, 1 Adet Camii, 1 Adet Mahalle Odası ve Okuma Odası İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Malatya Darende 142 konut ihalesi yarın!

Malatya İli, Darende İlçesi, Balaban Mahallesi 142 Adet Konut , 1 Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve 1 Adet Camii İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Malatya'ya yeni kültür merkezi!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kernek Külliyesi altında bayan, engelli ve çocuklar için inşaatı devam eden kültür merkezindeki inşaat çalışmalarını inceledi.

Malatya TOKİ 141 konut ihalesi yarın!

Malatya İli, Darende İlçesi, Balaban Beldesi 141 Adet Konut , 1 Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve 1 Adet Camii İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'de gerçekleştirilecek.

Malatya Mehmet Kavuk Camii imar planı değişikliği ertelendi!

Meclis gündemindeki Büyükşehir Belediye binası ile Malatya Park AVM arasındaki miting alanında Kavuk Ailesi’nin yaptıracağı Mehmet Kavuk Camii ile ilgili istenen imar plan değişikliği bir kez daha aynı nedenle ‘talebin, detaylı çalışma gerektirmesi’ nedeniyle ertelendi.

Kernek Camii malatya yıkım Haberi

Kernek Camii malatya yıkım

Kernek bölgesinin sembol yapıları arasında yer alan 66 yıllık Kernek Camii’nin, yenisinin yapılmakta olduğu gerekçesiyle mahkeme tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararıyla Aralık ayında durdurulan yıkım işlemi, bu kararın kaldırılmasıyla yeniden başladı.

Kernek Meydanı’nda yıktırılan eski halk kütüphanesi yerine yenisinin temeli atıldıktan sonra geçtiğimiz Aralık ayında yıkımına başlanan 66 yıllık Kernek Camii’nın yıkım işlemi mahkeme kararıyla durdurulmuştu.

Malatya Haber'e göre bölgedeki bir esnafın, yıkımın durdurulması istemiyle Malatya İdare Mahkemesi’ne açtığı davada, mahkeme davacının talebini yerinde bularak, caminin yıkım kararı ve yıkım işlemine ilişkin olarak yürütmenin durdurulması kararı çıkmıştı.

Kernek Camii’nin yıprandığı, cemaate yetmediği, miadını doldurduğu ileri sürülerek caminin yıkılması ve yakınındaki bir alanda daha büyük bir cami inşa edilmesi yolunda bazı çevreler tarafından harekete geçilmiş, yeni cami, bir süre önce yıkılan eski Halk...