02 / 05 / 2024

key ödemesi nasıl sorgulanır

key ödemesi nasıl sorgulanır

Konut edindirme yardımı olan KEY ödemelerinden; ilgili kanun ve yönetmeliklerde tanımlanan memur ve işçiler ile bağımsız konutu bulunmayan emekliler, yararlanabiliyor. Peki KEY ödemesi nasıl öğrenilir?

KEY ödemeleri nedir?

KEY ödemeleri nedir? KEY ödemeleri; memur ve işçiler ile bunların emeklilerine yapılan konut edindirme yardımı olarak karşımıza çıkıyor. KEY yardımı ile ilgili esaslar, 3320 sayılı kanun kapsamında yer alıyor...

Kira beyannamesi nasıl verilir? Evi kirada olanlara vergide indirim müjdesi: Kira gelir vergisi ödeme 2024!

Kira geliri elde edenlerin beyanname vermesi ve kira geliri vergisi ödemesi için kritik süreç başladı. Bu ay ev sahiplerinin bunu yapması gerekiyor. Peki kira beyannamesi nasıl verilir? İşte kira gelir vergisi ödeme 2024! 

Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı nereye ödenir?

Tapu harcı, gayrimenkul alımı sürecinde ödenmesi gereken bir harçtır. Bu harç ödemesi farklı ve basit yöntemlerle yapılabiliyor. Bu durumda gayrimenkul sahipleri tarafından tapu harcı nereden ve nasıl ödeniyor soruları merak ediliyor. İşte tapu harcının nereden ve nasıl ödeneceği sorularının yanıtla

Çiftçiler şimdi kontrol edin! Mazot ve gübre destek ödemesi bu illerde yattı! Mazot gübre desteği nasıl sorgulanır 2023?

Çiftçiler mazot ve gübre destek ödemesi ile ilgili son dakika gelişmelerini merak ediyor. Peki mazot ve gübre destek ödemesi hesaplara yattı mı? Mazot gübre desteği nasıl sorgulanır 2023?

Depremzedelere 10 bin TL yattı mı? Hane başı destek ödemesi başvurusu nasıl yapılır? Deprem yardımı e-Devlet sorgulama!

Depremzedelere 10 bin lira deprem yardımı ödemesi yapılıyor. Peki depremzedelere 10 bin TL yattı mı? Hane başı destek ödemesi başvurusu nasıl yapılır?

Aile Bakanlığı açıkladı… Torununa bakan büyükannelere devlet para yardımı yapıyor!  Nasıl başvurulur?

Torunlarına bakan büyükannelere müjdeli haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan geldi.  Torunlarının bakımını üstlenen anneanne ve babaannelere devlet para yardımında bulunuyor.  Peki Torun destek ödemesi için nasıl başvurulur?

E-devlet emekli promosyon başvurusu nasıl yapılır? Yeni emekli olan birisi emekli promosyonu almak için ne yapmalı?

Yeni emekli olacaklar için maaş ve ikramiye ödemesi oldukça önemli bir konudur. Emeklilik başvurusu yapanların merakla beklediği ödemelerin nasıl alınacağı ve ne zaman yapılacağı da oldukça önemlidir. İşte, yeni emekli olacakların merak ettiği maaş ve ikramiye ödeme süreci hakkında bilinmesi gereken

Doğalgaz yardımı nasıl alınır, başvuru şartları neler? Doğalgaz yardımı ödemeleri yatırıldı mı? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı faturalarını ödemekte zorluk çeken vatandaşlara maddi destek ödemesi yapıyor. Peki, Doğalgaz yardımı nasıl alınır, başvuru şartları neler? Doğalgaz yardımı ödemeleri yatırıldı mı? İşte detaylar...

1250 lira Aile Destek Ödemesi nasıl alınır?

Vatandaşlar 1250 lira aile destek ödemesi nasıl alınır diye araştırıyor. Devletin sosyal ve maddi yardımlarına bir yenisi daha ekledi. İhtiyaç sahibi, dar gelirli ya da yardıma muhtaç ailelere 1250 lira destek ödemesi yapılacak.

2022 Pasaport harcı ne kadar? 6 aylık pasaport ne kadar? Pasaport harcı ödemesi nasıl yapılır?

Yeni yıl ile birlikte pasaport harçlarına da zam gelecek. Peki 2022 pasaport harcı ne kadar? Pasaport harcı ödemesi nereye yapılır?

Tapu harcı ödemesi nasıl yapılır?

Tapu harcı ödemesi nasıl yapılır? sorusu tapu harcı ile karşı karşıya kalan vatandaşların sıklıkla sorduğu sorulardan biridir. İşte o araştırılan yanıtlar!

Tapu masrafı nasıl hesaplanır? Tapu devir masrafları nelerdir?

Gayrimenkullerin alım-satım işlemleri gerçekleştirilirken alıcı ve satıcının bazı bedelleri ödemesi gerekiyor. Peki, Tapu masrafı nasıl hesaplanır? Tapu devir masrafları nelerdir? İşte tapu devir masraflarına dair tüm detaylar...

En az prim ödeyerek nasıl emekli olunur kaç gün prim yatırıp kaç yaşında maaş bağlanıyor?

Çalışma hayatının sonunda emeklilik hakkı elde etmek için minimum prim ödemesi ne kadar olmalı, Az prim ödeyerek nasıl emekli olunur kaç gün prim yatırıp kaç yaşında emekli olunuyor? İşte detaylar...

Tapu masrafı 2022 ne kadar? Tapu harcı hesaplama nasıl yapılır?

Konut, iş yeri ve arsa alım satım işlemleri sırasında tapu harcı ödemesi yapılıyor. Hem alıcıdan hemde satıcıdan alınan bu tutarın bu yıl ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, Tapu masrafı 2022 ne kadar? Tapu harcı hesaplama nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

key ödemesi nasıl sorgulanır Haberi

key ödemesi nasıl sorgulanır

KEY ödemesi nasıl öğrenilir?

Memurlar ve İşçiler ile Bunların Emeklilerine Konut Edindirme YardımıYapılması Hakkında 3320 Sayılı Kanun'un uygulama esaslarını düzenlemek amacıyla hazırlanan Yönetmelik, yardımın yapılma, nemalandırma ve kullandırılmasına ilişkin esas ve usulleri kapsıyor.


Konut edindirme yardımı olan KEY ödemelerinden; kanun ve yönetmeliklerde tanımlanan memur ve işçiler ile bağımsız konutu bulunmayan emekliler, taleplerine bağlı olmaksızın, yararlandırılıyor.


Yardımın miktarı..

Yardıma müstehak olanlara, Yardıma hak kazandıkları tarihi takip eden aybaşından itibaren; 

İlk altı ay için ayda : 3.500. TL. 

İkinci altı ay için ayda : 7.500. TL. 

Üçüncü altı ay için ayda : 10.000. TL. 

Dördüncü altı ay için ayda : 13.000. TL. 

Kalan süreler için ayda : 16.000. TL. 

Yardımda bulunulur. 


Yardımdan Bakanlar Kurulu'nca artırılması halinde, kararın yürürlüğe girdiği tarihi takip eden aybaşından itibaren, artırılan miktar üzerinden Yardım yapılır.


Yardım Süresi 

Yardımın süresi 180...