12 / 05 / 2024

kesinleşme şerhi

kesinleşme şerhi

Mahkemeler tarafından verilen kararların taraflara tebliğinden sonra basılan kesinleşme şerhi ne demektir, ayrıntıları...

Kesinleşme şerhi niçin istenir?

Mahkemeler tarafından verilen kararların taraflara tebliğinden sonra aksi olmadığı takdirde basılan Kesinleşme şerhi niçin istenir, ayrıntıları...

Kadastro tahdit ve tespitlerinde askı süresi kaç gündür?

Kadastro tespitlerinin kesinleşmesi hususunda kadastro tahdit ve tespitleri askı süresi söz konusudur. Peki kadastro tahdit ve tespitlerinde askı süresi kaç gündür?

Kira sözleşmesinin şerhi nedir? Kira sözleşme şerhi ne işe yarar?

Gayrimenkul sahibinin, zaman zaman kendi evini kullanma ihtiyacı doğabilir veya evini üçüncü bir kişiye satma düşüncesi oluşabilir. Bu gibi durumlarda, kiracılar arasında kira sözleşmesinin feshedilmesi gerekebilir. Fakat, kiracının tapu kaydına "kira şerhi" düşülmektedir.

Kira şerhi nedir? Kira şerhi ne işe yarar?

Kira sözleşmesi ev sahibi ile kiracının haklarını güvence altına alıyor. Bu sözleşme ile birlikte tarafların belirlenen kurallara uyması gerekli oluyor. Kiracı ve ev sahibinin anlaşması durumunda kira şerhi de yaptırılabiliyor. Peki kira şerhi nedir? Kira şerhi ne işe yarar?

Yapı Kredi Koray GYO'nun sözleşme feshi davasında yeni gelişme!

Teknik Yapı Denetim Limited Şirketi tarafından sözleşmesinin feshi nedeniyle Yapı Kredi Koray GYO'ya karşı açılan dava ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Dava şirket lehine kesinleşti. 

Aile konutu şerhi kaldırılabilir mi?

Legalist Hukuk Bürosu Kurucusu;  Avukatı Mehmet Ali Keser "Aile Konutu Kentsel dönüşüme girdiği için yıkılsa bile Aile Konutu Şerhi" kaldırılamaz diyerek konuya ilişkin görüşlerini bizimle paylaştı...

Satış vaadi şerhi tapu harcı!

Satış vaadi sözleşmesi, ilerideki yapılacak satış işleminin taahhüdü niteliğinde olan bir ön sözleşme oluyor. Bu sözleşme ilgili taşınmazın tapusuna şerh edilebiliyor. Peki, satış vaadi şerhi tapu harcı ne kadar?

İrtifak hakkı tesisi vaadi sözleşmesi şerhi!

İrtifak hakkı tesisi vaadi sözleşmesi ise, irtifak hakkını veren ve alan kimse tarafından imzalanıyor. İrtifak hakkının kurulması için tapu kütüğüne tescili zorunlu oluyor. Peki, sözleşme şerhi harcı ne kadar?

Aile konutu şerhi konulması dava dilekçesi!

Aile konutu olan yerin aile konutu olduğu konusunda çekişme varsa o zaman aile mahkemesine dilekçeyle başvurup mahkeme kararı ile aile konutu şerhinin konulması talep edilebiliyor. İşte, aile konutu şerhi konulması dava dilekçesi!

İmar planı kesinleşme zamanı!

İmar planları, Belediye sınırları içinde kalan yerlerin ilgili belediyelerce yapılıyor veya yaptırılıyor.İmarın kesinleşmesi için belirli bi süre bulunuyor.Buna göre imar planı kesinleşme zamanı nedir?

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin tapuya şerhi!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, bir gayrimenkulün satım sözleşmesinin yapılmasını isteme hakkı veren bir ön sözleşme olarak karşımıza çıkıyor.Bu sözleşmenin tapuya şerhi söz konusudur.İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin tapuya şerhi..

Kira sözleşmesi tapu şerhi harcı 2015!

Taşınmaz kiralamalarında kiracı ve mal sahibi arasında yapılan anlaşmaya istinaden kira kontratı imzalanıyor. Bu sözleşme tapuya şerh edilebiliyor. Peki, kira sözleşmesi tapu şerhi harcı 2015 ne kadar?

Kadastro tespitinde hak düşürücü süre!

Kesinleşen kadastro tutanakları ile kadastro mahkemesinin kesinleşmiş kararları; kesinleşme tarihleri tescil tarihi olarak gösterilmek suretiyle en geç 3 ay içinde tapu kütüklerine kaydediliyor. Peki, kadastro tespitinde hak düşürücü süre ne kadardır?

Ali Babacan: Yılın ilk çeyreğinde 4,4'lük büyüme yakalandı!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ekonomik büyüme konusunda, " 3-4 aralığı oldukça emniyetli bir aralık olarak görülmekte. Orta Vadeli Programımızla beraber kesinleşmiş son tahminimizi resmen duyurmuş olacağız" dedi.

Adana adliye binasının ihalesi yapıldı!

Adana'nın büyük bir Adalet Sarayı’na kavuşacağını bildiren AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, “Önümüzde 2 aylık netleşme süreci var. İhale sürecinin kesinleşme safhasından sonra Adana Adalet Sarayı’nın temeli atılacak.” dedi...

kesinleşme şerhi Haberi

kesinleşme şerhi

Kesinleşme şerhi ne demektir?

Kesinleşme şerhi ne demektir, tanımı; Mahkeme ilamlarının tapu sicilinde infaz edilebilmesi için aranan bir şerhtir. 


Bu şerh ilamın kesinleştiğini belirtir nitelikte kararın altına not düşülerek yazılır. Mahkeme başkanı veya hakimi tarafından imzalı ve mühürlü olması gerekiyor.


Kesinleşme şerhi, mahkemeler tarafından verilen kararların taraflara tebliğinden sonra ceza mahkemelerince 7 gün, hukuk mahkemelerince ise 15 gün beklendikten sonra tarafların kararları temyiz etmemesi halinde mahkemece verilmiş olan kararın arkasına basılıyor. Bu durum kararın kesinleşerek dosyanın kapatıldığını gösteriyor.


Kesinleşme şerhi ne demektir, kısaca; Kesinleşme şerhi, ilgili dosyanın kapatılması için aranan şerhtir.



Işıl Seren...