28 / 04 / 2024

Keykubadiye Sarayı kazı çalışmaları ne zaman bitecek

Keykubadiye Sarayı kazı çalışmaları ne zaman bitecek

6 bin yıllık geçmişi bulunan, köklü bir tarihi ve kültürel mirasa sahip Kayseri'de Selçuklu dönemine ait Keykubadiye Sarayı kalıntılarında kazı çalışmaları, 27 Temmuz'da başlıyor.

Topkapı Sarayı'na kazıklar çakıldı, kayma durduruldu!

Topkapı Sarayı Müzesi’nin Sarayburnu tarafına bakan ve denize doğru kaydığı tespit edilen yamacına istinat duvarı yapıldı. Ayrıca aynı yamaca 578 adet mini kazık çakıldı...

Edirne Sarayı'nın kazıları yeniden başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman gibi Osmanlı padişahlarına ev sahipliği yapan Edirne Sarayı'nda kaz çalışmaları 3 yıl aradan sonra yeniden başlatılıyor.

Kayseri Keykubadiye Sarayı'nın mimarisi ortaya çıkarılıyor!

Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Alaaddin Keykubad tarafından Kayseri'de inşa ettirilen Keykubadiye Sarayı'nın mimari yapısı gün yüzüne çıkarılacak. Çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Edirne Sarayı'nda kazı çalışmaları başlıyor!

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Türk ve İslam Sanatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Edirne Sarayı Kazı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özer, saraydaki kazı çalışmalarının yeniden başlayacağını bildirdi.

Edirne Sarayı'ndaki kazı çalışmaları yeniden başlıyor!

Kazı Başkanı Prof. Dr. Özer: "TBMM Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Edirne Belediyesi'nin katkılarıyla onlarca yıl kaderine terk edilen Edirne Sarayı'nın makus talihi kültür turizmine kazandırılarak değişmeye başlamıştır" dedi.

Kubadabad Sarayı turizme kazandırılacak!

Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubad’ın Beyşehir Gölü kıyısında yer alan yazlık sarayı Kubadabad, kazı ve konservasyon çalışmalarının ardından turizme kazandırılacak.

Yunanistan'da Spartalılar'a ait kayıp saray bulundu!

Xirokampi Laconianear köyünde kazı çalışmaları yapan arkeologlar, burada bir sarayın duvarlarına ait taşların yanı sıra, bazı duvarların içinde Grek alfabesiyle yazılmış bazı levhalar, fildişi eşyalar ve mücevher kalıntıları buldu.

Elbistan Adalet Sarayı ne zaman açılacak?

Elbistan başta olmak üzere çevre ilçelerde yaşayan vatandaşların aldığı adli hizmeti, standartların üzerine çıkaracak Elbistan Adalet Sarayı’nın temel kazısı çalışmaları başladı.

Kayseri Keykubadiye Sarayı'nda kazı çalışmaları başladı!

Kayseri'de, Selçuklu Sultanı 1. Alaaddin Keykubad tarafından 1225'te yaptırılan Keykubadiye Sarayı'nın gün yüzüne çıkarılması için kazı çalışması başlatıldı.

Keykubadiye Sarayı'nda kazı çalışması 27 Temmuz'da başlayacak!

6 bin yıllık geçmişi bulunan, köklü bir tarihi ve kültürel mirasa sahip Kayseri'de Selçuklu dönemine ait Keykubadiye Sarayı kalıntılarında kazı çalışmaları, 27 Temmuz'da başlıyor.

Keykubadiye Sarayı'nda kazılar Pazartesi başlayacak!

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Selçuklu dönemine ait Keykubadiye Sarayı'nda kazı çalışmalarına pazartesi günü başlanacağını bildirdi.

Kubadabad'daki kazılarda 2 yeni yapı ortaya çıktı!

Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubad'ın Beyşehir Gölü kıyısında yer alan yazlık sarayı Kubadabad'daki kazılarda, sarayın kayıkhane ve tersane bölümü ile iki yeni yapı daha ortaya çıkarıldı.

Kubadabad Saray Külliyesi restorasyonu başlıyor!

SELÇUKLU Sultanı Alaeddin Keykubad'ın Beyşehir Gölü kıyısında yer alan yazlık sarayı Kubadabad'daki kazılarda, sarayın kayıkhane ve tersane bölümü ile iki yeni yapı daha ortaya çıkarıldı.

Keykubadiye Sarayı kazı çalışmaları ne zaman bitecek Haberi

Keykubadiye Sarayı kazı çalışmaları ne zaman bitecek

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Şeker Gölü üzerinde bulunan Selçuklu dönemine ait Keykubadiye Sarayı kalıntılarında kazı çalışmalarına 27 Temmuz Pazartesi günü başlanacağım bildirdi. Vali Düzgün, Keykubadiye Sarayı Kazı Ekibi Başkanı Selçuk Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Baş ile Arkeolog Sezai Arık ve Araştırma Görevlisi Şükrü Dursun'u makamında kabul ederek kazı programı hakkında bilgi aldı. Vali Düzgün, 6 bin yıllık geçmişi bulunan, köklü bir tarihi ve kültürel mirasa sahip Kayseri'de, Selçuklu dönemine ait Keykubadiye Sarayı'ndaki kazı çalışmalarının başlatılması için geçtiğimiz yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunulduğunu ve kazı çalışmalarına başlanabilmesi için geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu izni çıktığını ifade ederek, Kayseri Şeker Gölü'nün hemen üzerindeki Selçuklu Sarayı'na ait izlerin ve kalıntıların...