17 / 05 / 2024

Keşif Gözetleme Helikopter Projesi

Keşif Gözetleme Helikopter Projesi

Orman Genel Müdürlüğünce ormanları gözlem altında tutmak ve yangınlarla daha etkin mücadele için hayata geçirilen Keşif Gözetleme Helikopter Projesi kapsamında alınan helikopterler deneme uçuşlarına başladı.

Balıkesir'de 7 katlı 'gökdelen otel' için itiraz: Çok katlı imarlaşmanın yolu açılır! 

Balıkesir Burhaniye'de yapılması planlanan 7 katlı otel inşaatına tepkiler peş peşe geliyor. Burhaniye Çevre Platformu, açılan iptal davasının ikinci keşif çalışmasına katıldı ve önemli açıklamalar yapıldı. 

Orhan Pamuk'un davalık olduğu apartmana riskli denmişti: Keşif yapıldı! 

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un 6 daire sahibi olduğu ve riskli yapı çerçevesinde yıkılmasını istemesi üzerine komşularıyla davalık olduğu Taray Apartmanı'nda mahkeme heyeti tarafından keşif yapıldı.

Türkiye için sevindiren gelişme! Altında dev keşif

Koza Altın'ın Kayseri Kaşköy projesinde devam eden çalışmalar sonuç veriyor. Yapılan açıklamaya göre, piyasa değeri 1,2 milyar dolar olarak hesaplanan yeni altın rezervleri bulundu. Yeni keşfin, 2024 yılında üretime alınması ve bilançoya katkı vereceği düşünülüyor.

Bakan'dan doğal gazla ilgili flaş açıklama: 45-60 günlük süremiz var, müjdeyi paylaşacağız!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Türkiye'nin kendi gazını kullanmasıyla ilgili merak edilenleri cevapladı. Bakan Dönmez "Akdeniz'de 45-60 günlük süremiz mevcut. Bu sürede sondajımızı tamamlarız. Keşif bulursak milletimizle müjdeyi paylaşırız." dedi.

İstanbul'da 200 yıl genelev olarak kullanılan binanın yıkımı esnasında tarihi bir keşif yapıldı

İstanbul'un Karaköy semtinde 200 yıl boyunca genelev olarak kullanıldıktan sonra kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımına başlanan binanın altından tarihi bir keşif yapıldı.

K2 Keşif Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

K2 Keşif Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Nagihan Yıldız tarafından kuruldu.

Keşif İstanbul İnşaat Otomotiv Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Keşif İstanbul İnşaat Otomotiv Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ertan Bulut, Serdar Gürpınar, Serhan Çelebi ve Tolga Çiftçi ortaklığında kuruldu.

Salda Gölü'nde bilirkişi heyetinden inceleme!

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü için Koruma İmar Planları'nın iptali amacıyla açılan davada bilirkişi heyeti, dün yerinde keşif ve incelemelerde bulundu. Beyaz Adalar kısmındaki keşif ve inceleme sırasında bazı vatandaşlar "Salda Gölü'ne dokunma" dövizleri açtı.

Kanal İstanbul projesi için bilirkişi keşif yapacak!

İstanbul 10. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul projesi için keşif ve bilirkişi incelemesi kararı verdi...

35,5 milyon TL'lik Keşan Gıda OSB 2023'te açılacak!

Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası)’nun, Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne ilişkin başlattığı ÇED (Çevre Etki Değerlendirmesi) süreci sonuçlandı. 35,5 milyon TL'lik Keşan Gıda OSB 2023'te açılacağı belirtildi...

Ankara-Çankaya yapı ruhsat iptal davasında yeniden keşif yapılacak!

Ankara-Çankaya Projesi yapı ruhsat iptal davasında davacı, en son hazırlanan bilirkişi raporuna itiraz etti ve yeni bir heyet oluşturularak, yeniden keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasını talep etti...

Taşınırken dolandırıldı! 

Ece Aktan, evinden taşınmak için armutcom’da nakliye teklifi aldı. Uygun teklifi veren firma ile iletişime geçen Aktan'ın evine keşif ekipleri gönderildi. Aktan, o kişiler evden ayrıldıktan sonra parasının çalındığını fark etti...

Keşif Harita Mühendislik İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Keşif Harita Mühendislik İnşaat Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Leyla Çoban tarafından kuruldu.

Keşif Gözetleme Helikopter Projesi Haberi

Keşif Gözetleme Helikopter Projesi


Orman Genel Müdürlüğünce ormanları gözlem altında tutmak ve yangınlarla daha etkin mücadele için hayata geçirilen Keşif Gözetleme Helikopter Projesi kapsamında alınan helikopterler deneme uçuşlarına başladı.


Her geçen gün orman yangınlarıyla mücadele hizmetlerinde kullanılan araç-gereç ve teçhizat konusunda güçlenen Orman Genel Müdürlüğü, keşif, komuta kontrol ve hava araçlarının sevk idaresinde kullanılmak üzere mevcut 6 helikopterine ilave olarak 6 Bell 429 tipi helikopter aldı.


Proje çerçevesinde alınan helikopterlerden 5'i hizmete girerken, Antalya, İzmir ve Muğla Orman Bölge Müdürlüklerinde deneme çalışmalarına başlandı.


Önümüzdeki yıldan itibaren bütün keşif gözleme helikopterlerinin tam kapasite ile hizmete girmesi hedefleniyor.


-Ormanlar en ileri teknoloji ile korunacak


Helikopterde bulunan kameralar 360 derece hem sağa-sola hem aşağı-yukarı hem de zoom yapabilme özelliğine sahip bulunuyor. Kameralardan yüksek kalitede dijital veya analog görüntüler elde edilecek ve...